Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 6. 2024,
9.30

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,54

Natisni članek

Natisni članek

Liga NBA Liga NBA Detroit Pistons Slovenska košarkarska reprezentanca Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks Sean Sweeney

Petek, 21. 6. 2024, 9.30

3 mesece

Dallas Mavericks

Na Dončića še čakamo, pomočnik Sweeney zapušča klub?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,54
Sean Sweeney Luka Dončić Dallas Mavericks | Sean Sweeney in Luka Dončić | Foto Reuters

Sean Sweeney in Luka Dončić

Foto: Reuters

Košarkarski zvezdnik Luka Dončić tudi tri dni po zadnji tekmi z Dallasom ni sporočil odločitve o igranju za slovensko reprezentanco. Bi pa v Mavericksih utegnil ostati brez pomočnika trenerja Seana Sweeneyja, ki je kandidat za trenerja Detroita. Sweeney se bo sicer pridružil tudi strokovnemu štabu slovenske reprezentance.

JJ Redick, Luka Dončić
Sportal Presenečenje iz NBA: Redick bo trener Lakersov

V finalu je Dallas izgubil z 1:4 v zmagah. | Foto: Reuters V finalu je Dallas izgubil z 1:4 v zmagah. Foto: Reuters Čeprav so že trije dnevi od zadnje tekme Luke Dončića, odločitve o nastopu na olimpijskih kvalifikacijah še ni sporočil. Dallas Mavericks novinarske konference po koncu sezone, ki so jo sklenili s porazom v finalu z Boston Celtics, še niso imeli. Očitno se je Ljubljančan zmotil, ko je dejal, da sledi čez dva dni. Tako slovenski ljubitelji košarke ostajamo na trnih, ali bo to poletje igral za Slovenijo.

Vseeno iz Dallasa prihaja zanimiva informacija, glavni pomočnik Jasona Kida Sean Sweeney, ki bo okrepil tudi strokovni štab slovenske reprezentance, utegne zapustiti klub iz Teksasa. Detroit Pistons so od Mavericksov dobili dovoljenje za pogovore z njim, saj je eden od treh kandidatov za prevzem njihove ekipe. Vodstvo Pistonosov se bo sicer pogovarjalo še s pomočnikom Minnesota Timberwolves (Micah Nori) in nekdanjim trenerjem Cleveland Cavaliers (JB Bickerstaff), še poroča ESPN. Sweeney je v Detroitu že delal kot pomočnik. Kot piše novinar iz Dallasa Brad Townsend, bi bil odličen za Pistonse. 

Detroit je v pretekli sezoni vodil Monty Williams. Posloviti se je moral že po eni sezoni, saj so dobili samo 14 tekem in bili tako najslabša ekipa v ligi NBA.

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić bo odločitev o udeležbi na kvalifikacijah za olimpijske igre sporočil čez dva dni
Aleksander Sekulić
Sportal Luka Dončić ni edina selektorjeva neznanka
Vlatko Čančar
Sportal Čančar brez strahu: Nisem zaman toliko treniral
Marko Milić
Sportal Marko Milić: Vse poti so vodile v NBA
Ne spreglejte