Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2018,
14.07

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01

1

Natisni članek

Marcos Tavares NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije Liga Europa Zlatko Zahović

Sreda, 1. 8. 2018, 14.07

5 let, 8 mesecev

Marcos Tavares ostaja v Mariboru

Novica, ob kateri je Mariborčanom zaigralo srce #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01

1

Kapetan NK Maribor Marcos Magno Morales Tavares je podaljšal pogodbo z vijolicami. Brazilec s slovenskim potnim listom bo dres Maribora nosil vsaj do leta 2021, ko bo star 37 let. Tavares si lasti številne rekorde tako NK Maribor kot tudi slovenskega klubskega nogometa.

Uvodni dan avgusta 2018 je postregel z novico, ki je razveselila številne privržence vijoličaste nogometne družine. Ljubezenska zgodba med Marcosom Tavaresom in NK Maribor je izpisala novo poglavje.

Najbolj priljubljeni Brazilec na sončni strani Alp je podaljšal zvestobo klubu, ki ga nosi globoko v srcu. Segel je v roke s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem in njegovim pomočnikom Miranom Pavlinom ter podaljšal pogodbo. Po novem se mu bo pogodba z najuspešnejšim slovenskim klubom iztekla leta 2021, ko bo star 37 let.  

Rekorder 1. SNL in NK Maribor

Tavares uživa pri navijačih NK Maribor ogromno priljubljenost. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tavares uživa pri navijačih NK Maribor ogromno priljubljenost. Foto: Grega Valančič/Sportida Pobožni napadalec, ki rad pomaga ljudem v stiski, je že desetletje član Maribora. V konici napada je tako uspešen in učinkovit, da je poskrbel za številne mejnike. Podpisal se je pod kopico rekordov. Na uradnih tekmah je v dresu NK Maribor na 474 tekmah dosegel kar 180 zadetkov. Veliko večino (140) v Prvi ligi Telekom Slovenije, s čimer je poskrbel za absolutni rekord tekmovanja. Na evropskih tekmah je mrežo tekmeca zatresel 25-krat, več kot dvakrat več od najbližjega zasledovalca na lestvici, Hrvata Dejana Mezge (11).

Učinkovit je bil tudi v pokalnem tekmovanju, kjer se je podpisal pod 19 zadetkov. To je ena izmed redkih lestvic, kjer še ni rekorder. Zaseda četrto mesto, na čelu razpredelnice pa je Kliton Bozgo (26), še eden izmed tujcev, ki se jim je življenje na Štajerskem tako prikupilo, da so zgradili družinski dom v mestu ob Dravi. Tavares je trdno odločen, da po koncu nogometne kariere s številčno družino ostane v Mariboru. Zaradi ljubezni do vijoličaste barve je v preteklosti zavrnil kar nekaj mikavnih ponudb iz tujine, v sredo pa z veseljem podaljšal pogodbo do leta 2021.

Sportal Spoznajte strastno podpornico Vijoličnih, ki pa je še veliko več kot navijačica #video
Luka Zahović
Sportal Mariborčani na vročem gostovanju ohranili nedotaknjeno mrežo

Tavares z Mariborom zelo pogosto osvaja lovorike. Najboljši strelec 1. SNL je bil že trikrat. | Foto: Vid Ponikvar Tavares z Mariborom zelo pogosto osvaja lovorike. Najboljši strelec 1. SNL je bil že trikrat. Foto: Vid Ponikvar

Mariborčani se pripravljajo na povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij evropske lige. V Ljudskem vrtu se bodo v četrtek ob 20.15 pomerili s Chikhuro iz Gruzije, s katero so se prejšnji teden na gostovanju razšli brez zadetkov (0:0).

Če bodo preskočili oviro iz Gruzije, jih v 3. krogu kvalifikacij čaka boljši iz dvoboja med škotskim velikanom Glasgow Rangers in hrvaškim Osijekom, katerega član je tudi nekdanji Tavaresov soigralec pri Mariboru Erik Janža. Škoti so bili na prvi tekmi v Slavoniji boljši z 1:0.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

NK Domžale, NK Rudar Velenje
Sportal Domžale po šovu Ibričića na vrh, Olimpija ostaja na začelju! #video
Simon Rožman
Sportal Simon Rožman pred tekmo z Ufo: Prepričan sem, da bosta za zmago potrebna dva zadetka #video
Ilić
Sportal Ni kriv Stolica, krivi so vsi #video
Ante Šimundža
Sportal Šimundža: Maribor in Mura ti zlezeta pod kožo #video
Semir Smajlagić
Sportal Kdo je dal najlepšega: lahko zvezdnik Domžal prepreči slavje rojaka?
Ne spreglejte