Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 3. 2019,
20.52

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

Matjaž Kek slovenska nogometna reprezentanca Euro 2020

Torek, 19. 3. 2019, 20.52

5 let, 1 mesec

Slovenska reprezentanca prispela na prizorišče četrtkove tekme

Matjaž Kek in druščina že v Izraelu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Matjaž Kek | Matjaž Kek v četrtek začenja s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2020. | Foto Vid Ponikvar

Matjaž Kek v četrtek začenja s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2020.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska nogometna reprezentanca, ki bo v četrtek proti Izraelu začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020, je prispela v Hajfo, kjer jo v četrtek ob 20.45 po slovenskem času čaka prvi kvalifikacijski obračun.

Jaka Bijol
Sportal Ni več "ta mali", se pa še vedno počuti kot novinec

Slovenci so se na pot podali po vsega enem pravem treningu, še eden jih čaka v sredo popoldne oziroma zvečer na samem stadionu v Hajfi.

V četrtek bo marsikaj odvisno tudi od napada, v katerem bi pomembno vlogo lahko igral Robert Berić, ki je konec tedna zadel za svoj St. Etienne. "Forma je kar dobra, zadnji dve tekmi sem igral od začetka, tako da sem fizično v redu. Upam pa, da bom nadaljeval v tem ritmu tudi v četrtek," je dejal Berić, ki že ima izkušnje z gostovanji v Izraelu.

"Poznam Izrael, ker sem tam igral že pred dvema letoma s St. Etiennom. Vem, da je tam težko igrati, znajo narediti zelo dobro ozračje. Moramo se res dobro pripraviti, če bomo hoteli kaj narediti," pravi Berić in poudarja, da ni pomembno, kdo bo zadel, samo da zmagajo.

Robert Berić je v dobri formi. Bo dobil priložnost na tekmi v Hajfi? | Foto: Vid Ponikvar Robert Berić je v dobri formi. Bo dobil priložnost na tekmi v Hajfi? Foto: Vid Ponikvar

Slovenija se je z Izraelom doslej pomerila trikrat. Nazadnje 15. avgusta 2006, ko je na prijateljski tekmi igrala 1:1. V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2004 je 6. septembra 2003 zmagala s 3:1, 7. junija istega leta pa je igrala 0:0.

Petar Stojanović
Sportal Kek bi mu potrgal ušesa, on mu daje prav #video

Izraelce vodi nekdanji avstrijski reprezentant Andi Herzog, ki je v karieri igral za ugledne klube, kot so dunajski Rapid, Werder Bremen, Bayern München in Los Angeles Galaxy. Za Avstrijo je zbral 103 nastope in 26 zadetkov. V trenerski karieri se je pred Izraelom, selektor je postal avgusta lani, udejstvoval kot začasni selektor Avstrije, kot pomočnik selektorja, kot selektor avstrijske vrste do 21 let, bil pa je še pomočnik članske ameriške reprezentance in selektor ameriške vrste do 23 let.

Luka Zahović pozna napadalce Izraela. | Foto: Vid Ponikvar Luka Zahović pozna napadalce Izraela. Foto: Vid Ponikvar

V zdajšnji izraelski vrsti, ki je približno 30 mest nižje od slovenske na lestvici Mednarodne nogometne zveze (obe sta bili nekdaj že 15.), ima na voljo kar nekaj prekaljenih igralcev, stalnica v napadu pa je bil že jeseni napadalec Salzburga Moanes Dabbur, eden najboljših strelcev evropske lige. V zdajšnji reprezentanci je najboljši strelec Tomer Hemed s 17 goli s 36 tekem. Herzog je v ligi narodov igral po sistemu 5-3-2 oziroma 3-5-2.

Bojan Jokić
Sportal Kapetan brez črnega madeža, ki se je nehote znašel sredi vroče debate

"V Salzburgu igrajo zelo napadalen nogomet, kar ustreza napadalcem, kot je tudi Dabbur. Prepričan sem, da bodo doma želeli zmagati, ampak mi imamo svoje načrte, pa tudi kakovosti premoremo dovolj," pravi napadalec slovenske vrste Luka Zahović.

Tekma bo na stadionu Sammy Ofer, ki sprejme dobrih 30.000 gledalcev. Gre za objekt, ki so ga odprli leta 2014, imenovan pa je po glavnem donatorju, izraelskem milijarderju, ki je prispeval 20 milijonov dolarjev oziroma skoraj 20 odstotkov vseh stroškov gradnje stadiona.

Luka Zahović
Sportal Zahović razkril, kaj mu je priznal Skomina, a mu tega ne zameri
Jan Oblak
Sportal Po enem letu se je vrnil Jan Oblak in odgovarjal na neprijetna vprašanja
Ne spreglejte