Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 5. 2019,
23.00

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

Valencia Eintracht Frankfurt Chelsea Arsenal Liga Europa

Četrtek, 2. 5. 2019, 23.00

4 leta, 11 mesecev

Liga Europa, polfinale (prvi tekmi)

Arsenal izkoristil prednost domačega igrišča, Chelsea zabil v Frankfurtu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15
Arsenal - Valencia liga Europa | Arsenal je doma Valencio premagal s 3:1. | Foto Reuters

Arsenal je doma Valencio premagal s 3:1.

Foto: Reuters

V prvih polfinalnih tekmah lige Europa je londonski Chelsea na gostovanju v Frankfurtu prišel do remija z Eintrachtom, Arsenal pa je dodobra izkoristil prednost domačega igrišča in Valencio premagal s 3:1. Povratni tekmi bosta prihodnji teden.

Chelsea je na gostovanju v Frankfurtu klonil v 23. minuti, ko je navijače Eintrachta razveselil srbski napadalec Luka Jović, a so Londončani še pred polčasom zabili za izenačenje. Za 1:1 je v 45. minuti poskrbel španski vezist Pedro. Chelsea in Eintrachst sta se razšla brez zmagovalca, kar je voda na mlin Londončaniom, ki povratno tekmo igrajo doma.

Londončani imajo dve možnosti, da si zagotovijo nastop v ligi prvakov v sezoni 2019/20. Lahko si ga v prvenstvu, kjer se za četrto mesto potegujejo z Arsenalom in Manchester Unitedom, dva kroga pred koncem pa se jim nasmiha četrto mesto, ali pa v Evropi, kjer bi si druženje z elito zagotovili v primeru naslova najboljšega v ligi Europa.

Chelsea je zabil pomemben gol v gosteh. | Foto: Reuters Chelsea je zabil pomemben gol v gosteh. Foto: Reuters

Arsenal premagal Valencio

V drugem polfinalnem paru se za napredovanje v finale merita Arsenal in Valencia. Topničarji so izkoristili prednost domačega terena in zmagali s 3:1, čeprav so že v 11. minuti doživeli šok, ko je zadel francoski vezist Valencie Mouctar Diakhaby. Za izenačenje že sedem minut za tem zadel Alexandre Lacazette. Francoski napadalec je v 26. minuti zabil še za vodstvo domačih, končni izid pa je v 91. minuti postavil Pierre-Emerick Aubameyang.

Finale bo 29. maja v Bakuju.

Hazard zmedel navijače Reala in Chelseaja

Pred polfinalnima spektakloma je za odmevno novico poskrbel španski športni dnevnik Marca. Sporočil je, da k Realu v Madrid prihaja Eden Hazard, belgijski zvezdnik, ki v zadnjih sezonah spada med najboljše zvezne in napadalno usmerjene igralce na svetu. Je velika želja predsednika Florentina Pereza in trenerja Zinedina Zidana, Chelsea pa bi na njem zaslužil ogromno denarja, saj bi lahko odškodnina znašala tudi 140 milijonov evrov. Za dodatno zmedo je poskrbela nedavna klubska predstavitev novega dresa Chelseaja za prihodnjo sezono, ki ga je nosil prav Hazard. Ali je s tem dokazal, da želi ostati v Londonu?

V povezavi z Realom, ki želi po neuspešni sezoni osvežiti vrste, omenjajo tudi najboljšega strelca Eintrachta Luko Jovića, tako da so ogledniki madridskega velikana današnji spopad v Nemčiji zagotovo spremljali z dodatno pozornostjo.

Preberite še:

Antonio Rüdiger
Sportal Nemec Antonio Rüdiger je predčasno zaključil sezono
Aaron Ramsey
Sportal Poškodovani Ramsey je zadnjo tekmo za Arsenal že odigral
Ne spreglejte