Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 7. 2018,
20.05

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

ND Gorica NK Celje Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 27. 7. 2018, 20.05

5 let, 8 mesecev

Poročilo s tekme Celje : Gorica

Goričani po preobratu do točke #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Nogometaši Celja in Gorice so se na današnji tekmi 2. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:2).

Celjani, ki so se na uvodni tekmi nove prvoligaške sezone opekli na gostovanju v Kidričevem, so na prvi domači tekmi osvojili vsega točko. Srčni Goričani so v drugem polčasu nadoknadili primanjkljaj dveh golov, po premiernem skalpu nad prvaki iz Ljubljane pa so se po osvojeni točki in po nepolnem drugem krogu v mestu ob Savinji zavihteli na vrh lestvice.

Gostitelji so začeli zelo napadalno in si že v šesti minuti priigrali prvo 100-odstotno priložnost. V nasprotnem (pol)protinapadu je večino dela opravil Mitja Lotrič, po njegovem predložku z desne strani pa se je v sijajni priložnosti znašel Rudi Požeg Vancaš, a je iz neposredne bližine zadel le okvir vrat.

NK Domžale, NK Rudar Velenje
Sportal Domžale po šovu Ibričića na vrh, Olimpija ostaja na začelju! #video

Igralci iz mesta vrtnic so uspešno odbili prvi val napadov domačih nogometašev, v 11. minuti prvič ogrozili celjskega vratarja Metoda Jurharja, strel Leona Mariniča pa je zletel mimo njegovih vrat. Štiri minute kasneje je domači trener Dušan Kosić moral opraviti prvo menjavo, namesto poškodovanega Darija Vizingerja je vstopil Tilen Pečnik.

Domači nogometaši so tudi v nadaljevanju imeli pobudo na igrišču, po obdobju kratkotrajnega zatišja pa so naravnost sijajno odigrali končnico prvega polčasa. Prvo obetavno akcijo so si priigrali v 33. minuti, po kotu z desne strani se je v lepi priložnosti znašel Dušan Stojinović, a je nekoliko z desne strani streljal mimo vrat.

Celjani so ob koncu prvega polčasa vodili z 2:0.
 | Foto: Urban Urbanc/Sportida Celjani so ob koncu prvega polčasa vodili z 2:0. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Le pet minut kasneje so Kosićevi varovanci vendarle kronali svojo premoč in povedli z 1:0, potem ko je Rok Grudina v svojem kazenskem prostoru na nedovoljen način zaustavil Jakoba Novaka, "eksekutor " z 11-metrovke pa je bil Požeg Vancaš. Le štiri minute kasneje so igralci iz mesta v Savinji podvojili svoje vodstvo, na 2:0 pa je po polvoleju iz obrata z desetih metrov povišal v prvem polčasu zelo aktivni Lotrič.

Gostitelji so obetavno začeli drugo polovico tekme. Poskusa Požega Vancaša v 47. in 48. minuti nista našla poti do novogoriške mreže, ki so nevarno zagrozili v 56. minuti, po strelu Bede Osujija pa je bil na pravem mestu Jurhar.

Izbranci gostujočega trenerja Mirana Srebrniča so v nadaljevanju zaigrali bolj pogumno in bili več pri žogi, v 67. minuti pa so znižali na 1:2. Levji delež je opravil Osuji, ki je poslal lepo globinsko žogo do Andrije Filipovića, ki je rutinirano ukanil celjskega čuvaja mreže.

Gorica je v drugem polčasu izenačila.
 | Foto: Urban Urbanc/Sportida Gorica je v drugem polčasu izenačila. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Le dve minuti kasneje je bilo znova vroče pred celjskimi vrati, strel Filipovića z roba kazenskega prostora pa je švignil mimo domačih vrat. Primorci so se v nadaljevanju povsem odprli in skušali doseči izenačujoči gol. Celjani so zavoljo tega imeli več prostora, a tega niso izkoristili, v 87. minuti pa doživeli "hladno prho", ko je izenačujoči zadetek po pravem evrogolu s 30 metrov dosegel rezervist Semir Smajlagić.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v nedeljo, 5. avgusta gostovala pri ljubljanski Olimpiji, novogoriška pa bo dan kasneje gostila kranjski Triglav.

