Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
2. 8. 2018,
22.30

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

1

Natisni članek

NK Domžale Ufa Lovro Bizjak

Četrtek, 2. 8. 2018, 22.30

5 let, 8 mesecev

Poročilo s tekme Domžale : Ufa

Bojan Jokić v 87. minuti razžalostil odlične Domžalčane

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

1

Domžale Ufa | Ruse je v naslednji krog popeljal kapetan Slovenije Bojan Jokić. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Ruse je v naslednji krog popeljal kapetan Slovenije Bojan Jokić.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometaši Domžal se poslavljajo od Evrope, potem ko so na povratni tekmi drugega kroga lige Europa pred domačimi navijači nesrečno remizirali z 1:1 proti Ufi in izpadli zaradi zadetka manj v gosteh. Odločilni gol za goste je v 87. minuti dosegel kapetan slovenske reprezentance Bojan Jokić.

Maribor Čikura
Sportal Mariborčani in Ljubljančani naprej, Jokić ustavil Domžale, slovo Rudarja

Domžalčani so že v prejšnjih dveh evropskih sezonah navdušili, v nov izpit, ki bo šel v klubsko zgodovino, pa so vstopili kot vodilni slovenski prvoligaš in eden izmed dveh, ki je v prvih dveh prvenstvenih krogih osvojil maksimalno število točk.

Računali so predvsem, da bodo unovčili številne evropske izkušnje. Čeprav je Ufa, pri kateri kapetanski trak nosi Bojan Jokić, ki po novem podobno vlogo opravlja tudi v slovenski reprezentanci, veliko bogatejša in je bila tudi favorit, so Rusi za Domžale evropski učenec. Tokratna tekma je bila za njih šele druga evropska in prva v gosteh. Nič čudnega. Klub, ki je v prejšnji sezoni močne ruske premier lige končal na šestem mestu, ni proslavil še niti desetletnice obstoja. Ustanovljen je bil leta 2009.

Vratar Ufe je imel kar precej dela. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Vratar Ufe je imel kar precej dela. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Rusi so na začetku dominirali, potem pa "ugasnili"

Kljub temu v uvodnih 15 minutah tega, da so novinec v Evropi, pri Rusih ni bilo opaziti. Bili so dominantni in imeli vseskozi žogo v svojih nogah, a k sreči prav nevarni niso bili. Potem so vajeti v svoje roke prevzeli Domžalčani, ki so poskrbeli tudi za prvo resnejšo priložnost na tekmi. Po 20 minutah igre je z leve strani prodiral Tonči Mujan, prišel do strela in le za malo zgrešil cilj.

V 26. minuti je s strelom malce izven kazenskega prostora poizkusil še mladi Adam Gnezda Čerin. Komaj 19-letnemu vezistu so gol preprečili nasprotnikovi branilci. Žoga je končala v ruskem obrambnem bloku. V 30. minuti je podobna usoda doletela Senijada Ibričića, po njegovem strelu so Domžale iztržile kot.

Agim Ibraimi in Bojan Jokić sta si skočila v lase

Potem so pobudo spet prevzeli gostje in si priigrali nekaj resnih priložnosti. V 32. minuti je s podajo v kazenski prostor domžalsko obrambo prerešetal Sylvester Igboun, sam pred golom se je znašel Ivan Obljakov, a k sreči malce zgrešil cilj. Prav nigerijsko-ruska naveza je Domžalčanom v naslednjih minutah povzročala največ težav.

V prvem polčasu sta si v lase skočila Agim Ibraimi in kapetan Ufe, ki je tudi kapetan Slovenije. | Foto: Urban Urbanc/Sportida V prvem polčasu sta si v lase skočila Agim Ibraimi in kapetan Ufe, ki je tudi kapetan Slovenije. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Dve minuti pozneje je Obljakov prodiral po desni strani in poslal ostro podajo na drugo stran, kjer je za las zamudil Jokić. Izkušeni slovenski nogometaš bi, če bi do žoge prišel pravočasno, lahko zatresel prazno mrežo. V 35. minuti je Obljakov meril čez gol, nekaj trenutkov za tem pa je bilo vroče na drugi strani, saj so Domžalčani zahtevali igro z roko in enajstmetrovko. Ob tem sta si v lase skočila Agim Ibraimi in Jokić, severnoirski sodnik Arnold Hunter je oba umiril z rumenima kartonoma.

Do konca polčasa smo videli še strela Matije Široka, ki je zletel čez gol, in Ibričića, ki je končal v obrambnem bloku, na drugi strani pa je po podaji Jokića z glavo čez gol meril Igboun. Izid se ni spremenil in tudi po 135 minutah obračuna Domžal in Ufe gola nismo dočakali.

Veliko veselje Domžalčanov po golu Lovra Bizjaka na začetku drugega polčasa. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Veliko veselje Domžalčanov po golu Lovra Bizjaka na začetku drugega polčasa. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Izjemna akcija z začetka drugega polčasa za vodstvo Domžal

V drugem polčasu ni trajalo dolgo in dočakali smo prvi gol. V 50. minuti je po levi strani prodiral Mujan in se poigral z obrambo Rusov, podal na desno stran, kjer je goste osmešil Širok, podal pred gol, tam pa je za veliko veselje poskrbel Lovro Bizjak in s semaforja se je zasvetil rezultat 1:0.

Štiriindvajsetletni napadalec bi lahko pet minut pozneje zadel še drugič. Do žoge je prišel na levi strani, iznajdljivo prišel do strela znotraj kazenskega prostora, meril dobro in pod prečko, a se je z obrambo izkazal vratar gostov.

Domžale so dominirale, potem pa je do strela prišel Bojan Jokić

Kot da bi jih gol v njihovi mreži šokiral, so bili Rusi tudi v naslednjih minutah povsem nebogljeni, napadi pred njihovimi vrati pa so se kar vrstili. V 61. minuti je bil spet nevaren Bizjak, le malo za njim je poizkusil še Zeni Husmani, v 68. minuti pa je po lepem prodoru do strela z roba kazenskega prostora prišel še Dario Melnjak, a je žoga tudi po njegovem strelu žal zletela malce čez vrata ruskega vratarja.

Simon Rožman se bo težko sprijaznil z nesrečnim evropskim porazom, a se bo moral. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Simon Rožman se bo težko sprijaznil z nesrečnim evropskim porazom, a se bo moral. Foto: Urban Urbanc/Sportida

V naslednjih minutah so se razmere umirile, gostje so z menjavami poskušali priti do zadetka, a jim ni uspevalo. Priložnosti si niso priigrali. Je pa zato na drugi strani priložnost, da tekmo odloči, v 82. minuti dočakal Ibraimi. Makedonec se je znašel sam pred nasprotnikovimi vrati, a ni znal zadeti. Streljal je zelo slabo in žoga se je odkotalila mimo ruskega gola.

Potem pa se je zgodilo tisto, česar se je po tej zapravljeni priložnosti marsikdo bal. Kazen. V 87. minuti je na robu kazenskega prostora do žoge prišel Jokić in po strelu z levico zadel ter se vpisal v zgodovino. Dosegel je prvi evropski gol v zgodovini Ufe. Kapetan slovenske reprezentance je tako razžalostil številne domžalske navijače in seveda tudi nogometaše. Do konca tekme se izid ni spremenil, Domžalčani so poizkušali, a jim ni uspelo. Rezultat je ostal 1:1 in zaradi gola v gosteh so se napredovanja veselili Rusi.

Fotogalerija
1 / 1

Takšni Domžalčani bodo nevarni v boju za vrh

Škoda, Domžalčani so pokazali veliko in bi lahko napredovali. Če bi jim to uspelo, pa bi se jim obetala nova dolga evropska sezona.  Za preboj v play-off bi se potegovali z luksemburškim Niederkornom, ki je tokrat presenetil Honved. Na Madžarskem je izgubil z 0:1, doma pa zmagal z 2:0 in napredoval. Prav lahko bi se zgodilo, da bi Domžalčani odigrali vsaj osem evropskih tekem, tako pa so se morali sprijazniti z izpadom in s tem, da se bodo zdaj preusmerili le še na domača tekmovanja. Tam pa bodo, če bodo še naprej igrali tako dobro, kot so tokrat, zagotovo konkurent v boju za sam vrh.

Domžale : Ufa 1:1 (0:0)

Povratna tekma 2. kroga kvalifikacij za ligo Europa. Štadion Športni park v Domžalah, 2500 gledalcev. Sodnik: Arnold Hunter (Severna Irska). Pomočnika: Gareth Eakin in Paul Robinson (Severna Irska). Četrti sodnik: Steven Gregg (Severna Irska). Delegat; Duško Gabrovac (Hrvaška).

Strelec: 1:0 Bizjak 50., 1:1 Jokić 87..

Domžale: Milić; Melnjak, Klemenčič, Dobrovoljc; Ibričić, Gnezda Čerin; Mujan (od 76. Nicholson), Širok, Husmani; Bizjak, Ibraimi. Trener: Simon Rožman.
Ufa: Belenov; Jokić, Tabidze, Nedelcearu, Živogljadov (od 56. Šukov); Tumasyan; Salatic, Paurević, Obljakov (od 73. Carp); Igboun, Fatai (od 70. Zasaeev). Trener: Dmitri Kiričenko.

Rumeni kartoni: Jokić 35. (Ufa), Ibraimi 35. (Domžale), Husmani 75. (Domžale)
Ne spreglejte