Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
3. 9. 2019,
10.46

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

2

Natisni članek

Saša Ivković NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije poletni prestopni rok Baniyas

Torek, 3. 9. 2019, 10.46

4 leta, 7 mesecev

Saša Ivković uradno član Baniyasa

Maribor potrdil, Ivković zaplesal

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

2

Saša Ivković | Saša Ivković je sklenil pogodbo z Baniyasom. | Foto Vid Ponikvar

Saša Ivković je sklenil pogodbo z Baniyasom.

Foto: Vid Ponikvar

Zdaj je tudi uradno. Nogometni klub Maribor je potrdil, da je Saša Ivković sklenil dogovor s klubom Baniyas in se preselil v Združene arabske emirate. Srb se je že predstavil soigralcem in trenerju, ob predstavitvi, ko je moral tudi zaplesati, pa je bil deležen velikega aplavza.

Saša Ivković
Sportal Ivković začuden, da ga selijo v ZAE: Nisem podpisal nobene pogodbe

Eden od najboljših branilcev, kar jih je imel Maribor v zadnjem obdobju bogate klubske zgodovine, bo nadaljeval kariero v Aziji. Baniyas bo napolnil klubsko blagajno vijolicam, saj je za 26-letnega Srba s hrvaškim potnim listom odštel poldrugi milijon evrov.

Čeprav je Baniyas novico o nakupu obrambnega igralca iz Maribora podal v javnost že prejšnji teden, pa je vodstvo slovenskega prvaka o tem molčalo. Še več, ko je Saša Ivković po tekmi z Ludogorcem, izkazalo se je, da tudi njegovi zadnji v vijoličastem dresu, spregovoril o tem, kako ni podpisal nobene pogodbe z drugim klubom, so se privrženci Maribora začeli spraševati, ali bo vendarle ostal v Ljudskem vrtu.

Ko pa so Mariborčani v petek predstavili novega branilca Nemanjo Mitrovića, Ivković pa je odpotoval v bogato arabsko deželo, je postalo jasno, da zadnji vijol'čni bojevnik ne bo več igral v Sloveniji.

NK Maribor končno potrdil prestop

Za NK Maribor je odigral 76 tekem in prispeval deset zadetkov. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Za NK Maribor je odigral 76 tekem in prispeval deset zadetkov. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida ''Po sklenitvi dogovora o prestopu in ureditve celotne zahtevane papirologije z vseh strani lahko potrdimo naslednjo kadrovsko novico: vijol’čni bojevnik 2018 zapušča Ljudski vrt. Saša Ivković se po sklenitvi dogovora seli v Združene arabske emirate, njegova naslednja postaja je Baniyas,'' so šele danes, 3. septembra, zapisali na uradni strani mariborskega kluba. Ivkoviću so se zahvalil za vse "vijol'čne" trenutke in mu zaželeli vso srečo na nadaljnji poti.

Ivković se je v ZAE že pridružil klubu, ki ga vodi priznani nemški strateg Winfried Schäfer. ''Vesel sem, da sem tukaj. To je nekaj novega zame, vse je v najlepšem redu. Spoznal sem soigralce in trenerja, počutim se dobro,'' je sporočil srbski branilec, ko se je predstavil soigralcem in strokovnem vodstvu v slačilnici, nato pa mu je zbrana množica namenila glasen aplavz. Sledila je krstna naloga. Ivković je kot novopečeni igralec moral zaplesati pred soigralci, kar so posnele tudi klubske kamere. Po 76 tekmah v dresu Maribora se je tako odpravil novim izzivom naproti.

V dresu, ki sta ga pred leti pri Baniyasu nosila tudi nekdanja napadalca Maribora Jean-Philippe Mendy in Olimpije Ezekiel Henty, se bo potegoval za čim višje mesto v prvenstvu ZAE. V zadnji sezoni je Baniyas osvojil šesto mesto. Računa tudi na zadetke srbskega novinca, zlasti tiste po prekinitvah, ko je Ivković zelo nevaren v igri z glavo. V Sloveniji je dosegel kar deset zadetkov in spadal med branilce, ki so se izkazali z največjo strelsko učinkovitostjo.

Ni prvič na tem koncu sveta, saj je v sezoni 2016/16 kratek čas prebil v Izraelu (Ashdod). Hitro ga je zapustil, tokrat pa želi v dresu Baniyasa pustiti večji pečat in se dokazati ljubiteljem nogometa v ZAE. Prvič bi lahko za novega delodajalca nastopil v soboto, ko se bo Baniyas v 3. krogu zalivskega pokalnega tekmovanja pomeril z Al Wahdo.

icardi
Sportal Pariz je bil žarišče zadnjega dne poletne nogometne tržnice
Sportal Sreča v nesreči za Pirića, ki je ostal brez zavesti #video
Nemanja Mitrović
Sportal Maribor ujel nekdanjega kapetana Olimpije z zelenim srcem!
NK Domžale NK Maribor
Sportal Mariborčani se počasi vzpenjajo, Domžale ostajajo pri le treh točkah #video
Mitja Križan
Sportal Štajerec, čigar oče je pisal zgodovino slovenskega nogometa, iz Ljubljane v Belgijo
Ne spreglejte