Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
3. 8. 2018,
0.15

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

1

Natisni članek

Simon Rožman NK Domžale

Petek, 3. 8. 2018, 0.15

5 let, 8 mesecev

Simon Rožman po izpadu iz Evrope

Trener nesrečnih Domžal priznal: Res je, lahko postanemo prvaki #video

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

1

Simon Rožman | Simon Rožman je ponosen na svoje fante in napoveduje boj za prvenstveno lovoriko. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Simon Rožman je ponosen na svoje fante in napoveduje boj za prvenstveno lovoriko.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Fantom lahko samo iskreno čestitam. Žal se poslavljamo, a mislim, da smo dostojno zastopali slovenski nogomet v Evropi," je po nesrečnem izpadu iz kvalifikacij za ligo Europa proti Ufi z grenkobo, a tudi ponosom v glasu govoril Simon Rožman, trener domžalskih nogometašev, ki so tokrat navdušili in dali jasno vedeti, da se lahko v prvenstvu vmešajo tudi v boj za vrh.

Domžale Ufa
Sportal Bojan Jokić v 87. minuti razžalostil odlične Domžalčane

Domžale so že prejšnji teden v Rusiji pokazale veliko in v nasprotnikov gol streljale večkrat kot Ufa. Tokrat je bila njihova premoč še bolj izrazita. V okvir nasprotnikovih vrat so merile šestkrat, Rusom je to uspelo le enkrat, v 87. minuti, ko je odločilni gol zabil Bojan Jokić.

"Za nami je vrhunska tekma. Vodili smo in imeli vse v svojih nogah. Nadzorovali smo igro, a nato nesrečno izpadli. Vsi vemo, kaj pomeni ruski nogomet, mi pa smo tamkajšnjega prvoligaša držali v pesti in bili tik pred tem, da ga izločimo. Fantom nimam česa zameriti. Škoda, da pri vodstvu nismo zadeli še drugič. Žal nam je, da smo izpadli, saj mislim, da smo na dveh tekmah prikazali več," je po tekmi govoril Simon Rožman.

"Tudi gostje so nam čestitali in dejali, da jih že dolgo nihče ni tako nadigral, pa vemo, kje igrajo. Žal mi je, da se poslavljamo, a po drugi strani sem ponosen, saj ekipa kaže dobro, zanimivo in dinamično igro. Težko se bo pobrati, a ta ekipa ima pravi značaj, zato se bo pobrala in iz tega povlekla pozitivne sklepe. To si tudi zasluži," se je razgovoril mladi slovenski trener, čigar ekipa se lahko po mnenju mnogih vmeša tudi v boj za prvenstveni naslov.

"Ta ekipa je sposobna velikih stvari," pravi trener Domžal. | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Ta ekipa je sposobna velikih stvari," pravi trener Domžal. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Ta ekipa je sposobna velikih stvari

Sploh po tem, kar je letos pokazala v Evropi, o tem ne bi smelo biti dvoma. S tem se strinja tudi domžalski trener.

"Da, strinjam se. Veliko bo odvisnega predvsem od tega, kaj se bo zgodilo v bližnji prihodnosti glede prestopnega roka. V primeru, da ne bomo izgubili igralcev, je ta ekipa zagotovo sposobna velikih stvari. Odvisno je seveda tudi od tega, kakšna bosta Maribor in Olimpija, a mi se bomo potrudili predvsem, da bomo še naprej igrali dobro, in skrbeli, da se bodo gledalci vračali na naše tekme. S to ekipo pa zagotovo lahko posežemo po najvišjih mestih," je odločno napovedal trener Domžal, ki so po dveh prvenstvenih krogih nove sezone Prve lige Telekom Slovenije z maksimalnim izkupičkom točk na vrhu lestvice.

Lahko nogometaši Domžal postanejo državni prvaki?

  • Da
    59,92 %
    308 glasov
  • Ne
    40,08 %
    206 glasov
Oddanih 514 glasov

Evropske zgodbe ne bi zamenjal

Medtem ko Olimpijo in Maribor čakajo še evropske tekme, se bodo Domžalčani od jutri lahko osredotočili samo na domače dogajanje. Je to velika prednost?

Rusi so se napredovanja veselili po golu, ki so ga zabili po edinem strelu v domžalska vrata. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Rusi so se napredovanja veselili po golu, ki so ga zabili po edinem strelu v domžalska vrata. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Evropska zgodba je nekaj drugega, pa s tem nočem podcenjevati slovenske lige, zato je ne bi zamenjal. Žal nam je, da smo izpadli. Je pa res, da se zdaj osredotočamo le na državno prvenstvo in pokal. Fantom sem že povedal, kakšne jih hočem videti tam. Upam, da se bodo hitro pobrali in se vrnili v tirnice, v katerih smo. Upam, da bodo tudi ljudje prepoznali, da so pravi in si zaslužijo pohvale kljub, če temu sploh lahko rečemo tako, evropskemu neuspehu," je dejal 35-letni Celjan, ki se bo v prihodnjih dneh – Domžalčane v nedeljo čaka zahtevno prvenstveno gostovanje v Murski Soboti – ubadal predvsem s tem, kako psihološko dvigniti svoje fante.

Maribor Čikura
Sportal Mariborčani in Ljubljančani naprej, Jokić ustavil Domžale, slovo Rudarja

Zmanjkalo jim je malce sreče

"Ne bo lahko, to je jasno, a kot sem že rekel, karakterno so te fantje močni. Zagotovo se bo poznalo, a moja naloga in naloga celotne ekipe je, da čim prej pridemo k sebi. Z moje strani do fantov ni nobene zamere. Na igrišču so od sebe dali vse, kar so lahko. Lahko se jim le poklonim. S prikazanim sem zelo zadovoljen, je pa res, da na takšni ravni nogometa potrebuješ tudi nekaj več. Malce sreče, ki pa je mi tokrat žal nismo imeli," je v pogovoru z novinarji takoj po tekmi še dejal trener, ki je na klop Domžal sedel septembra 2016, ko je tam nasledil Luko Elsnerja.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte