Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 3. 2019,
22.48

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,72

5

Natisni članek

Matjaž Kek Makedonija Euro 2020 kvalifikacije za evropsko prvenstvo

Torek, 26. 3. 2019, 22.48

6 mesecev, 1 teden

KVALIFIKACIJE ZA EP 2020, DRUGI KROG

Bosna zapravila dva gola prednosti, nori tekmi v Oslu in Baslu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,72

5

Bosna in Hercegovina, Grčija | V Zenici so gledalci na tekmi med Bosno in Grčijo videli razburljivo tekmo, na koncu pa remi z 2:2. | Foto Reuters

V Zenici so gledalci na tekmi med Bosno in Grčijo videli razburljivo tekmo, na koncu pa remi z 2:2.

Foto: Reuters

V torek so bile na sporedu še zadnje tekme drugega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. V skupini F je Švedska v Oslu proti Norveški zaostajala z 0:2, vodila s 3:2, a se na koncu morala sprijazniti z remijem s 3:3. Z istim izidom se je morala kljub vodstvu s 3:0 proti Danski zadovoljiti tudi Švica v skupini D. V skupini J je Bosna in Hercegovina v Zenici proti Grčiji vodila z 2:0, a na koncu tudi ona osvojila samo eno točko (2:2). Tako kot tudi Slovenija, ki je v nedeljo v Stožicah remizirala proti Makedoniji z 1:1 in bo v junijsko nadaljevanje kvalifikacij z dvema točkama krenila s četrtega mesta v skupini G.

V torek smo spremljali zadnje tekme kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 do junija, ko se bodo boji za kvalifikacijske točke nadaljevali.

Švica Danska
Sportal Preobrat, da te kap, v spomin priklical slovenske solze

V skupini D je Švica v Baslu, kjer je sodil Damir Skomina, proti Danski vodila s 3:0, a na koncu remizirala s 3:3, potem ko so Skandinavci do točke prišli v 93. minuti. Irska je v Dublinu z 1:0 odpravila Gruzijo in prišla do druge zmage.

V Skupini F je Španija z dvema goloma Alvara Morate prišla do pričakovane zmage nad Malto v gosteh. Zelo razburljivo je bilo v Oslu, kjer je nasprotnica Slovenije v ligi narodov Norveška proti Švedski vodila z 2:0, a so potem gostje prišli do popolnega preobrata, ko so v 91. minuti zadeli za vodstvo s 3:2. Takrat se je zdelo, da bodo domov odšli s polnim izkupičkom, a da je bila tekma nora, da bi težko bila bolj, je z izenačujočim golom v 97. minuti poskrbel izkušeni norveški napadalec Ola Kamara.

Derbi skupine J je bil v Zenici, kjer je Bosna in Hercegovina z nesojenim slovenskim selektorjem Robertom Prosinečkim lovila drugo zmago proti Grčiji in bila na odlični poti do nje. Vodila je z 2:0, a potem v zadnje pol ure prejela dva gola in se morala zadovoljiti s točko. Italija je doma s 6:0 odpravila Liechtenstein, medtem ko je Finska v Armeniji prišla do prve zmage.
Cristiano Ronaldo je s Portugalsko ostal brez zmage, ob tem pa se tudi poškodoval. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo je s Portugalsko ostal brez zmage, ob tem pa se tudi poškodoval. Foto: Reuters

Incident v Podgorici, poškodba Cristiana Ronalda

V ponedeljek je v skupini A Anglija še na drugi tekmi visoko zmagala, v Podgorici, kjer so bili zaradi rasizma po koncu tekme v središču pozornosti domači navijači, je Črno goro premagala s 5:1. Po dveh tekmah ima maksimalnih šest točk in sijajno razliko v zadetkih 10:1. Debitant v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo Kosovo je doma z 1:1 remiziral z Bolgari in prišel do prve točke.

Črna gora, navijači
Sportal Črna gora zaradi rasizma pod drobnogledom Uefe

Podobno uspešni kot Angleži so svetovni prvaki Francozi v skupini H. Tokrat so s 4:0 premagali Islandijo v Parizu in imajo maksimalnih šest točk ob razliki v zadetkih 8:1. Albanija je v gosteh s 3:0 odpravila Andoro, Turčija pa je doma s 4:0 razbila Moldavijo.

Zelo zanimivo je bilo tudi v skupini B, v kateri so Ukrajinci šele v 93. minuti prišli do zmage z 2:1 v gosteh pri Luksemburgu, medtem ko evropski prvaki Portugalci tudi po drugi tekmi, podobno kot Slovenci, ostajajo brez zmage in so pri dveh točkah. Tokrat so v Lizboni z 1:1 remizirali s Srbijo, udarec pa prejeli že v prvem polčasu, ko je moral zaradi poškodbe predčasno z igrišča njihov z naskokom največji zvezdnik Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo
Sportal Ronaldo namenil kritiko Čeferinu in razveselil navijače Juventusa

Miha Zajc je Slovenijo z novim zadetkom popeljal v vodstvo, a Slovenci spet niso zmagali. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Miha Zajc je Slovenijo z novim zadetkom popeljal v vodstvo, a Slovenci spet niso zmagali. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenija še osmič v nizu ni zmagala

Slovenska reprezentanca je bila na delu v nedeljo, ko je v Stožicah gostila Makedonijo in v skupini G še drugič prišla do remija z 1:1. Slovenci so pod vodstvom novega selektorja Matjaža Keka spet vodili, potem ko je zadel Miha Zajc, a niso uspeli zadržati vodstva, tako da so se morali zadovoljiti z novo točko, po kateri lahko zaskrbljeno ugotovimo, da Slovenci niso zmagali že neverjetnih osem tekem v nizu.

