Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 9. 2019,
11.16

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale NK Maribor NK Maribor Kenan Pirić

Ponedeljek, 2. 9. 2019, 11.16

4 leta, 7 mesecev

Poškodba Kenana Pirića

Sreča v nesreči za Pirića, ki je ostal brez zavesti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36

1

V obračunu 8. kroga Prve Lige Telekom Slovenije med Domžalami in Mariborom smo bili že v 13. minuti priča neprijetni situaciji, ko sta se v boju za žogo zaletela napadalec Domžal Rauno Sappinen in prvi vratar Kenan Pirić. Slednji je po močnem udarcu z nogo v glavo obležal nepremičen. Zaradi pretresa možganov zdravstvenih težav bo moral prisilno počivati najmanj en teden. Izpustil bo tudi reprezentančno akcijo BiH v kvalifikacijah za EP 2020 proti Liechtensteinu in Armeniji.

Mariborčani so v nedeljo drago plačali zmago v Domžalah. Osvojili so tri točke, s katerimi so se povzpeli v zgornjo polovico razpredelnice, dobršen del srečanja pa so morali igrati brez prvega vratarja. Kenan Pirić je namreč zaradi pretresa možganov zapustil igrišče že v 16. minuti. Nesrečnega vratarja sta še pred prihodom zdravniškega osebja obkolila soigralca Špiro Peričić in Mitja Viler ter Piriću poskušala preprečiti, da ne bi pogoltnil jezika. K sreči vse skupaj ni bilo tako hudo.

NK Domžale NK Maribor
Sportal Mariborčani se počasi vzpenjajo, Domžale ostajajo pri le treh točkah #video

Mariborska vratarska številka 1 je kmalu prišla k sebi, preventivno pa je bosanski vratar vseeno zapustil zelenico in odšel na podrobnejše preglede v bolnišnico. Zamenjal ga je veteran Jasmin Handanović.

Prepoved treninga od sedem do deset dni

Kenan Pirić ne bo smel trenirati vsaj teden dni. | Foto: Vid Ponikvar Kenan Pirić ne bo smel trenirati vsaj teden dni. Foto: Vid Ponikvar "Po dvoboju je v bolnišnici opravil podroben pregled glave (CT), ki ni pokazal poškodb pomembnih struktur, tako da je noč preživel v domači oskrbi. Vsaj od sedem do morda deset dni bo imel prepoved treninga zaradi nevarnosti ponovne poškodbe, ki bi lahko pomenila hujše posledice," je pojasnil dr. Zmago Krajnc, klubski zdravnik na nedeljski tekmi.

Pirić je po neljubem dogodku potrdil spodbudne novice: "Dobil sem močan udarec v tilnik in ostal brez zavesti. Po hitrem odzivu naše klubske zdravniške službe so me z igrišča prepeljali v mariborsko bolnišnico, kjer so opravili vse potrebne preglede, lahko sem bil čez noč doma in se zdaj dobro počutim."

Čuti še bolečine v vratu, brez reprezentance BiH

Maribor je v nedeljo premagal Domžale z 1:0. | Foto: Grega Valančič / Sportida Maribor je v nedeljo premagal Domžale z 1:0. Foto: Grega Valančič / Sportida Po takojšnjem sodelovanju kluba in vodstva Nogometne zveze Bosne in Hercegovine je bil reprezentančni strokovni štab obveščen, da vratarja slovenskega prvaka za tekmi proti Liechtensteinu in Armeniji ne bo na seznamu kandidatov.

''Zdravniki so mi predpisali popolno mirovanje s strogo prepovedjo vsakršnih aktivnosti, tako da sem, žal, moral odpovedati udeležbo na reprezentančni akciji. Čutim še bolečine v vratu, dosledno bom upošteval navodila zdravnikov in upam, da se bom lahko v prihodnjem tednu pridružil klubskim soigralcem na treningih,'' poroča mariborski klub, ki ima na seznamu poškodovanih poleg reprezentanta BiH tudi člana izbrane vrste Slovenije Martina Milca

Preberite še:

NK Domžale NK Maribor
Sportal Maribor osvojil Domžale, ki ostajajo v hudi krizi #video
Ne spreglejte