Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 9. 2022,
21.00

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Sadio Mane Xavi Julian Nagelsmann Thomas Müller Robert Lewandowski FC Barcelona Bayern München Bundesliga nemško prvenstvo La Liga špansko prvenstvo liga prvakov

Ponedeljek, 12. 9. 2022, 21.00

1 leto, 7 mesecev

Lewandowski se je vrnil v München

Lewandowski se je vrnil v München, svarilo Müllerju #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Vrhunec drugega kroga nogometne lige prvakov bo gostovanje Barcelone v Münchnu pri Bayernu. Le nekaj tednov po selitvi iz Bavarske v Katalonijo se stroj za gole Robert Lewandowski že vrača na stadion, ki je bil njegov drugi dom osem let. Sadio Mane tako Thomasa Müllerja opozarja: "Glej, da ne boš podal Lewiju!"

Barcelona Lewandowski Dembele
Sportal Boljši kot Lewandowski? "Še nikoli nisem videl nekoga tako talentiranega."
Robert Lewandowski
Sportal Drama s srečnim koncem za Oblaka, šov Lewandowskega, polom Liverpoola

Za Barcelono je Poljak na prvih osmih tekmah zabil že devet golov. | Foto: Reuters Za Barcelono je Poljak na prvih osmih tekmah zabil že devet golov. Foto: Reuters Trener Bayerna Julian Nagelsmann na ponedeljkovi novinarski konferenci ni odgovoril na vprašanje, koga bo zadolžil za pokrivanje Roberta Lewandowskega, češ, da se bo odločil tik pred zdajci. Dayot Upamecano, Matthijs de Ligt in Lucas Hernandez so najverjetneje kandidati za to težko nalogo. Poljski napadalec je namreč v osmih letih na 375 tekmah v dresu Bayerna zabil 344 golov. Šestkrat je bil tako najboljši strelec bundeslige. Letos julija pa je izsilil prestop v Barcelono. Je pa Bayern zanj prejel 45 milijonov evrov odškodnine. Na prvih šestih tekmah za svoj novi klub je zabil že devet golov, od tega tri v prvem krogu lige prvakov, ko je Barcelona prejšnji teden s 5:1 premagala Viktorio Plzen. Pri 34 letih je torej še vedno vrhunski in bo očitno tudi za ponos Katalonije lahko v povprečju zabijal po 40 golov na sezono.

Svarilo Müllerju: Glej, da ne boš podal Lewiju! 

"Naj povem, da mi Sadio Mane v šali že 10 dni govori: Glej, da ne boš po pomoti podal Lewiju, pod nobenim pogojem!" je z nasmeškom na obrazu povedal Thomas Müller. Dvaintridesetletni veteran v vrstah Bayerna, ki za münchenski klub igra vso kariero, je še priznal, da si z nekdanjim soigralcem pišeta prek WhatsAppa in se zbadata, odkar so bili izžrebani v isto skupino lige prvakov. Odhoda mu očitno vsaj v ekipi ne zamerijo. Trener Nagelsmann si želi, da bi ga z aplavzom pozdravili tudi navijači: "To bi bilo nekaj normalnega za nekoga, ki je klubu toliko dal. Bil je ključen člen Bayernove družine. Komaj čakam, da ga vidim in ga pozdravim."

Lewandowski je nazaj na Allianz Areni. Takole je na ponedeljkovem treningu pozdravil fotografe. | Foto: Reuters Lewandowski je nazaj na Allianz Areni. Takole je na ponedeljkovem treningu pozdravil fotografe. Foto: Reuters

Bayern je uspešno odprl novo sezono lige prvakov. Inter Milan so premagali z 2:0. Nekaj slabše pa jim gre v nemški bundesligi, saj so remizirali na zadnjih treh tekmah in tako po šestih krogih zasedajo tretje mesto (dve točki za vodilnim Unionom Berlinom).

Bayern na zadnjih treh tekmah Barceloni zabil 14 golov

Lani je Bayern München obe tekmi z Barcelono dobil s 3:0. | Foto: Reuters Lani je Bayern München obe tekmi z Barcelono dobil s 3:0. Foto: Reuters V ligi prvakov se Bayern in Barcelona kar pogosto merita. Zadnje štiri medsebojne dvoboje je dobil bavarski klub: v lanski sezoni obakrat s 3:0, v četrtfinalu leta 2020 pa s kar 8:2. Nagelsmann je svoje nogometaše vseeno opozoril, da zdaj na Allianz Areno prihaja povsem drugačna Barcelona. "Imajo nekaj novih igralcev, ki bodo začeli v prvi postavi, na primer Lewija. In ne gre le za nove igralce, imajo tudi povsem nov duh v ekipi. Fantom sem rekel, da lahko zadnje tri, štiri tekme z njimi kar izbrišejo s svojih trdih diskov," je slikovito razlagal Nagelsmann. Pravi, da igrajo kot nekoč, ko je bil trener Xavi še igralec kluba. Ob Lewandowskem je opozoril predvsem še na Pedrija in Gavija. Tekma bo v torek ob 21. uri.

Union Berlin
Sportal Union Berlin vodi v Nemčiji, Bochum zamenjal trenerja
Jan Oblak
Sportal Realu uspel preobrat, Barcelona ni več prva
Ne spreglejte