Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 6. 2024,
7.30

Osveženo pred

1 dan, 23 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Euro 2024 Euro 2024 Portugalska nogometna reprezentanca slovenska nogometna reprezentanca Timi Max Elšnik Joao Henriques

Nedelja, 30. 6. 2024, 7.30

1 dan, 23 ur

João Henriques pred tekmo Portugalska – Slovenija

Elšnikov nekdanji trener opozarja Portugalce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52
Joao Henriques | João Henriques poudarja, da bo Slovenija trd oreh za Portugalsko. | Foto Ana Kovač

João Henriques poudarja, da bo Slovenija trd oreh za Portugalsko.

Foto: Ana Kovač

Ponedeljek prinaša zgodovinsko prvo tekmo slovenske reprezentance v izločilnih bojih Eura. Slovenija se bo ob 21. uri udarila s Portugalsko, za portal Ojogo pa je nekaj besed o četi Matjaža Keka in nogometu v Sloveniji povedal nekdanji strateg ljubljanske Olimpije João Henriques. "Portugalska bo morala biti pozorna."

Rodri Španija Euro
Sportal Španci napolnili mrežo Gruzije, Anglija po drami in podaljšku naprej
Jamal Musiala Nemčija Euro 2024
Sportal Nemcev ni zmedla niti dolga prekinitev, konec za branilce naslova

Joao Henriques poudarja, da ima Slovenija zanimivo generacijo igralcev in bo predstavljala velik izziv za Cristiana Ronalda in druščino. "Ko je Slovenija v kvalifikacijah doma remizirala z Dansko, sem bil prepričan, da se bo uvrstila na Euro. Kljub težki skupini na prvenstvu sem vedel, da so ekipa, ki lahko pripravi presenečenje in se prebije med 16 najboljših. Zato tudi nisem presenečen. Portugalska bo morala biti pozorna, saj ji kljub temu, da je v vlogi favorita, nasproti stoji organizirana in kompetentna ekipa," je dejal za omenjeni portal.

Ponedeljkova tekma v Frankfurtu bo druga med omenjenima nasprotnikoma v letu 2024. Prvič sta se ekipi v Stožicah srečali 26. marca. Slovenija je na prijateljskem srečanju slavila z 2:0 in poskrbela za prvi poraz Roberta Martineza na klopi Selecaa. A Henriques poudarja, da bo tekma v osmini finala Eura drugačna: "Tekma bo popolnoma drugačna, saj gre za izločilne boje, in to na pomembnem turnirju. Portugalska bo imela drugačen odnos in odgovornost do tekme. Pred tremi meseci je bilo vse podrejeno pripravam na Euro, tako da bomo tokrat zagotovo videli kar nekaj igralcev, ki v Ljubljani niso nastopili. Nekaj sprememb bo torej pri Portugalski, nekaj pa tudi pri Sloveniji, ki je zagotovo visoko motivirana in ima priložnost, da še naprej piše zgodovino."

Izrekel je pohvale na račun Timija Maxa Elšnika. | Foto: Guliverimage Izrekel je pohvale na račun Timija Maxa Elšnika. Foto: Guliverimage

Slovenski nogometaši morajo v tujino

Nekdanji strateg ljubljanskih zmajev se je ozrl tudi na igralce, ki jih premore slovenska izbrana vrsta, posebej pa je izpostavil svojega nekdanjega varovanca Timija Maxa Elšnika: "Imajo dobro generacijo, ki igra na dobri tekmovalni ravni. Imajo tisto, kar potrebujejo za to raven tekmovanja. Eden izmed igralcev, Elšnik, je bil tudi moj igralec pri Olimpiji in je redno začenjal tekme. Je eden redkih v ekipi, ki igra v slovenski ligi. Dober je, tako da bo zagotovo odšel v tujino."

Portugalski strokovnjak je poudaril tudi, da je imela Slovenija že od časa Zlatka Zahovića, ki je del svoje izjemne kariere preživel prav na Portugalskem, vrhunske posameznike. A ti so morali zapustiti slovensko ligo, saj preprosto ni dovolj konkurenčna napram drugim.

Srečanje osmine finala v Frankfurtu se bo v ponedeljek začelo ob 21. uri, slovenski ljubitelji nogometa pa zagotovo ne bi imeli nič proti, če bi na njem, tako kot na marčevskem, zabil tudi Portugalčev nekdanji klubski varovanec.

Matjaž Kek
Sportal Ganljive besede selektorja Keka o Šešku in Iličiću
Daniele Orsato
Sportal V Katarju razjezil Hrvate, zdaj bo sodil Sloveniji na "dvoboju stoletja"
Adrian Zeljković
Sportal Biser slovenskega nogometa, ki mu je v enem letu uspel meteorski vzpon
Ne spreglejte