Celje - Gorica 2:2 (2:0)

Arena Z'dežele, sodniki: Balažič (Ljubljana), Klančnik (Slovenj Gradec), Kovačič (Murska Sobota).
Strelci: 1:0 Požeg Vancaš (39./11 m), 2:0 Lotrič (42.), 1:2 Filipović (67.), 2:2 Smajlagić (86.).
Celje: Jurhar, Andrejašič, Zaletel (od 70. Travner), Stojinović, Brecl, Novak, Cvek, Pungaršek, Požeg Vancaš (od 75. Lupeta), Vizinger (od 15. Pečnik), Lotrič.
Gorica: Sorčan, Hodžić, Tomiček, Lipušček, Celcer, Grudina (od 46. Humar), Kolenc, Marinič (od 68. Džuzdanović), Kotnik (od 80. Smajlagić), Osuji, Filipović.

Rumeni kartoni: Zaletel, Lotrič; Grudina.

Spremljanje tekme v živo:

Konec tekme! Po zelo razburljivem drugem polčasu, v katerem je Gorica prišla do dveh golov, sta se ekipi razšli z remijem 2:2.

VIDEO: gol Smajlagića za 2:2


86. minuta: GOOOL! Kakšen gol Semirja Smajlagića, ki je streljal od daleč in atraktivno zadel za 2:2.

75. minuta: še 15 minut časa za Novogoričane. Jim bo uspelo?

68. minuta: ni veliko manjkalo in Filipović bi zadel še drugič ter izenačil izid. Njegov strel z roba kazenskega prostora je zletel malce mimo vratnice.

VIDEO: gol Filipovića za 1:2


67. minuta: GOOOL! Po lepi akciji Osujija in Filipovića je drugi zadel in zaostanek gostov znižal na 1:2.

60. minuta: novega zadetka v prvih 15 minutah drugega polčasa nismo dočakali, igra pa se je precej umirila. Gorica poizkuša, a si za zdaj prave priložnosti ni priigrala.

Drugi polčas se je začel! V prvem delu igre smo videli kar nekaj akcije in tudi dva gola. Celjani vodijo z 2:0, se lahko gostje vrnejo v igro?

Polčas! Celjani so bili od prve minute boljši, a so dolgo časa iskali pot do novogoriške mreže. Ko so jo našli, pa so hitro zabili dva gola in prišli do zasluženega vodstva.

43. minuta: Celjani bi skoraj zadeli še tretjič. Po strelu Jakoba Novaka je žoga končala v vratnici Gorice.

VIDEO: mojstrski gol za 2:0


42. minuta: GOOOL! Celjani so zadeli še drugič. Izjemno akcijo je z efektivnim strelom v gol spremenil Mitja Lotrič.

Je enajstmetrovka bila?

  • Da
    68,75 %
    11 glasov
  • Ne
    31,25 %
    5 glasov
Oddanih 16 glasov

VIDEO: prekršek za enajstmetrovko in gol za 1:0


39. minuta: GOOOL! Rudi Požeg Vancaš je še drugič v dveh tekmah uspešno realiziral enajstmetrovko in z drugim prvenstvenim golom sezone Celjane popeljal v vodstvo.

38. minuta: po lepem preigravanju Jakoba Novaka je nekdanji nogometaš Olimpije padel v kazenskem prostoru Gorice, sodnik pa je pokazal na enajstmetrovko.

33. minuta: nova priložnost za Celje. Tokrat jo je zapravil Dušan Stojinović, ki je po kotu streljal z desne strani, a žogo poslal malce mimo vratnice Gorice,

30. minuta: v prve pol ure igre so precej boljši Celjani, ki pa ne znajo unovčiti svoje premoči. Tudi statistika kaže, da so boljši:


17. minuta: s strelom od daleč je poizkusil Nino Pungeršek, a je žoga po strelu Celjana zletela malce nad novogoriška vrata. Ostaja 0:0.

16. minuta: Zaradi poškodbe je moral pri Celju z igrišča Dario Vizinger. Nadomestil ga je Tilen Pečnik.

VIDEO: vratnica Rudija Požega Vancaša


6. minuta: Celjani so bili zelo blizu vodstva. Reprezentant Rudi Požeg Vancaš, ki je zadel že v prvem krogu, je prišel do strela od blizu in že premagal vratarja Gorice, a mu je veselje preprečil okvir vrat.

Začetek tekme! S sredine igrišča so krenili nogometaši Gorice.

17.50: Danes se javljamo iz Celja, kjer bo domači prvoligaš, ki je v prvem krogu izgubil, gostil Novogoričane, ki so pred tednom dni sklatili Olimpijo. Tole sta postavi ekip:

Fotogalerija s tekme Celje : Gorica (foto Urban Urbanc/Sportida):

Fotogalerija
1 / 18

 

Ne spreglejte