Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2018,
10.20

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,57

6

Natisni članek

Milan Mandarić Liga Europa NK Olimpija NK Olimpija Ilija Stolica Branko Ilić

Sreda, 1. 8. 2018, 10.20

5 let, 8 mesecev

Kapetan NK Olimpija o odhodu Ilije Stolice

Ni kriv Stolica, krivi so vsi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,57

6

Ilić | Kapetan Olimpije Branko Ilić je priznal, da je igralce presenetil odhod trenerja Ilije Stolice.

Kapetan Olimpije Branko Ilić je priznal, da je igralce presenetil odhod trenerja Ilije Stolice.

Nogometaše Olimpije je presenetilo ekspresno slovo Ilije Stolice. Srbski strokovnjak je zapustil zmaje po zgolj petih tekmah, na katerih so navijači pogrešali boljše rezultate in zadetke. ''To je šok. Tega ni pričakoval nihče. V teh dneh ni lahko biti kapetan Olimpije,'' je pred odhodom na Severno Irsko potarnal Branko Ilić, edini član zeleno-belih, ki je na letališču Jožeta Pučnika stopil pred novinarje.

Velika sprememba, ki se je v torek zgodila v zmajevem gnezdu, igralcev Olimpije ni pustila ravnodušnih. ''Ni lahko. Med igralci je čutiti šok, o tem se pogovarjamo med seboj. Moramo naprej. Tudi trener je rekel, da je to življenje, tako da bomo poskušali to čim prej preboleti in razmišljati pozitivno,'' je kapetan Olimpije Branko Ilić na Brniku spregovoril o odhodu Ilije Stolice. Mladi srbski trener je Ljubljančane, ki v tej sezoni branijo dvojno slovensko krono, vodil le na petih tekmah.

Milan Mandarić
Sportal Javil se je Milan Mandarić in spregovoril tudi o Roku Kronavetru

Stolica hitro pospravil kovčke

Zmaji so kar štiri končali brez doseženega zadetka, po še enem razočaranju, nedeljskem remiju v Krškem (0:0) in sporu z Rokom Kronavetrom, po katerem se je oglasil tudi predsednik Milan Mandarić, pa je Stolica pospravil kovčke in zapustil slovensko prestolnico. Olimpija se je v Belfast odpravila brez trenerja. Na vroči stolček se bo začasno podal njegov donedavni pomočnik Aleksandar Linta, nato pa bi lahko vodstvo zmajev izbralo novega trenerja.

Branko Ilić pred odhodom v Belfast:

Ko so nogometaši Olimpije v jutranjih torkovih urah na Brniku zapuščali Slovenijo, je pred novinarske mikrofone stopil le kapetan Ilić. Takšna je bila odločitev klubskega vodstva. Ko bodo zmaji prispeli na Severno Irsko, bosta na novinarski konferenci svoja pričakovanja zaupala začasni trener Linta ter Kronaveter, ta bo spregovoril o klubskem statusu pri Olimpiji, kjer se je v zadnjih tednih zaradi spora z zdaj že nekdanjim trenerjem Stolico znašel na stranskem tiru.

Ilija Stolica
Sportal Zdaj je tudi uradno: Ilija Stolica ni več trener Olimpije!

Treba bo zadevati v 1. SNL

Ilija Stolica je na klopi Olimpije zmagal le enkrat. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Ilija Stolica je na klopi Olimpije zmagal le enkrat. Foto: Urban Urbanc/Sportida ''V teh dneh ni lahko biti kapetan Olimpije,'' sporoča Ilić, ki ima pri 36 letih bogate izkušnje, s katerimi bi lahko lažje prebrodil nastalo rezultatsko krizo Olimpije. Zmaji so v tekmovalni sezoni 2018/19 odigrali pet tekem. Tri v Evropi, dve pa v domačem prvenstvu, nogometaši Olimpije pa so se na seznam strelcev vpisali le na eni. Le na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo proti severnoirskemu prvaku Crusaders (5:1).

''Tako kot smo vsi zaslužni za uspeh, smo tudi vsi krivi za slabe rezultate. Za rezultatsko krizo ne krivimo trenerja. On ni kriv, krivi smo vsi. Moramo delati na sebi, da bomo postali boljši in začeli zadevati v domačem prvenstvu,'' je poudaril obrambni steber Olimpije in dodal, da se morajo glave nogometašev v tem stresnem obdobju osredotočiti le na četrtkovo tekmo.

''Mogoče se smešno sliši, a po 5:1 še ni vsega konec. Vsi pravijo, da so naši tekmeci amaterji, polprofesionalci … S takšnim razmišljanjem ne smemo na tekmo,'' opozarja soigralce, da bi se lahko Olimpiji vsako podcenjevanje tekmeca maščevalo.

Sportal Po incidentu v Krškem: To je super za šport! #video

Mandarić se bo pridružil v četrtek

Nogometaše Olimpije v četrtek ob 21. uri čaka povratna tekma drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo. Na Severnem Irskem bodo na igrišču z umetno travnato podlago branili visoko prednost s prve tekme v Stožicah (5:1), tako da bi bilo vse drugo kot napredovanje veliko presenečenje. Predsednik Mandarić se bo taboru Olimpije pridružil na Severnem Irskem na dan srečanja.

Predsednik Olimpije Milan Mandarić, ki išče novega trenerja Olimpije, se bo zmajem pridružil na dan tekme. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Predsednik Olimpije Milan Mandarić, ki išče novega trenerja Olimpije, se bo zmajem pridružil na dan tekme. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Če bo Olimpija preskočila otoško oviro, se bo v 3. krogu kvalifikacij za evropsko ligo pomerila s poražencem dvoboja 2. kroga kvalifikacij med beloruskim in finskim prvakom. Prva tekma med Batejem in HJK Helsinki, katerega član je tudi nekdanji napadalec Olimpije Filip Valenčič, se je v Belorusiji končala brez zadetkov.

Ilija Stolica
Sportal Trener Olimpije se norčuje iz svojih navijačev

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Simon Rožman
Sportal Simon Rožman pred tekmo z Ufo: Prepričan sem, da bosta za zmago potrebna dva zadetka #video
Vitja Valenčič
Sportal Nov dan, nova okrepitev Olimpije
Ne spreglejte