Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 7. 2018,
22.52

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Krško NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 29. 7. 2018, 22.52

5 let, 8 mesecev

Poročilo s tekme Krško : Olimpija

Olimpija je spet razočarala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

2

Ilija Stolica Olimpija Qarabag | Foto STA

Foto: STA

Nogometaši Olimpije in Krškega so se v tekmi 2. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

NK Domžale, NK Rudar Velenje
Sportal Domžale po šovu Ibričića na vrh, Olimpija ostaja na začelju! #video

Krčani so novo sezono začeli s porazom v Domžalah, danes pa so imeli na drugi strani še eno moštvo z vzporednimi evropskimi nastopi. Čeprav je imela Olimpija jasen status favorita, pa so se Krčani, ki stavijo predvsem na doma vzgojene mlade igralce, dobro upirali, si priborili dragoceno točko, Olimpija pa na domači sceni ostaja le s točko in brez zadetka.

Sredi tedna so Ljubljančani sicer v kvalifikacijah evropske lige le dočakali prvo zmago na uradnih tekmah sezone ter dosegli tudi prvi gol. Za prekinitev strelske suše so potrebovali kar 300 minut igre, nazadnje pa s 5:1 proti severnoirskemu moštvu Crusders dosegli celo najvišjo evropsko zmago; a po spodrsljaju v prvem krogu proti Goričanom je bila za trenerja Ilijo Stolico in njegove izbrance današnja zmaga že skorajda nujna.

A začetek tekme ni pokazal teoretične prednosti Olimpije. Domači so začeli poletno, v četrti minuti je s prostega strela nevarno zapretil Nenad Srečkovič in vratar gostov Aljaž Ivačič je imel precej dela.

Za goste je bil prvi bolj nevaren Kingsley Boateng, najprej s strelom od daleč v 12., potem pa še s poskusom iz bližine v 19. minuti. Marko Putinčanin pa je minuto pred tem zadel vratarja. Krško je dobro pokrivalo tekmece, ti so sicer imeli premoč pri posesti žoge in bili aktivnejši, a pred vrati znova tudi neučinkoviti. Najbližje zadetku je bil Stefan Savić po močnem strelu iz voleja, žoga pa je zletela tik nad vratnico. Tik pred koncem polčasa pa je po napaki v obrambi gostov do nevarnega strela prišel Luka Volarič, a je bil Ivačič zbran.

Andres Vombergar je na igrišče prišel s klopi in v zaključku tekme zapravil veliko priložnost. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Andres Vombergar je na igrišče prišel s klopi in v zaključku tekme zapravil veliko priložnost. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Daniel Štefulj je imel na začetku drugega dela lepo priložnost za Krško, a je po prostem strelu v 52. minuti meril nenatančno. Domači so nadaljevali uspešen recept iz prvega dela, pobudo so prepustili gostom, sami pa so strnili obrambo.

V 65. minuti pa so Krčani le naredili napako v slogu Liverpoolovega vratarja Lorisa Kariusa na finalu lige prvakov, saj je domači vratar Marko Zalokar pri poskusu izbijanja žoge zadel v hrbet Gorana Brkića, žoga pa je nato ob vratnici zletela z igrišča. Pozneje se je Olimpija le razživela, poskušala sta Matic Črnic in Tomislav Tomić, učinka pa ni bilo.

A bolj ko se je bližal konec tekme, več pritiska so izvajali gostje. Igra se je skoraj povsem preselila pred vrata domačih, Savić in Črnic sta dvakrat nevarno zapretila, kot zadnji up pa je nato v igro prišel tudi Andres Vombergar (Roka Kronavetra Stolica tudi tokrat ni uvrstil na seznam igralcev). A če so že prišli do ugodnega položaja za strel, je bil na mestu Zalokar, ki je v 80. minuti preprečil gol Marku Gajiću, ki je streljal z glavo.

Krčani so zdržali vse nalete, Olimpija pa je imela zadnji priložnosti v 87. in 89. minuti, ko je najprej Vombergar potegnil v protinapad, a v kazenskem prostoru osamljenemu Boatengu podal za hrbet, pozneje pa je Vombergar po kotu z glavo streljal tik ob golu.

V naslednjem krogu bodo Ljubljančani v nedeljo, 5. avgusta gostili Celjane, Krčani pa bodo dan pozneje gostovali pri Rudarju v Velenju.

Krško : Olimpija 0:0



Stadion Matije Gubca, gledalcev 900, sodniki: Mertik (Odranci), Smej (Fokovci), Herženjak (Lendava).

Krško: Zalokar, Hing-Glover, Zakrajšek, Brekalo, Štefulj, Da Silva (od 69. Kovačič), Ogrinec, Srečkovič (od 73. Mandić), Volarič, Sokler (od 83. Vekić), Ristovski.
Olimpija: Ivačič, Gajić, Ilić, Zarifović, Štiglec, Putinčanin (od 63. Brkić), Tomić, Suljić, Savić (od 76. Vombergar), Boateng.

Rumeni kartoni: Volarič, Sokler, Ristovski; Črnic, Štiglec.

 

 

Spremljanje tekme v živo:

Konec tekme v Krškem! Nismo videli zadetka, se pa Krško in Olimpija veselita prve točke v sezoni!

Video: zapravljena priložnost zmajev

90. minuta v Krškem: Kaj je zgrešil Andres Vombergar?! Po podaji Brkića s kota je bil argentinski Slovenec daleč najvišji, a je njegov strel le za malo zgrešil okvir vrat Krškega. Vsi so prijeli za glavo, a zadetka ni bilo.

Video: velika napaka vratarja Krškega je ostala nekaznovana



65. minuta v Krškem: Ufff, koliko sreče za Krško. Vratar Marko Zalokar nabil v v zadnjo plat Gorana Brkića, žoga pa se je le za nekaj centimetrov odkotalila mimo vrat.

 

Se je sodnik v Krškem prav odločil?

  • Da
    47,13 %
    41 glasov
  • Ne
    52,87 %
    46 glasov
Oddanih 87 glasov

Video: sodnik je videl simuliranje

60. minuta v Krškem: Zanimiva situacija. V kazenski prostor zmajev je prodl Ester Sokler, ki ga je s strani podrl kapetan Olimpije Branko Ilić. Sodnik je 19-letnemu Soklerju pokazal rumeni karton za simuliranje.

Konec prvega polčasa v Krškem: V prvem polčasu nismo videli zadetka. Bolj nevarni so bili domači, ki so dvakrat nevarno streljali proti vratom Olimpije. Vratar Ivan Ivačić je bil obakrat na mestu. Ljubljančani so v prvih 45 minutah streljali le trikrat, le enkrat v okvir vrat.

Video: močen strel Luke Volariča


 

Video: Odlična obramba vratarja Olimpije



4. minuta v Krškem: Domači so takoj na začetku tekme nevarno zapretili! Po natančnem strelu s prostega strela Srba Nenada Srećkovića se je izkazal vratar Olimpije Aljaž Ivačić.

Jubilej pri Olimpiji:

Zanimivost: V kadru Olimpije spet ni Roka Kronavetra, kar zdaj dokončno pomeni, da je na relaciji med trenerjem Lubljnačanov Ilijo Stolico in muhastim nogometašem res počilo.

Začetek tekme v Krškem!
Začetni postavi v Krškem:

20.10: Ni počitka! Nadaljujemo z dogajanjem v Krškem!

Ne spreglejte