Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 4. 2023,
6.35

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

Natisni članek

Vlatko Čančar Vlatko Čančar Denver Nuggets Utah Jazz Oklahoma CIty Thunder Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Liga NBA

Petek, 7. 4. 2023, 6.35

1 leto

Liga NBA, 6. april

Dončić in Dallas v še večjih težavah, pritožba zavrnjena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25
Luka Dončić | Luka Dončić in Dallas Mavericks do konca rednega dela sezone nujno potrebujejo dve zmagi, ob tem pa niso odvisni samo od sebe. | Foto Reuters

Luka Dončić in Dallas Mavericks do konca rednega dela sezone nujno potrebujejo dve zmagi, ob tem pa niso odvisni samo od sebe.

Foto: Reuters

V noči na petek je bilo v ligi NBA na sporedu pet tekem. Med drugim so bili na delu košarkarji Oklahome City Thunder, ki so s 114:98 ugnali Utah Jazz ter s tem v boju za deseto mesto in play-in znova v težave spravili Dallas Mavericks z Luko Dončićem. Ti zdaj za uspeh nujno potrebujejo dve zmagi na zadnjih dveh tekmah, ob tem pa mora Oklahoma še izgubiti svoj zadnji obračun. Poleg tega pa je vodstvo lige še sporočilo, da je bila pritožba Dallas Mavericks iz 22. marca s tekme z Golden State Warriors zavrnjena. Vlatko Čančar je ob porazu Denverja proti Phoenixu (115:119) dosegel dve točki.  

Košarkarji Dallas Mavericks so imeli v četrtek prost večer, a so kljub temu z zanimanjem pospremili obračun svojih neposrednih tekmecev v boju za deseto mesto zahoda, ki še vodi v play-in. A zadeve se niso izšle po njihovih željah, saj so košarkarji Oklahome v gosteh s 114:98 premagali Utah Jazz in imajo ob odigrani tekmi več zdaj tudi zmago več od Dallasa, ki je na enajstem mestu. Mavs morajo tako na zadnjih dveh obračunih s Chicagom (sobota ob 2.30) in San Antoniom (nedelja ob 21.30) nujno zmagati, ob tem pa mora Oklahoma na svoji zadnji tekmi rednega dela nujno izgubiti proti Memphisu, če želi zasedba Jasona Kidda priti v play-in in v boj za končnico. V nasprotnem primeru bo za Dončića in soigralce v nedeljo konec sezone.

Shai Gilgeous-Alexander je dosegel 22 točk. | Foto: Reuters Shai Gilgeous-Alexander je dosegel 22 točk. Foto: Reuters

Oklahoma je proti Jazz pot do zmage tlakovala v drugem polčasu, ki ga je dobila z 59:46. Najboljši strelec zmagovalne ekipe je bil Shai Gilgeous-Alexander z 22 točkami, sedmimi skoki in sedmimi asistencami. Na drugi strani se je pod prav tako 22 točk podpisal Kris Dunn.

Vodstvo lige NBA zavrnilo protest Dončićevega Dallasa

Vodstvo lige NBA je pričakovano zavrnilo pritožbo moštva Dallas Mavericksov. Lastnik kluba Marc Cuban se ni strinjal s sodniškimi odločitvami ob porazu proti Golden State Warriors 22. marca. Je pa vodstvo lige priznalo, da bi uradniki na tekmi lahko svoje delo opravili bolje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Mark Cuban | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Mark Cuban Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Za Dallas sporna sodniška odločitev se je pripetila ob koncu tretje četrtine. Minuto in 54 sekund pred koncem tretje četrtine je Kevon Looney z zabijanjem dosegel dve točki, potem ko so bili vsi igralci Dallasa na drugi polovici igrišča. V štabu Dallas so bili prepričani, da imajo žogo po minuti odmora. Med minuto odmora je sodnik spremenil odločitev, česar pa ni sporočil Dallasu. Košarkarji Dallasa so se postavili v napad, sodnik pa je žogo dodelil nasprotnemu moštvu, ki je doseglo dve točki in na koncu je bila razlika ravno dve točki 127:125.

Liga je v četrtek sicer priznala, da bi uradne osebe "lahko bolje obvladale te posebne okoliščine na omenjeni tekmi". Vendar pa je liga v isti sapi ugotovila, da se je incident zgodil skoraj 14 minut do konca tekme, Dallas pa je nato dvakrat povedel v zadnjih štirih minutah. "V teh okoliščinah Dallas ni mogel dokazati, kar je tudi osnovno merilo za proteste na tekmah lige NBA, da je bil prikrajšan za pošteno priložnost za zmago na tekmi, in protesta zaradi tega nismo mogli upoštevati," so sporočili iz lige NBA.

Čančar v obrambni akciji nad Joshem Okogiejem | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Čančar v obrambni akciji nad Joshem Okogiejem Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Počitek za nosilce igre Denverja, Čančar do dveh točk

Od slovenskih predstavnikov je bil v noči na petek na delu le Vlatko Čančar. Z Denverjem je moral s 115:119 priznati premoč Phoenixu, ki je vpisal še sedmo zaporedno zmago. Slovenski košarkar je na parketu preživel dobrih 20 minut, v katerih je dosegel dve točki (1/1 za 2, 0/2 za 3), tri skoke, dve ukradeni žogi in dve blokadi. Pri Denverju, ki je sicer igral brez večine nosilcev igre, je bil z 31 točkami najbolj razpoložen Bruce Brown.

Pri Phoenixu se je z 29 točkami (6/10 za 3) najbolj izkazal Kevin Durant, Chris Paul je dosegel 25 točk. Prav Paul je bil ključni igralec tekme. Denver je v uvodu v zadnji del še vodil z 99:93, v sami končnici pa je Paul zadel zadnjih osem točk za svojo ekipo. Na lestvici je Denver še vedno trdno prvi, Phoenix je na četrtem mestu zahoda. Odkar se jim je pridružil Durant, Suns namreč sploh še niso izgubili.

Vrhunci tekme:

San Antonio je ponoči v najbolj napetem obračunu večera ugnal Portland s 129:127. Še pet minut pred koncem so gostje vodili s 119:110. Domačim je uspela serija 13 zaporednih košev, te prednosti pa v zadnjih minutah niso več zapravili.

Liga NBA, 6. april

Lestvica

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Upanje pri Dončiću še tli: odgovor je bil jasen
Luka Dončić
Sportal Dončić kot Dončić: zadel koš čez celotno igrišče #video
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Vroča kri v Dallasu: "Dončić je cmera. On ni vodja."
Michael Jordan superge
Sportal 25 let stare športne copate za štiri milijone evrov #video
Ne spreglejte