Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 7. 2018,
22.30

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52

7

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Celje NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Krško NK Triglav NK Mura ND Gorica NK Rudar NK Aluminij

Nedelja, 29. 7. 2018, 22.30

5 let, 8 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 2. KROG

Domžale po šovu Ibričića na vrh, Olimpija ostaja na začelju! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52

7

NK Domžale, NK Rudar Velenje | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Konec je tudi zanimivega 2. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Domžale so v nedeljo s 3:1 Rudar prikovale na dno lestvice, same pa se povzpele povsem na vrh. Do prve točke v sezoni sta po remiju brez zadetkov prišla Krško in Olimpija. Maribor je v štajersko-prekmurskem derbiju igral neodločeno z Muro (0:0).

V nedeljo je bil zaradi evropskih tekem na sporedu trojni program. Domžalčani so suvereno s 3:1 - dva zadetka je dosegel Senijad Ibričić - premagali Rudar, ki je izgubil še tretjič zapored in ostaja na zadnjem mestu lestvice. Ravno obratno velja za rumene, ki z Aluminijem s šestimi točkami kraljujejo na vrhu lestvice. 

Na delu je bila tudi Olimpija, ki je po dobri predstavi in zmagi s 5:1 v Evropi spet ostala praznih rok v domačem prvenstvu. Po porazu proti Gorici (0:2) je v Krškem ponovno brez Roka Kronavetra le remizirala in ostaja na predzadnjem mestu.

Olimpija je imela v drugem polčasu res veliko priložnosti, a ji spet ni uspelo zadeti. Ob koncu srečanja je izredno lepo priložnost zapravil Andres Vombergar.

Zapravljena priložnost Andersa Vombergarja:

Mura v Ljudskem vrtu do velike točke

Po vrnitvi Mure med prvoligaše je po petih letih premora spet obujen derbi med štajerskimi in pomurskimi nogometaši, ki so ga dodatno začinili številni ljubitelji nogometa na tribunah lepo polnega Ljudskega vrta.

Maribor in Mura nista našla poti do mreže. | Foto: Mario Horvat/Sportida Maribor in Mura nista našla poti do mreže. Foto: Mario Horvat/Sportida

Maribor ni upravičil vloge favorita in le remiziral z odlično Muro. Domači so imeli več priložnosti, v 62. minuti zatresli vratnico prek Luke Zahovića, ob koncu tekme pa je v hitrem protinapadu zgrešil skoraj nemogoče napadalec Luka Šušnjara. Kaj lahko bi se zgodilo, da bi muraši domov odnesli poln izplen. Na koncu se je razpletlo brez zadetkov in delitvijo točk.

Aluminij po novem preobratu na vrh lestvice

Kidričani so nove tri točke v soboto osvojili po preobratu v Kranju. Triglav je do vodstva prišel po enajstmetrovki na samem začetku tekme, a nato prejel tri gole in ostal praznih rok. Nogometaši Aluminija so zmagali s 3:1. Odločilna zadetka sta dosegla rezervista Alen Krajnc in Tadej Trdina, ki sta zadela le nekaj minut za tem, ko sta prišla na igrišče.

Nogometaši Aluminija imajo po dveh tekmah nepričakovano maksimalnih šest točk. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Nogometaši Aluminija imajo po dveh tekmah nepričakovano maksimalnih šest točk. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Mojstrovina bosanskega najstnika za točko v Celju

Prva tekma drugega kroga ni prinesla zmagovalca. V Celju so v petek domačini ob polčasu vodili z 2:0 in bili veliko nevarnejši nasprotnik, zadeli so tudi okvir vrat. V drugem delu tekme so Novogoričani izenačili, končni izid pa je v 86. minuti z mojstrskim golom po strelu od daleč postavil komaj 19-letni bosanski napadalec Semir Smajlagić, ki je na igrišče prišel le nekaj minut pred tem.

Najboljši strelci:

2 - Andrija Filipović (Gorica), Dino Hotić (Maribor), Senijad Ibričić (Domžale), Tonći Mujan (Domžale), Rudi Požeg Vancaš (Celje), Luka Zahović (Maribor)
1 - ...

Videopovzetki vseh tekem:

Krško : Olimpija

Domžale : Rudar

Maribor : Mura



Triglav : Aluminij

Celje : Gorica

Fotogalerije s tekem:

Domžale : Rudar (foto Urban Urbanc/Sportida):

Fotogalerija
1 / 20

Maribor : Mura (foto Mario Hotvat/Sportida):

Fotogalerija
1 / 12

Triglav : Aluminij (foto Urban Urbanc/Sportida):

Fotogalerija
1 / 15

Celje : Gorica (foto Urban Urbanc/Sportida):

Fotogalerija
1 / 18

Poročila z vseh tekem:

Ne spreglejte