Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 9. 2021,
23.49

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

1

Natisni članek

Liverpool Chelsea Manchester United Manchester City angleško prvenstvo Premier League

Ponedeljek, 27. 9. 2021, 23.49

2 leti, 6 mesecev

ANGLEŠKO PRVENSTVO, 6. KROG

Arsenalu veliki londonski derbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

1

Arsenal | Arsenal je s 3:1 ugnal Tottenham. | Foto Guliverimage

Arsenal je s 3:1 ugnal Tottenham.

Foto: Guliverimage

Nogometaši Arsenala so na zadnji današnji tekmi 6. kroga angleškega prvenstva premagali Tottenham s 3:1 (3:0). S tem so topničarji po točkah dohiteli današnje tekmece. Oboji imajo devet točk, Arsenal je zaradi več doseženih zadetkov z devetimi točkami deseti, Tottenham pa enajsti. Na vrhu je Liverpool s 14 točkami, z eno manj pa sledijo Manchester City, Chelsea, Manchester United in Everton. V ponedeljek bi lahko vodstvo z zmago prevzel Brighton, a je na gostovanju pri Crystal Palacu izvlekel le remi.

Pep Guardiola, Thomas Tuchel
Sportal Spopad čarovnikov, ki nikoli ne razočara

Potem ko so med tednom v Angliji prevladovale tekme ligaškega pokala, se je dogajanje med koncem tedna ponovno vrnile na premierligaške zelenice. Sobota je postregla z izjemnim uvodom. V ponovitvi zadnjega evropskega finala sta se v Londonu udarila Chelsea in Manchester City. Gostje so modrim prizadejali prvi poraz v tej sezoni. Po zaslugi Brazilca Gabriela Jesusa (podajalec je bil Joao Cancelo) in italijanskega reprezentanta Jorginha, ki je malce spremenil smer žogi, so na stadionu Stamford Bridge zmagali z 1:0 in se začasno povzpeli na vrh lestvice. Izbranci Thomasa Tuchela že dolgo niso bili tako nemočni kot proti Cityju, ki se je s tem Londončanom maščeval za letošnji poraz v finalu lige prvakov. City je proti vratom Chelseaja usmeril kar 15 strelov, gostitelji, ki so izgubili prvič v tej sezoni, pa zgolj štiri, prav vse pa je blokirala obramba aktualnih angleških prvakov. Josep Guardiola je z dragoceno zmago v Londonu še dvignil samozavest varovancem, ki jih v torek čaka evropska poslastica, gostovanje v Parizu proti Messijevemu PSG. 

Portugalski as z bele točke čez vrata

Če je polovica Manchestra, ki navija za City, v soboto poskakovala od sreče, je bila druga polovica, ki stiska pesti za United, veliko slabše volje. Rdeči vragi so namreč na Old Traffordu gostili Aston Villo in zapravili priložnost, da bi se povzpeli na prvo mesto. Čeprav je veljal United za favorita, so gostje iz Birminghama osvojili vse tri točke. Dolgo je kazalo, da na dvoboju sploh ne bo zadetkov, a je nato nekdanji mladi angleški reprezentant Kortney Hause v 88. minuti zatresel mrežo Uniteda. Na pomolu je bila ogromna senzacija, do katere skoraj ne bi prišlo, saj je Hause le nekaj minut po zadetku zakrivil 11-metrovko.

Bruno Fernandes (desno) je zapravil najstrožjo kazen za izenačenje v tretji minuti sodnikovega podaljška. | Foto: Reuters Bruno Fernandes (desno) je zapravil najstrožjo kazen za izenačenje v tretji minuti sodnikovega podaljška. Foto: Reuters

Rdeči vragi so imeli na voljo kazenski udarec za izenačenje. Odgovornost je prevzel Bruno Fernandes, ki je do takrat v karieri v polno pretopil 21 od 22 11-metrovk, tokrat pa je razočaral navijače. Portugalec, ki je tako dobil prednost pri izvajanju pred slovitim rojakom in reprezentančnim soigralcem Cristianom Ronaldom, je poslal žogo visoko čez vrata. Aston Villa je zadržala prednost in se veselila odmevne zmage v gledališču sanj, United pa je po izpadu iz angleškega ligaškega pokala in presenetljivega poraza na začetku evropske sezone v Švici (1:2 proti Young Boys v Bernu) priredil navijačem še eno razočaranje.

David Moyes
Sportal Konec za Manchester United, londonska kluba sta se rešila

Šesti krog bosta v ponedeljek zvečer sklenila Crystal Palace in letos za zdaj odlični Brighton, ki diha za ovratnik vodilni trojici.

Angleško prvenstvo, 6. krog

Sobota, 25. september:
Chelsea : Manchester City 0:1 (0:0)
Gabriel Jesus 53.

Manchester United : Aston Villa 0:1 (0:0)
Hause 88.

Everton : Norwich City 2:0 (1:0)
Townsend 29./11-m, Doucoure 77.

Leeds United : West Ham 1:2 (1:0)
Raphinha 19.; Firpo 67./ag., Antonio 90.

Leicester City : Burnley 2:2 (1:2)
Vardy 37., 85.; Vardy 12./ag., Cornet 40.

Watford : Newcastle 1:1 (0:1)
Sarr 72.; Longstaff 23.

Brentford : Liverpool 3:3 (1:1)
Pinnock 27., Janelt 63., Wissa 82.; Jota 31., Salah 54., Jones 67.

Nedelja, 26. september:
Southampton : Wolverhampton 0:1 (0:0)
Jimenez 61.

Arsenal : Tottenham 3:1 (3:0)
Smith Rowe 12., Aubameyang 27., Saka 34.; Heung-Min 79.

Ponedeljek, 27. september:
Crystal Palace : Brighton 1:1 (1:0)
Zaha 45+2/11-m; Maupay 90+5

 

Lestvica strelcev:

5 - Antonio (West Ham), Salah (Liverpool), Vardy (Leicester),
– Fernandes (Manchester United), Sarr (Watford), Maupay (Brighton),
– Benrahma (West Ham), Calvert-Lewin (Everton), Gray (Everton), Greenwood (Manchester United), Heung-Min (Tottenham), Jota (Liverpool), Lukaku (Chelsea), Mane (Liverpool), Raphinha (Leeds), Ronaldo (Manchester United), 
... 

Ne spreglejte