Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 6. 2024,
17.35

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,04

Natisni članek

Natisni članek

Nico Harrison Luka Dončić Luka Dončić

Petek, 21. 6. 2024, 17.35

3 mesece

Nico Harrison

"Luka Dončić je bojevnik." Pa bo zaigral za Slovenijo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,04
Luka Dončić Dallas Mavericks | Luka Dončić je v končnici lige NBA igral s številnim poškodbami. Kaj to pomeni za reprezentanco? | Foto Guliverimage

Luka Dončić je v končnici lige NBA igral s številnim poškodbami. Kaj to pomeni za reprezentanco?

Foto: Guliverimage

"Luka Dončić je bojevnik," je v pogovoru z ameriškimi novinarji povedal generalni direktor moštva Dallas Mavericks Nico Harrison. Razkril je še, da je slovenski košarkarski čarovnik v letošnji končnici lige NBA igral s številnimi poškodbami, povedal pa je tudi, kaj si misli o Dončićevem nastopu na bližajočih se olimpijskih kvalifikacijah v Grčiji.

Luka Dončić in Dallas Mavericks so v ponedeljek zjutraj po slovenskem času zaključili sezono lige NBA, ko so v peti tekmi finala proti Bostonu izgubili s 84:122. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je v končnici lige NBA stiskal zobe in igral s številnimi poškodbami, kot je pojasnil Harrison. Slovenske navijače pa zdaj najbolj zanima, če se bo 25-letni Ljubljančan lahko pridružil slovenski reprezentanci, ki bo od 2. do 7. julija v Pireju lovila olimpijsko vozovnico.

Bo zaigral v Pireju?

Nico Harrison: Igranje za reprezentanco je verjetno ena njegovih največjih radosti. Če bo lahko hodil, bo verjetno zaigral zanje. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nico Harrison: Igranje za reprezentanco je verjetno ena njegovih največjih radosti. Če bo lahko hodil, bo verjetno zaigral zanje. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko In kaj o tem meni Harrison? "Igranje za reprezentanco je verjetno ena njegovih največjih radosti. Če bo lahko hodil, bo verjetno zaigral zanjo. To pričakujem," je direktorjeve besede povzel Grant Afseth.

Dončić sam se glede pomembne reprezentančne akcije še ni izjasnil, doslej pa je že večkrat dokazal, da se vabilom za igranje v izbrani vrsti vselej rad odzove. Stiskamo pesti, da bo tudi tokrat dovolj zdrav, da bo četi Aleksandra Sekulića lahko pomagal do olimpijske vozovnice in avgusta nato zaigral tudi na prestižnem turnirju v Parizu.

Slovence sicer na kvalifikacijskem turnirju v Pireju najprej čakata tekmi skupine A z Novo Zelandijo in Hrvaško, najboljši dve ekipi pa se bosta nato v polfinalu spopadli z najboljšima dvema iz skupine B, v kateri bodo igrale Grčija, Egipt in Dominikanska Republika. V Pariz bo iz Pireja odpotovala le zmagovalka turnirja.      

Naturalizirani Američan že trenira

Reprezentanca se te dni pripravlja v ljubljanski Hali Tivoli, ekipi pa se je že pridružil tudi naturalizirani Američan Josh Nebo, ki je pred dnevi prejel slovensko državljanstvo.

V nedeljo reprezentante že čaka prvi pripravljalni test. V Vilni se bodo ob 18.30 uri po slovenskem času pomerili z reprezentanco Litve. Naslednji teden pa se bodo v Stožicah kar dvakrat predstavili zvestim navijačem.

Prvič že na slovenski praznik Dan državnosti. V torek, 25. junija se bodo Slovenci še enkrat pomerili z Litovci, tri dni kasneje pa bodo gostili še Brazilce.

Preberite še:

Sean Sweeney Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Na Dončića še čakamo, pomočnik Sweeney zapušča klub?
Srbija Navijači
Sportal Ne, Dončić ni eden od vas
Marko Milić
Sportal Marko Milić: Vse poti so vodile v NBA
Filip Veselinović Mozzart Srbija
Sportal Srbskega novinarja spravilo v smeh: slovenski nogometaši so veljali za "skijaše"?
Vlatko Čančar
Sportal Čančar brez strahu: Nisem zaman toliko treniral
Boban Marjanović
Trendi Boban Marjanović v ljubljanski restavraciji: "Ko pridejo visoki gosti"
Aleksander Sekulić
Sportal Luka Dončić ni edina selektorjeva neznanka
Ne spreglejte