Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 4. 2023,
19.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

1

Natisni članek

dražba superge Chicago Bulls Michael Jordan Liga NBA

Četrtek, 6. 4. 2023, 19.00

1 leto

Dražba airjordank iz Michaelovega Zadnjega plesa

25 let stare športne copate za štiri milijone evrov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

1

Športne copate oziroma superge legendarnega Michaela Jordana, ki jih je nosil na drugi finalni tekmi lige NBA leta 1998, bodo postale najdražje vseh časov. Pričakujejo, da jih bodo na dražbi prodali za okoli štiri milijone evrov.

Joel Embiid Luka Dončić
Sportal "Tekma za nagrado MVP je končana" #video

Michael Jordan je na drugi tekmi finala 1998 zbral 37 točk. | Foto: AP / Guliverimage Michael Jordan je na drugi tekmi finala 1998 zbral 37 točk. Foto: AP / Guliverimage "Takoj ko smo začeli dražbo, smo dobili ponudbo za 1,8 milijona dolarjev. Že to bi podrlo rekord za najdražje športne copate, prodane na dražbi," je pojasnil Brahm Wachter iz dražbene hiše Sotheby. Gre za superge, ki jih je legendarni Michael Jordan nosil na drugi tekmi finala lige NBA leta 1998 in z njimi dal 37 točk. Šlo je za njegovo zadnjo sezono v dresu Chicago Bulls, s katero smo se pobliže seznanili v dokumentarni seriji Zadnji ples (Last Dance).

Razloga, da so te športne copate tako zaželene in tako posebne, sta vsaj dva. "Ko je začel Michael Jordan nositi airjordanke, je nosil črno-rdeče. In te je liga pravzaprav prepovedala. Črno-rdeče superge imajo zato med zbiralci pravi mitski status," je povedal Brahm. "Obenem so to zadnje športne copate, na katere se je Michael Jordan podpisal kot član Chicago Bulls." Ob tem so zelo dobro ohranjene. Dražba zanje je odprta do 11. aprila.

Airjordanke legendarnega Michaela Jordana z druge finalne tekme lige NBA leta 1998 | Foto: AP / Guliverimage Airjordanke legendarnega Michaela Jordana z druge finalne tekme lige NBA leta 1998 Foto: AP / Guliverimage

Luka Dončić
Sportal Upanje pri Dončiću še tli: odgovor je bil jasen
Ne spreglejte