Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 5. 2023,
6.57

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,07

Natisni članek

Phoenix Suns Denver Nuggets Boston Celtics Philadelphia 76ers Nikola Jokić Vlatko Čančar Vlatko Čančar Joel Embiid končnica Liga NBA

Sobota, 6. 5. 2023, 6.57

12 mesecev

Liga NBA, 5. maj

Grozljiv trenutek v Philadelphii, Čančar ni imel razlogov za veselje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,07
Philadelphia 76ers Boston Celtics | Boston je ugnal Philadelphio. | Foto Guliverimage

Boston je ugnal Philadelphio.

Foto: Guliverimage

Košarkarji Denver Nuggets so na tretji tekmi polfinala zahodne konference doživeli svoj prvi poraz (2:1). Na gostovanju pri Phoenix Suns so klonili s 114:121, Vlatko Čančar pa ob porazu svoje ekipe ni dobil priložnosti za igro. Do druge zaporedne zmage in vodstva z 2:1 v seriji pa so prišli košarkarji Boston Celtics, ki so s 114:102 v gosteh premagali Philadelphio 76ers. Pred tekmo je nagrado za naziv MVP prejel Joel Embiid, ki so ga ob tem premagala tudi čustva, ob tem pa je poskrbel tudi za najbolj "odmeven" trenutek na tekmi, saj je v zadnji četrtini nehote "stopil" na glavo Granta Willimasa, ki jo je na srečo odnesel brez težjih poškodb.

Denver Nuggets so na gostovanju pri Phoenix Suns zabeležili svoj drugi poraz v letošnji končnici lige NBA oziroma prvega v polfinalu zahodne konference. Pri gostiteljih je blestela naveza Kevin DurantDevin Booker, ki je skupaj dosegla kar 86 točk Phoenixa. Booker je 47 točkam (5/8 za 3) dodal še šest skokov in devet asistenc, Durant pa je tekmo končal z 39 točkami, devetimi skoki in osmimi asistencami. Vlatko Čančar ob porazu svoje ekipe ni dobil priložnosti za dokazovanje, prvi strelec Denverja pa je bil z 32 točkami Jamal Murray, pod nov trojni dvojček se je podpisal Nikola Jokić, ki je dosegel 30 točk in kar 17 skokov ter 17 asistenc. Michael Porter je vknjižil 21 točk (6/10 za 3) in 12 skokov.

Devin Booker je dosegel kar 47 točk. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Devin Booker je dosegel kar 47 točk. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Phoenix je sicer ob izjemni drugi četrtini, ki jo je dobil z 38:21, pred koncem prvega polčasa vodil tudi s 16 točkami naskoka, a se je Denver v drugem delu srečanja znova vrnil v igro za zmago, potem ko je tretji del srečanja dobil s 36:23. Gostitelji so kljub izgubljeni visoki prednosti v zadnji četrtini ves čas držali minimalno prednost, zmago Phoenixa (121:114) pa je dobrih šest sekund pred koncem z dvema zadetima prostima metoma potrdil Booker.

Vlatko Čančar ni dobil priložnosti za igro. | Foto: Reuters Vlatko Čančar ni dobil priložnosti za igro. Foto: Reuters

Boston povedel, Embiid "pristal" na glavi Granta

Čeprav je bil nastop novopečenega lastnika naziva MVP Joela Embiida v vrstah Philadelphie 76ers dolgo časa pod vprašajem, pa je 29-letni košarkar na koncu vendarle stisnil zobe in priskočil na pomoč svoji ekipi, a tudi to na koncu ni pomagalo pri pohodu Bostona do druge zmage in prvega vodstva v polfinalni seriji. Embiid je bil sicer s 30 točkami in 13 skoki prvi igralec srečanja v domači Philadelphii, kjer je pred srečanjem prejel tudi nagrado iz rok komisarja lige Adama Silverja za najkoristnejšega igralca lige v rednem delu. Ob govoru in prisotnosti sina so ga nato premagala tudi čustva. "Iskreno povedano, on je glavni razlog, zakaj sem res tukaj," je na slovesnosti dejal Embiid: "To, da sem postal oče, mi je res spremenilo celotno življenje. Samo želel sem mu pokazati dober zgled."

A zvezdnik domače ekipe nato ni imel veliko razlogov za zadovoljstvo, saj je Philadelphia še na drugi zaporedni tekmi ostala brez zmage. Pri Bostonu, ki je vodil z največ 13 točkami razlike, je bil s 27 točkami in desetimi skoki najučinkovitejši Jayson Tatum, Jaylen Brown pa je 23 točkam dodal še sedem skokov. V zadnji četrtini jo je grdo skupil Grant Williams, potem ko je ob enem izmed bojev za žogo Embiid stopil na njegovo glavo. Williams je po nesrečnem dogodku krvavel, a jo je na srečo odnesel brez hujših posledic, zatem je še celo stopil na parket. "To je končnica, šel si na žogo, za kar se borimo vsi," je opravičilo Embiida zatem sprejel Williams, ki je še dejal, da je "malce zmešan" in da bo z njim vse v najlepšem redu, na koncu pa se je s svojimi soigralci veselil zmage s 114:102.

Joel Embiid
Sportal Embiid MVP lige, kam se je uvrstil Dončić?

 

Liga NBA, 5. maj:

Liga NBA, 2. krog končnice:

Zahod:
Denver Nuggets (1) – Phoenix Suns (4) /2:1/
Golden State Warriors (6) – Los Angeles Lakers (7) /1:1/

Vzhod:
New York Knicks (5) – Miami Heat (8) /1:1/
Boston Celtics (2) – Philadelphia 76ers (3) /2:1/

//Izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Preberite še:

Jaylen Brown
Sportal Boston povsem ustavil napad Philadelphie in izenačil
Luka Dončić Kyrie Irving
Sportal Tragedija v Beogradu zlomila srce Dončiću, ki bo pomagal družinam žrtev
Golden State Warriors
Sportal Golden State Warriors so povozili Lakers in izenačili
Mike Budenholzer
Sportal Milwaukee Bucks odpustili trenerja Budenholzerja
Ne spreglejte