Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 6. 2024,
9.10

Osveženo pred

6 dni, 7 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

LeBron James JJ Redick Dallas Mavericks Liga NBA Los Angeles Lakers

Petek, 21. 6. 2024, 9.10

6 dni, 7 ur

Los Angeles Lakers

Presenečenje iz NBA: Redick bo trener Lakersov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
JJ Redick, Luka Dončić | Pred tremi leti je krajši čas igral z Dončićem, zdaj bo trener Lakersov. | Foto Reuters

Pred tremi leti je krajši čas igral z Dončićem, zdaj bo trener Lakersov.

Foto: Reuters

Los Angeles Lakers so presenetili z izbiro novega trenerja. To bo postal JJ Redick, ki je še tri leta nazaj aktivno igral v ligi NBA, nazadnje za Dallas Mavericks, v dresu Lakersov pa je pred desetletjem nastopal štiri sezone.

Marko Milić
Sportal Marko Milić: Vse poti so vodile v NBA

Devetintridesetletni JJ Redick, ki je stkal zelo dobre odnose s prvim zvezdnikom Lakersov LeBronom Jamesom, se je prejšnji konec tedna srečal z vodstvom kluba, ki mu je ponudilo mesto glavnega stratega moštva v ligi NBA, je objavilo več ameriških medijev, vključno z The Athletic in ESPN, kjer trenutno dela kot svetovalec.

JJ Redick | Foto: Guliverimage JJ Redick Foto: Guliverimage Redick ima za sabo bogato 15-letno kariero v ligi NBA, ki se razteza med letoma 2006 in 2021, vendar nima izkušenj z opravljanjem trenerskega poklica. V aktivni karieri je igral pri Orlandu, Milwaukeeju, Los Angeles Clippers, Philadelphii, New Orleansu in Dallasu.

Za medijsko mrežo ESPN, ki ima zakupljene pravice za prenose tekem lige NBA, dela kot svetovalec od leta 2021. Letos je zaslovel kot avtor podkasta z LeBronom Jamesom, ki je pri Jezernikih od leta 2018.

Za Lakersi je nova razočaranj polna sezona. Prebili so se v končnico, a nato že v prvem krogu izgubili z lanskim prvakom iz Denverja. Prva žrtev neuspešne sezone je bil trener Darvin Ham, skupaj z njim pa so se poslovili tudi vse člani njegove trenerske ekipe. Ham je imel leta 2022, ko je prevzel zvezdniško ekipo Lakersov, sila pogumne načrte. Za cilj so si zastavili naskok na vrh, z Jamesom so pogledovali proti rekordnemu 18. naslovu v ligi NBA.

Načrti so se razblinili, rekordni 18. naslov šampionov lige NBA je letos pripadel franšizi iz Bostona, Celticsom, ki so v velikem finalu razblinili sanje o prvem naslovu tudi slovenskemu zvezdniku v ligi NBA. Luka Dončić in Dallas Mavericks so v finalu doživeli poraz, Boston pa je slavil s 4:1 v zmagah.

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić bo odločitev o udeležbi na kvalifikacijah za olimpijske igre sporočil čez dva dni
Ne spreglejte