Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 5. 2019,
23.45

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,66

1

Natisni članek

Eintracht Frankfurt Valencia Arsenal Chelsea Liga Europa

Četrtek, 9. 5. 2019, 23.45

4 leta, 11 mesecev

Liga Europa, polfinale (povratni tekmi)

Popolna angleška prevlada tudi v ligi Europa!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,66

1

Pierre-Emerick Aubameyang | Pierre-Emerick Aubameyang je na Mestalli zabil hat-trick. | Foto Reuters

Pierre-Emerick Aubameyang je na Mestalli zabil hat-trick.

Foto: Reuters

Potem ko se bosta za najboljšega v ligi prvakov udarila Liverpool in Tottenham, bomo angleški finale spremljali tudi v ligi Europa. Arsenal je tudi na povratni polfinalni tekmi visoko premagali Valencio (4:2, skupno 7:3), Chelsea pa si je finalno vstopnico proti Eintrachtu zagotovil po strelih z bele točke.

Obračun na Mestalli se je začel silovito. Visok zaostanek dveh zadetkov Valencie je v 11. minuti znižal Kevin Gameiro, a veselje netopirjev ni trajalo dolgo, saj je Gabonec Pierre-Emerick Aubameyang izenačil le šest minut kasneje ter Arsenal ponovno pahnil pred vrata velikega finala.

Ko je v drugem polčasu zabil še Alexandre Lacazette, je bilo že vse odločeno. Valencia bi morala zadeti trikrat in ob tem prejeti nobenega zadetka, malce upanja jim je z drugim golom na tekmi vzbudil Gameiro, a je vse skupaj hitro pogasil Aubameyang, ki je tako kot Francoz v vrstah Valencie zadel še drugič. Na koncu je Arsenal zmagal s kar 4:2 in se s skupnim izidom 7:3 gladko uvrstil v finale. Junak srečanja je bil s tremi zadetki Aubameyang.

V loteriji srečnejši Chelsea

Kepa Arrizabalaga je z dvema ubranjenima enajsmetovkama postal junak Chelseaja. | Foto: Reuters Kepa Arrizabalaga je z dvema ubranjenima enajsmetovkama postal junak Chelseaja. Foto: Reuters Po remiju v Frankfurtu (1:1) je Chelseaju doma zadostoval že remi 0:0, a modri niso ničesar prepustili naključju in napadli Nemce. Plačilo za trud je prišlo v 28. minuti, ko je po podaji Edena Hazarda zadel Ruben Loftus-Cheek. V prvem polčasu se rezultat ni več spreminjal, so pa zato na začetku drugega polčasa pritisnili Nemci ter na prek odličnega Srba Luke Jovića izenačili na 1:1. Izid se do konca rednega dela ni več spremenil.

Sledili so podaljški, a ker tudi v dodatnih pol ure tekme nismo videli zadetka, so o drugem potniku v finale odločale enajstmetrovke. Londončanom je v drugi seriji strelov zastal dih, saj je njihov kapetan Cesar Azpilicueta zgrešil svoj poskus, vse skupaj pa ni bilo usodno, saj so se v nadaljevanju zatresla kolena tudi gostom iz Frankfurta. Po zgrešenih strelih Martina Hintereggerja in Goncala Paciencie (strela jima je Kepa ubranil) je Chelsea v finale z uspešno izvedeno enajstmetrovko popeljal Hazard.

Finale v Bakuju

Sklepno dejanje lige Europa bo 29. maja v Bakuju.

Arsenal - Valencia liga Europa
Sportal Arsenal izkoristil prednost domačega igrišča, Chelsea zabil v Frankfurtu
Ne spreglejte