Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 9. 2022,
11.10

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

1

Natisni članek

Manuel Neuer Julian Nagelsmann Xavi Bayern München Barcelona liga prvakov liga prvakov UEFA liga prvakov

Sreda, 14. 9. 2022, 11.10

1 leto

Po tekmi Bayern : Barcelona

Lewandowski odvihral z igrišča, Xavi preklinjal: Res sem razkurjen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

1

Xavi Barcelona | Xavi je bil po koncu tekme jezen. | Foto Guliverimage

Xavi je bil po koncu tekme jezen.

Foto: Guliverimage

Nogometaši Barcelone so na torkovem derbiju skupinskega dela lige prvakov z 0:2 (0:0) klonili proti Bayernu iz Münchna, ki je tako zabeležil drugo zmago v tej evropski sezoni. Tekma je bila posebnega pomena za Roberta Lewandowskega, ki se je z novim klubom vrnil na teren, kjer je navduševal v zadnjih letih, a v torek ni imel svojega strelskega večera. Po porazu je bil razočaran tudi trener Barcelone Xavi, ki je prepričan, da si je katalonski klub v Münchnu zaslužil več. 

Benjamin Šeško
Sportal Kakšen preobrat Cityja in mojstrovina Haalanda! Messi podira mejnike.

Osrednji akter dogajanja na Allianz Areni je bil v torek Robert Lewandowski, v katerega so bile uprte vse oči. Nekdanji član Bayerna, ki je letos poleti za 50 milijonov evrov izsilil prestop k Barceloni, je bil na svojem nekdanjem terenu zelo dejaven, a mreže mu ni uspelo zatresti. Po koncu tekme Poljak predstavnikom sedme sile ni namenil svojega časa, dejal je le, da na igrišču ni bilo lahko, potem pa je odvihral v garderobo svojega kluba.

Robert Lewandowski | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Bolj zgovoren, a zelo razjarjen, je bil po tekmi prvi mož Barcelone Xavi, ki je bil prepričan, da bi se tekma morala prevesiti na drugo stran. Tekmo sta z goloma v drugem polčasu v korist Bayerna odločila Lucas Hernandez in Leroy Sane, ki sta poskrbela, da so Bavarci po dveh krogih brez praske.

Robert Lewandowski ni našel poti do mreže nekdanjega kluba. | Foto: Reuters Robert Lewandowski ni našel poti do mreže nekdanjega kluba. Foto: Reuters

"Razlika med nami in Bayernom je ta, da oni pred golom ne delajo napak. Rezultat ni odraz dogajanja na igrišču. A to je liga prvakov, če zapraviš svoje priložnosti, boš za to na koncu plačal. Naredili smo napako in ta poraz je za nas korak nazaj. Imeli smo šest ali sedem priložnosti, da zadenemo. V prvem polčasu smo bili boljši. Naredili smo dovolj ne samo za remi, ampak za zmago. Morali se bomo kaj naučiti iz naših napak in še naprej trdo delati," je bil jasen Xavi.

"Jezen sem, raz***, razkurjen, ker bi morali to tekmo dobiti, igrali smo na zmago. Ne maram izgubljati in danes si nismo zaslužili poraza. Mislim, da smo bili večino tekme boljši nasprotnik, dominirali smo. Če bi zadeli, bi bila tekma povsem drugačna. Lewandowski je zapravljal priložnosti, Pedri dve, Raphinha … Res sem razočaran in ne zdi se mi pravično. A naša ekipa je še v procesu gradnje, smo šele na začetku naše poti," se je vendarle nekoliko pomiril trener Barcelone.

Eintracht Marseille izgredi
Sportal Veselje, ki so ga skazili navijači Frankfurta in Marseilla #video

Nagelsmann je bil po zmagi zadovoljen. | Foto: Reuters Nagelsmann je bil po zmagi zadovoljen. Foto: Reuters Nagelsmann: Naša učinkovitost je na koncu pretehtala

Povsem drugače je tekmo doživljal trener Bayerna Julian Nagelsmann. "V prvem polčasu je imela Barcelona več priložnosti kot mi, v drugem delu smo se precej popravili in naša učinkovitost je na koncu pretehtala," je bil jasen Nagelsmann. "A ni nam bilo lahko. Tudi oni so imeli svoje trenutke, bili so močni v prvem polčasu, a na srečo smo pokazali nekaj izboljšav v primerjavi s tekmama s Stuttgartom in Borussio Mönchengladbach," je dejal Nagelsmann, ki so mu zstavljali tudi vprašanja o predstavi Sadia Maneja, ki proti Barceloni ni bil v vidnejši vlogi.

"Danes je igral na drugačnem položaju kot v zadnjem letu, ko je bil član Liverpoola. Povsem običajno je, da potrebuje nekaj časa, prišel je v novo okolje, mora se navaditi. Upam, da bo postal še bolj samozavesten. Veseli smo, da ga imamo in v nadaljevanju sezone ga bomo poskusili še bolj vključiti v našo igro," je bil jasen strateg Bayerna.

Bolj rezerviran je bil ob zmagi vratar Bayerna Manuel Neuer. "Ne smemo pretiravati, na koncu gre le za eno tekmo skupinskega dela lige prvakov. Imeli smo nekaj prostora tako proti Interju kot proti Barceloni, a moramo igrati bolje proti ekipam, ki so bolj obrambno usmerjene, to nas čaka že ta konec tedna proti Augsburgu," je bil jasen izkušeni nemški vratar.

Preberite še:

Real Madrid Carlo Ancelotti
Sportal Ancelotti ima vprašanja o Mbappeju dovolj: Predam se! #video
Oblak Bayer
Sportal Ni kaj, to je bila najbolj nora obramba Oblaka vseh časov #video
Sportal Lewandowski se je vrnil v München, svarilo Müllerju #video
Ne spreglejte