Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 4. 2021,
22.59

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

5

Natisni članek

Slavko Vinčič Bayern PSG Borussia Dortmund Chelsea Porto Liverpool Real Madrid Manchester City UEFA liga prvakov

Sreda, 7. 4. 2021, 22.59

12 mesecev

Liga prvakov, četrtfinale (prve tekme)

Super tekma v Münchnu, kjer smo videli kar pet golov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

5

PSG | Veselje nogometašev PSG v zasneženem Münchnu. | Foto Reuters

Veselje nogometašev PSG v zasneženem Münchnu.

Foto: Reuters

V sredo sta bili na sporedu drugi dve prvi tekmi četrtfinala lige prvakov. V Münchnu smo videli ponovitev lanskoletnega finala, ki pa se je tokrat razpletla z zmago PSG s 3:2. Chelsea je v gosteh pri Portu zmagal z 2:0. V torek sta si Manchester City in Real Madrid prednost zagotovila doma. 

Bayern PSG
Sportal Zvezdniki Bayerna kar ne morejo verjeti

V münchenskem sneženju sta se v ponovitvi lanskega finala srečala kar zdesetkana tekmeca Bayern in PSG. Pri Francozih je manjkalo kar nekaj nogometašev, ki bi začeli v začetni postavi (Alessandro Florenzi, Marco Verratti ...), pri Bavarcih pa je manjkal predvsem poljski stroj za gole Robert Lewandowski, pa tudi Serge Gnabry.

Kljub izostankom nekaterih zvezdnikov pa smo videli sijajno tekmo, v kateri je "pokalo" na obeh straneh. PSG je po dveh podajah Neymarja in golih Kyliana Mbappeja oziroma Marquinhosa že po 28 minutah vodil z 2:0, a se evropski prvaki niso predali.  V 37. minuti je Eric Maxim Choupo-Moting, ki je v uvodu zadel prečko s strelom z glavo, znižal zaostanek Bayerna na 1:2, v 60. minuti pa je na 2:2 poravnal Thomas Müller

Še naprej smo v Münchnu gledali razburljivo tekmo, v kateri so prevladovali Nemci, a je francoske prvake reševal sijajni vratar Keylor Navas. Potem je v 68. minuti Mbappe zadel še drugič in, kot se je izkazalo pozneje, postavil tudi končni izid, pa čeprav je imel Bayern še precej priložnosti, da bi zadel še tretjič.

Veselje Bena Chilwella, strelca drugega gola za Chelsea. | Foto: Reuters Veselje Bena Chilwella, strelca drugega gola za Chelsea. Foto: Reuters

Chelsea z 2:0 zmagal "pri" Portu

V Sevilli, kjer bo tudi povratna tekma, sta se pomerila Porto in Chelsea, pravico pa so delili slovenski sodniki na čelu s Slavkom Vinčićem. Porto je tekmo začel bolje, potem pa so zadeli Londončani, Mason Mount se je po Jorginhevi podaji lepo otresel svojega čuvaja in zadel z diagonalnim strelom malce z desne strani.

Porto Chelsea
Sportal Trener Porta se je obregnil ob sojenje Mariborčana

Po zaostanku je Porto pritiskal, zaključek tekme pa je spet pripadel Londončanom. Najprej je v 84. minuti prečko zatresel Christian Pulišić, že v naslednji minuti pa je Ben Chilwell unovčil napako v domači obrambi, prišel je v kazenski prostor, preigral še vratarja in zadel za 2:0.

Veselje dvakratnega strelca za Real Viniciusa Juniorja. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Veselje dvakratnega strelca za Real Viniciusa Juniorja. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Real do lepe prednosti proti Liverpoolu

Na poslastici torkovega večera sta se na stadionu Alfredo di Stefano pomerila Real Madrid in Liverpool. Lepo prednost so si pred povratnim srečanjem na Anfieldu priigrali nogometaši Reala, ki so na domačih tleh slavili s 3:1. Mrežo v prvem polčasu bledega Liverpoola je v 27. minuti načel Junior Vinicius, devet minut kasneje je zadel še Marco Asensio. Liverpool je na začetku drugega polčasa med žive vrnil Mohamed Salah, v 65. minuti pa je še drugič na tekmi zadel Junior Vinicius.

Real Liverpool
Sportal Klopp tega, kar je storil sodnik v Madridu, preprosto ne razume

Z enakim izidom sta se tekmeca razšla tudi leta 2018 v finalu tega tekmovanja, ko je bil uspešnejši španski klub s 3:1. Pri Realu sta sicer manjkala poškodovani Sergio Ramos in Raphael Varane, ki je bil pozitiven na zadnjem testiranju pred srečanjem z rdečimi.

Kevin de Bruyne je Manchester City popeljal v vodstvo. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kevin de Bruyne je Manchester City popeljal v vodstvo. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Trenutno najboljše moštvo angleške lige Manchester City pa je na prvem srečanju doma z 2:1 ugnalo Borussio iz Dortmunda. Prvi zadetek za sinjemodre je v 19. minuti dosegel Kevin de Bruyne, za Dortmundčane pa je v 84. minuti izenačil Marco Reus. Zmago domačim je v 90. minuti zagotovil Phil Foden.

Man City
Sportal Bizarno: Romuni v črnem oškodovali Borussio, nato njenega asa zaprosili za avtogram

Povratne tekme bodo 13. in 14. aprila.

Liga prvakov, četrtfinale (prve tekme):

Torek, 5. april:
Manchester City : Borussia Dortmund 2:1 (1:0) 
De Bruyne 19., Foden 90.; Reus 84.

Real Madrid : Liverpool 3:1 (2:0)
Junior Vinicius 27., 65., Asensio 36.; Salah 51.

Sreda, 6. april:
Bayern : PSG 2:3 (1:2)
Choupo-Moting 37., Müller 60.; Mbappe 3., 68., Marquinhos 28.

Porto : Chelsea 0:2  (0:1)
Mount 32., Chilwell 85.

Preberite še:

Bayern
Sportal Žreb je določil: Ronaldo in Messi bosta s kavča spremljala ...
Sergio Ramos
Sportal Žalostna usoda kapetana Reala
Jan Oblak
Sportal Oblak potegnil krajšo na Otoku, v ligi prvakov ni več Slovencev
Robert Lewandowski
Sportal Udarec za Bayern: Lewandowski se je poškodoval na reprezentančni akciji
Ne spreglejte