Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
31. 7. 2018,
11.12

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,42

1

Natisni članek

Ilija Stolica Rok Kronaveter Milan Mandarić NK Olimpija NK Olimpija

Torek, 31. 7. 2018, 11.12

5 let, 8 mesecev

Prvi mož Olimpije o pestrem ljubljanskem nogometnem dogajanju

Javil se je Milan Mandarić in spregovoril tudi o Roku Kronavetru

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,42

1

Milan Mandarić | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Po burnem začetku nove sezone in vse večjem nezadovoljstvu navijačev se je javil predsednik nogometašev Olimpije Milan Mandarić.

Ilija Stolica
Sportal Trener Olimpije se norčuje iz svojih navijačev

Menjava trenerja po koncu prejšnje šampionske sezone, po kateri se je moral posloviti ljubljenec navijačev Igor Bišćan, ekspresen izpad iz kvalifikacij za ligo prvakov, štiri od petih tekem brez zadetka, le točka s prvih dveh prvenstvenih tekem pod vodstvom novega trenerja Ilije Stolice, spori v moštvu …

Veliko je negativnega pri Olimpiji, kar je med navijači poskrbelo za precej nezadovoljstva. To so nekateri pristaši slovenskega državnega in pokalnega prvaka dali tudi jasno vedeti. Nekateri z vzklikanjem s tribun, nekateri pa tudi na neprimeren način. S sporočili, zapisanimi na grafitih okoli stadiona v Stožicah in tudi na stenah stavbe na Dunajski cesti v Ljubljani, kjer ima Olimpija klubske prostore. Z njimi so zdajšnjemu predsedniku in njegovim sodelavcem sporočili, naj odide iz kluba.

Manjkajo le kakovosten zaključek in goli

Po burnem dogajanju v zadnjih dneh se je zdaj prek klubske spletne strani javil prvi mož ljubljanskega nogometnega kluba. "Pred Olimpijo je nova sezona, odigrali smo že prve prvenstvene tekme, igramo v kvalifikacijah za evropsko ligo, že v četrtek nas čaka nov izziv v Belfastu. V prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov smo izpadli, prvi tekmi v prvenstvu nista prinesli želenih rezultatov, zaradi česar smo jasno zaskrbljeni in iščemo nove rešitve. Zamenjali smo trenerja, del moštva, rezultati teh sprememb pa še vedno niso vidni. V naši igri obstajata želja in energija, manjkajo pa nam kakovosten zaključek in goli," se je Milan Mandarić najprej dotaknil rezultatskega dela začetka sezone.

Milan Mandarić | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida

Ni potrebe, da se kdorkoli skriva za naročenimi sporočili

"Razumem zaskrbljenost navijačev, ampak ne vidim razloga za malodušnost in padanja v obup. Tudi večji klubi od Olimpije so deležni vzponov in padcev. Pravi navijači so vedno s klubom, ne zgolj takrat, ko se osvajajo lovorike. Vodenje kluba niti približno ni lahka stvar. Olimpijo vodim na način, za katerega menim, da je za klub najboljši. Vedno bom prevzel polno odgovornost, saj vlagam svoj denar, čas in znanje. Rezultati pa so vidni," je nadaljeval.

"Olimpija je bila pozabljena, mi smo jo iz stanja, ko se nihče ni zanimal zanjo, postavili v središče dogajanja celotne javnosti. To je rezultat dela, vlaganja, pa tudi enotnosti v klubu, skupnosti, ekipnega duha in želje po uspehu. Kljub vsemu sem vedno pripravljen poslušati mišljenja ljudi, ki jim je mar za naš klub in mislijo drugače. Zanje so moja vrata vedno odprta. Ne glede na to, o kom govorimo; navijači, ljubitelji nogometa, dobronamerni mimoidoči. Nobene potrebe ni, da se kdorkoli skriva za naročenimi parolami, napisanimi pred vhodom v prostore našega kluba. Ker prav te parole največ povedo o njihovih naročnikih in njihovih pravih interesih," je poslal jasno sporočilo tistim, ki so v zadnjih dneh poskrbeli za omenjene zapise.

Sportal Ljubljančani izgubljajo potrpljenje #video

Dokler bo v klubu on, Rok Kronaveter ne bo prečrtan

Za konec pa je nekaj besed namenil še Roku Kronavetru, ki ga po sporu s trenerjem na zadnjih dveh tekmah ni bilo niti na klopi Olimpije.

Rok Kronaveter očitno ostaja pomemben člen Olimpije, če gre verjeti predsednikovim besedam. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Rok Kronaveter očitno ostaja pomemben člen Olimpije, če gre verjeti predsednikovim besedam. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"V zadnjem času se v javnosti pojavljajo vprašanja, kaj se dogaja z Rokom Kronavetrom in ali je prečrtan s spiska nogometašev, ki bodo igrali v letošnji sezoni. Moj odgovor je kratek in enostaven. Rok Kronaveter je eden naših najboljših nogometašev in eden izmed simbolov uspeha, ki ga je Olimpija ustvarila v zadnjih treh sezonah. Zato ne obstaja možnost, da bi bil izključen ali prečrtan s seznama naših igralcev, dokler sem jaz predsednik Olimpije. Vidim ga v zeleno-belem dresu tudi na prihodnjih tekmah, tako prvenstvenih kot evropskih. Želim mu mnogo uspeha in veliko doseženih golov. Če bo Rok kadarkoli zapustil Olimpijo v iskanju novega izziva, bo odšel na način, kakršen mu pripada. Z dolžnim spoštovanjem in z zahvalo za vse, kar je naredil za naš klub," je Mandarić dal jasno vedeti, da bo Mariborčan, ki je bil eden ključnih mož Olimpije pri njenih pohodih na dve prvenstveni lovoriki v zadnjih treh sezonah, zagotovo še naprej igral v Stožicah.

Rok Kronaveter
Sportal Čudno dogajanje v Olimpiji: je med Kronavetrom in Stolico počilo?

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

Sportal Po tekmi zavrelo: trener Krškega proti nogometašem Olimpije #video
NK Domžale, NK Rudar Velenje
Sportal Domžale po šovu Ibričića na vrh, Olimpija ostaja na začelju! #video
Roman Bezjak
Sportal Mandarić pripravlja darilo za navijače: pred vrati Olimpije slovenski reprezentant
Ilija Stolica
Sportal Drzne obljube trenerja Olimpije, ki želi fante zaščititi pred različnimi sateliti
Ne spreglejte