Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
27. 7. 2018,
16.31

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

2

Natisni članek

Darko Milanič NK Maribor NK Maribor

Petek, 27. 7. 2018, 16.31

5 let, 9 mesecev

Trener Maribora po gostovanju v Gruziji

Darko Milanič se podobne tekme težko spomni

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

2

Darko Milanič | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Maribora so se vrnili z novega evropskega gostovanja. V Gruziji so remizirali brez zadetkov, tako da se bodo morali za napredovanje v tretji krog lige Europa še pošteno potruditi, a je njihov trener Darko Milanič kar zadovoljen.

NK Olimpija Crusaders
Sportal Olimpija si je oddahnila, Maribor in Domžale brez zadetkov, Rudar izgubil #video

"Težko se je spomniti kakšne evropske tekme, v kateri bi imeli toliko izrazitih priložnosti. To niso bile možnosti, ampak prave priložnosti, ko smo bili res nevarni. Morali bi jih bolje izkoristiti, a je po drugi strani tudi res, da nam je drugi polčas, ko smo bili slabši in nas je nasprotnik ogrožal, veliko opozorilo," je po remiju z 0:0 proti Chickhuri povedal Darko Milanič.

"Za gledalce je bila tekma zelo zanimiva. S številnimi priložnostmi, ki so se kar vrstile. Zelo sem zadovoljen s tem, kako smo odigrali prvi polčas. Imeli smo nadzor nad igro in si ustvarjali priložnosti iz protinapadov. Lepo smo kombinirali. Nasprotnik v trenutkih posesti ni bil nevaren. Dogovorili smo se, da tako nadaljujemo, a se nam je zgodilo, da so nas začeli loviti na protinapade. S tem so dobili energijo. Večji del drugega polčasa za nas ni bil dober, a smo kljub temu prišli do novih priložnosti. V končnici nas je izčrpala tudi vročina, zato smo bili ob koncu tekme zelo utrujeni," je še povedal trener Maribora, ki je v Tbilisiju sprožil 12 strelov proti nasprotnikovim vratom, trije od njih so šli v okvir.

Morali bodo biti zelo dobri, da bi jih premagali

Zdaj njega in njegove nogometaše prihodnji četrtek v Ljudskem vrtu čaka še povratna tekma, na kateri si bodo poskušali izboriti še vsaj dve evropski tekmi. "Spoznali smo jih in se prepričali, da je bil naš načrt pravi, a nam ga v drugem polčasu žal ni uspelo uresničiti. Ne smeš jim pustiti globine, da igrajo prevečkrat ena na ena, saj so pri tem zelo močni. Nismo se dovolj hitro postavili v cono, pri izhodih iz obrambe smo imeli preveč napak pri podajah. To bomo morali popraviti. Moramo biti zelo dobri, da jih bomo lahko premagali," pred povratno tekmo opozarja Milanič, ki ga vmes čaka še ena obveznost.

Z Antejem Šimundžo sta včasih sodelovala, tokrat bosta z Darkom Milaničem na nasprotnih straneh. | Foto: Vid Ponikvar Z Antejem Šimundžo sta včasih sodelovala, tokrat bosta z Darkom Milaničem na nasprotnih straneh. Foto: Vid Ponikvar

Po petardi v Velenju jih v Ljudskem vrtu čaka Ante Šimundža

Po tem, ko je Maribor v prvem krogu Prve lige Telekom Slovenije navdušil in s 5:0 premagal Rudar v Velenju, ga v nedeljo v novem prvenstvenem krogu čaka derbi z novinko Muro, na kateri se bo pomeril s svojim predhodnikom in tudi nekdanjim sodelavcem na klopi Maribora in legendo vijoličastih Antejem Šimundžo.

"Zdaj so še sveži vtisi s te tekme, vendar se s petkom že začne priprava na dvoboj z Muro. Ne smemo se zanašati na 5:0 iz Velenja, moramo se odzvati na pravi način, saj so tri točke v nedeljo zelo pomembne. Veseli, da je okolje, ki ima zelo rado nogomet, spet v prvi ligi, tekme bodo zanimive. Na njihovem prvem gostovanju ob vrnitvi v prvo ligo jih bomo sprejeli kot dobri gostitelji, vendar bomo potem na igrišču pokazali našo moč," je prepričan trener slovenskega podprvaka, ki se želi v tej sezoni vrniti na slovenski nogometni vrh.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

NK Domžale, NK Rudar Velenje
Sportal Domžale po šovu Ibričića na vrh, Olimpija ostaja na začelju! #video
Sportal Bomo priča velikemu prestopu? Maribor ponudil pol milijona evrov. #video
Ne spreglejte