Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 8. 2018,
12.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62

Natisni članek

Steven Gerrard NK Osijek Glasgow Rangers Liga Europa

Petek, 3. 8. 2018, 12.00

5 let, 8 mesecev

Po tekmi Glasgow Rangers : Osijek (2. krog kvalifikacij za ligo Europa)

Legendarni Anglež izločil in pohvalil Hrvate, pred tekmo zabodena navijača Osijeka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62
Steven Gerrard | Foto Reuters

Foto: Reuters

Med številnimi kvalifikacijskimi tekmami drugega kroga za uvrstitev v skupinski del lige Europa sta se včeraj na stadionu Ibrox pomerila Glasgow Rangers in Osijek, ki sta na drugi tekmi remizirala (1:1), s skupnim izidom 2:1 pa so se v naslednji krog uvrstili Škoti. Legendarni Anglež Steven Gerrard, ki v tej sezoni vodi Glasgow, je bil poln hvale na račun Hrvatov. Pred srečanjem v škotski prestolnici je zavrelo tudi med navijači obeh ekip, dve osebi sta končali v bolnišnici. 

Glasgow je na povratnem srečanju branil prednost 1:0. Prvi je v 53. minuti zadel hrvaški branilec v vrstah Rangers Nikola Katić in tako Glasgow z eno nogo že popeljal v 3. krog kvalifikacij, a so Osiječani ob izteku igralnega časa z golom Borne Barišića izenačili in tako v izdihljajih srečanja poskrbeli še za nekaj upanja pri hrvaških navijačih. Rangers so odbili vse napade in se uvrstili v nadaljnji del tekmovanja, kjer se bodo srečali z Mariborom.

Po tekmi je bil z rezultatom in igro svojih varovancev zadovoljen novopečeni trener Škotov Steven Gerrard. Legendarni Anglež, ikona Liverpoola in treh levov, je popeljal Glasgow Rangers v 3. krog kvalifikacij, kjer se bo udaril z Mariborom. "Igralci so dali vse od sebe in si zaslužijo čestitke, saj so premagali izjemno dobrega in nevarnega nasprotnika. Verjamem, da se bo Osijek boril za naslov hrvaškega prvaka. Vem, da so prvenstva šele na začetku, a so v prvem krogu razbili Hajduk. To so tekme, v katerih mora ekipa ostati složna in pokazati karakter ter timski duh, fantje pa so storili vse, da smo dosegli rezultat, ki nam zadostuje za preboj v naslednji krog. Atmosfera na stadionu je bila odlična," je po tekmi strnil vtise strateg ekipe, ki je lani na škotskem prvenstvu osvojilo tretje mesto.

Kljub izpadu iz kvalifikacij je bil s predstavo Osiječanov zadovoljen njihov trener Zoran Zekić. "V prvem polčasu smo odigrali solidno, ustvarili smo si nekaj dobrih priložnosti. Ko smo prejeli zadetek, smo padli v igri, po našem golu pa je ostalo še malo časa, da naredimo preobrat. Glavne priložnosti smo zapravili na domači tekmi v Osijeku." Osijek bo zdaj vse moči usmeril na domače prvenstvo. V prvem krogu hrvaške lige so Osiječani s kar 4:1 odpravili Hajduk in so trenutno na drugem mesu hrvaške prvenstvene lestvice.

Maribor Čikura
Sportal Milanič ne razume, zakaj se to dogaja #video
Matjaž Kek
Sportal Bezjak junak na Poljskem, Jokiću gre odlično v Rusiji #video

Spopad navijačev

Tekmo v Glasgowu so zaznamovali tudi izpadi navijačev. Med razgretimi pripadniki obeh ekip je vrelo že na tekmi na Hrvaškem, tokrat pa je na ulicah škotskega mesta v bližini stadiona Ibrox prišlo do spopada navijačev obeh klubov. Pred stadionom sta bila 40 minut pred tekmo zabodena dva podpornika Osijeka, ki sta bila takoj prepeljana v tamkajšnjo bolnišnico, njuno stanje pa naj bi bilo stabilno. V Glasgow naj bi sicer pripotovalo okoli sto navijačev hrvaškega kluba.

Maribor Čikura
Sportal Mariborčani in Ljubljančani naprej, Jokić ustavil Domžale, slovo Rudarja
Simon Rožman
Sportal Trener nesrečnih Domžal priznal: Res je, lahko postanemo prvaki #video
Bojan Jokić
Sportal Bojan Jokić: Zaradi Domžal sem ponosen, da sem Slovenec #video
Ne spreglejte