Matjaž Kek
Sportal Čeprav Matjaž Kek ni spremenil skoraj nič, srce spet bije
Slovenija Severna Makedonija kvalifikacije za EP 2020
Sportal Slovenija je, tokrat na drugačen način kot v Izraelu, zapravila novi točki
Slovenija Severna Makedonija
Sportal Matjaž Kek pogreša najglasnejše navijače in še ni prečrtal Kevina Kampla
Josip Iličić
Sportal Iličića udaril v obraz, nato se mu opravičil #video
Slovenija Severna Makedonija Jan Oblak
Sportal Včasih so se mu izogibali, kot da bi bil kužen, zdaj se ga ne morejo znebiti

V naši skupini je Izrael premagal Avstrijo s 4:2 in ji prizadejal nov poraz, medtem ko je Poljska doma prišla do druge zmage. V zadnjih 15 minutah je strla odpor Latvije Slaviše Stojanovića in jo premagala z 2:0.

Fotogalerija s tekme v Stožicah (foto: Vid Ponikvar in Matic Klanšek Velej/Sportida):

Fotogalerija
1 / 32

V skupini I je Belgija z 2:0 premagala Ciper in prišla do druge zmage. Rusija je v gosteh s 4:0 odpravila Kazahstan, Škotska pa je bila po spodrsljaju v prvem krogu tokrat uspešna v San Marinu, kjer je zmagala z 2:0.

V skupini E so si spodrsljaj privoščili svetovni podprvaki Hrvati, ki so z 1:2 izgubili na Madžarskem. Wales je z 1:0 v Belfastu premagal Slovaško.

Zadnje štiri potnike bo dala liga narodov

Euro 2020 bo potekal v 12 različnih državah, na njem pa bo nastopilo 24 udeležencev. Dvajset jih bodo dale kvalifikacije za EP, zadnji štirje potniki pa bodo iskali vstopnico za veliko tekmovanje prihodnje leto na zaključnem turnirju lige narodov. Finale bo odigran v Londonu.

Kvalifikacije za EP 2020, 2. krog: 

Slovenija : Severna Makedonija 1:1 (1:0)

Zajc 34.; Bardhi 47. 

Konec tekme: Španski sodnik Javier Estrada Fernández je po štirih minutah podaljška naznanil konec tekme. Slovenija in Severna Makedonija sta se razšli z remijem 1:1.

87. minuta: Stojanović je naredil prekršek na robu kazenskega prostora, a so gostje streljali visoko prek vrat.

82. minuta: Videti je, kot bi se Makedonci zadovoljili s točko, Slovenci pa napadajo zmago. Verbiča je na zelenici zamenjal Črnigoj.

73. minuta: Slovenci spet postajajo nevarnejši, Iličić je podal v kazenski prostor, vtekel je Verbič, a je bil vratar Stole Dimitrievski hitrejši.

71. minuta: Slovenski selektor Matjaž Kek je opravil prvo menjavo. Šporarja je zamenjal Robert Berić.

56. minuta: kapetan Bojan Jokić je prejel rumeni karton, kar pomeni, da na naslednji tekmi ne bo smel igrati.

55. minuta: Slovenci so se po protinapadu znašli v priložnosti. Verbič je podal do Šporarja, ki je tekel proti golu Severne Makedonije. Šporar je podal do Zajca, ki je spet poskušal z glavo, a je Egzon Bejtulai žogo izbil v kot.

47. minuta: Makedonci, ki so bili ob koncu prvega dela v podrejenem položaju, so kaj hitro v drugem polčasu izenačili. Jana Oblaka je premagal Enis Bardhi. Po dolgi podaji Makedoncev proti slovenskim vratom je Petra Stojanovića prehitel eden od Makedoncev, podal v kazenski prostor, žoga je po odbijanju prišla do Bardhija, ki je izenačil.

46. minuta: Začel se je drugi polčas. Noben strateg ni opravil menjave. 

Polčas!

45. minuta: Makedonci so nevarni, slovenska obramba je za trenutek popustila, do strela je prišel Stefan Ristovski, a streljal čez vrata Jana Oblaka.

43. minuta: Slovenci so izjemno agresivni, lepa priložnost za povišanje vodstva se je ponudila Šporarju, ki pa je žogo poslal čez prečko makedonskih vrat.

40. minuta: Žoga je v makedonskem kazenskem prostoru spet našla Zajca, ki pa je streljal preslabo, da bi povišal vodstvo.

34. minuta: GOOOOOOOL!!!! Za vodstvo Slovenije sta poskrbela Andraž Šporar z lepo podajo v kazenski prostor Makedonije in Miha Zajc, ki je žogo z glavo podal za hrbet gostujočega vratarja Stoleta Dimitrevskega.

19. minuta: Boban Nikolov se je spravil na Josipa Iličića, glavni sodnik, Španec Xavier Estrada Fernandez, je igralca "pomiril" z rumenima kartonoma.

18. minuta: Po prekršku nad Josipom Iličićem je rumeni karton dobil še Visar Musliu.

14. minuta: Prvi rumeni karton na tekmi, dobil ga je Makedonec Egzon Bejtulai, ki je po obrazu udaril prodirajočega Benjamina Verbiča.

20.45: tekma v Stožicah se je začela!

Začetni postavi:

Slovenija (4-3-3): Oblak; Jokić, Al. Struna, Mevlja, Stojanović; Krhin, Zajc, Kurtić; Verbić, Šporar, Iličić

Makedonija (4-4-2): Dimitrievski; Bejtulai, Velkoski, Musliu, Alioski; Ristovski, Bardhi, Nikolov, Elmas; Pandev, Nestorovski 

Ne spreglejte