Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 7. 2018,
8.04

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Mura

Ponedeljek, 30. 7. 2018, 8.04

5 let, 8 mesecev

Po tekmi Maribor : Mura

Šimundža: Maribor in Mura ti zlezeta pod kožo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

1

Ante Šimundža | Foto Mario Horvat/Sportida

Foto: Mario Horvat/Sportida

Nogometaši Maribora so na tekmi drugega kroga na domačem igrišču remizirali proti ekipi Mure, ki ima po dveh krogih dve točki, Maribor je pri štirih. Vtise po delitvi točk na Ljudskem vrtu sta po srečanju delila tudi stratega obeh moštev.

Po vrnitvi Mure med prvoligaše je po petih letih premora spet obujen derbi med štajerskimi in pomurskimi nogometaši, ki so ga dodatno začinili številni ljubitelji nogometa na tribunah lepo polnega Ljudskega vrta. Mariborčani so tokrat začeli z rahlo spremenjeno postavo, na koncu sta se morali obe ekipi zadovoljiti z delitvijo točk. 

Ante Šimundža
Sportal Ante Šimundža je ustavil Maribor

"Maribor je bolj razmišljal o četrtku kot o nas"

"Filozofija Maribora je meni znana. Točno vem, na kakšen način igrajo. Dejstvo je, da so nekoliko presenetili s postavo, kar je pokazalo, da bolj razmišljajo o četrtkovi temi kot o nas. Mi smo to izkoristili in prišli do tega, da smo osvojili točko," je po tekmi razmišljal Šimundža, ki je bil vesel vrnitve na Ljudski vrt. 

Ante Šimundža po tekmi:

"V Mariboru sem deloval kot trener in kot igralec. To so stvari, ki ostanejo za vse življenje. Dejstvo je, da sem zdaj v Muri, s katero sem tudi doživel lepe trenutke. To sta dva kluba, ki zlezeta pod kožo. Sem trener Mure in tukaj je bila s tekmovalne strani maksimalna priprava," je sklenil trener Mure. 

Milanič nekoliko premešal postavo

"Porabili smo ogromno energije skozi tekmo zaradi tega, ker smo poskušali napadati. Prostor, ki smo ga v drugem polčasu pred koncem puščali, so oni s svežimi igralci znali izkoristiti. Zahteval sem tempo, ker sem tu videl možnost tudi z Mešanovićem in Tavaresom ter Bajdetom na boku, saj smo to potrebovali. Tekma se je malo razbila in tu smo pričakovali, da bomo zadeli. Na žalost nismo. Prvenstvo bo takšno, da se nam bo četrtkova tekma na koncu tudi poznala," je po tekmi pojasnil trener Maribora. Milanič je pred srečanjem z Muro nekoliko premešal postavo, saj ima Maribor nekaj težav s poškodbami. "Hotel sem dobiti malce svežine. Pri nekaterih fantih, ki so igrali v nizu, se je na koncu poznalo, da je za nami tudi naporno gostovanje v Gruziji," je še povedal strateg Mariborčanov.

Darko Milanič po tekmi:

Vršić želel zmago, Bobičanec hvaležen navijačem

"Seveda, da smo želeli zmago, ampak pridejo tudi take tekme, ko se nasprotnik dobro postavi. Taktika njihovega trenerja je dobro delovala. Danes se nam ni izšlo, da bi zadeli vsaj enkrat. Čeprav smo na domačem terenu vajeni zadetkov, nam tokrat ni šlo. Prvenstvo je šele na začetku, veliko je še bitk," je po tekmi povedal igralec Maribora Dare Vršić.

Dare Vršić in Luka Bobičanec po tekmi:

"Smo izjemno mlada ekipa in verjamemo v vsak naš uspeh. Vedno želimo več in več. Moram čestitati svoji ekipi za izredno dobro tekmo. Odločil je naš boj in mislim, da smo si zaslužili to točko. Navijači so naš 12. igralec, na vsaki tekmi so z nami," je po srečanju v Mariboru svojo hvaležnost navijačem izrazil nogometaš Mure Luka Bobičanec.

V naslednjem krogu bo Maribor v nedeljo, 5. avgusta, gostoval v Kidričevem, Mura pa bo istega dne doma gostila Domžale.

Videopovzetek tekme Maribor : Mura:

Darko Milanič
Sportal Darko Milanič se podobne tekme težko spomni
Mura Triglav PLTS
Sportal Kaznovana le Mura
V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.
Ne spreglejte