Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 11. 2019,
7.04

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,80

1

Natisni članek

Liga NBA Zion Williamson New Orleans Pelicans Toronto Raptors Miami Heat Dallas Mavericks Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić

Nedelja, 17. 11. 2019, 7.04

4 leta, 5 mesecev

Liga NBA, 16. november

Nov skalp za pasom Dončićevega Dallasa, Dragić zaradi bolezni počival #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,80

1

Luka Dončić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Dallas Mavericks so ponoči obrnili rezultatsko krivuljo. Po dveh porazih v gosteh (izgubili so proti Boston Celtics in New York Knicks) so doma s 110:102 presenetili branilce naslova Toronto Raptors. Luka Dončić je k zmagi pred domačimi navijači prispeval 26 točk (devet v zadnji četrtini), 15 skokov in sedem asistenc. Od 19 prostih metov jih je zadel kar 15 (sedem v zadnjem delu tekme), kar je njegov osebni rekord v tej kategoriji. Zmagala je tudi druga ekipa vzhoda Miami Heat, ki je s 109:94 premagala oslabljene New Orleans Pelicans. Goran Dragić zaradi bolezni ni igral.

Luka Dončić
Sportal Ste že videli, s kakšno premeteno potezo je Dončić znova navdušil? #video

Dallas Mavericks, ki so se z mini turneje po vzhodni obali ZDA vrnili z dvema porazoma (s 106:103 so jih premagali New York Knicks, s 116:106 pa so bili boljši Boston Celtics), so v domači dvorani poskrbeli za preobrat.

Luka Dončić | Foto: Reuters Foto: Reuters

S 110:102 so sinoči presenetili branilce naslova v ligi NBA Toronto Raptors ter na lestvici zahodne konference (kjer vodijo Lakers) s sedmimi zmagami in petimi porazi z osmega napredovali na 6. mesto.

Vrhunci obračuna med Dallas Mavericks in Toronto Raptors (110:102):

 

Junak tekme je bil znova Luka Dončić, ki je v 36 minutah pod koši postregel s 26 točkami (met iz igre 5/14), 15 skoki in sedmimi asistencami. Enkrat je bil uspešen v metu za tri točke, zadel pa je kar 15 prostih metov od 19 poskusov, kar je njegov osebni rekord. Kar sedem prostih metov je zadel v zadnji četrtini, v kateri je dosegel še devet točk.

Novembra je tako na vsaki tekmi v povprečju dosegel trojni dvojček (dvomestno število v treh statističnih kategorijah: število točk, skokov in asistenc). Pogled na statistične kolone kaže, da je v povprečju na tekmo nanizal 30 točk, 11 skokov in 10 asistenc.

Kristaps Porzingis je k zmagi Dallasa dodal 20 točk in 15 skokov, Seth Curry in Delon Wright pa po 15 točk.

Na strani poražencev sta izstopala Norman Powell s 26 točkami, kar je največ v tej sezoni (13 jih je dosegel v zadnji četrtini), in Fred VanVleet s 24 točkami.

Košarkarji Dallasa bodo tudi naslednje tri tekme odigrali v domači dvorani. V ponedeljek bodo gostili moštvo iz San Antonia.

Vrhunci tekme med Miami Heat in New Orleans Pelicans (109:94)

 

Uspešen je bil tudi Miami Heat, ki je s 109:94 premagal zdesetkani New Orleans Pelicans in doma ostaja neporažen.

Pelikani se ubadajo z velikim številom poškodb. Še vedno čakajo na vrnitev prvega imena letošnjega nabora Ziona Williamsona, na seznamu poškodovanih pa so še Lonzo Ball, Josh Hart, Brandon Ingram, Darius Miller in Jahlil Okafor.

Pri Vročici je bil strelsko najbolj razpoložen Kendrick Nunn, ki je dosegel 22 točk, Bam Adebayo jih je prispeval 18 ter dodal še 14 skokov, Jimmy Butler pa je k zmagi dodal 16 točk, 13 asistenc in osem skokov. Goran Dragić zaradi bolezni ni igral in je tako izpustil tudi druženje s francoskim nogometnim zvezdnikom Paulom Pogbajem, ki je igralce Miamija obiskal v slačilnici.

Vročico, ki je na visokem drugem mestu vzhodne konference, kjer z desetimi zmagami in zgolj enim porazom vodi Boston, zdaj čaka krajši premor. Naslednjo tekmo ima šele v sredo, ko bodo v Miamiju gostovali Cleveland Cavaliers.

Clippers ponižali Atlanto!

Plavo blamažo pa so doživeli košarkarji Atlante, ki so v gosteh pri LA Clippers izgubili za kar 49 točk! Clippers so slavili s 150:101, kar je drugo najvišje število točk v zgodovini te franšize.

Paul George, ki je po težavah s kolenom igral šele drugič v tej sezoni, je dosegel 37 točk, z imenitno igro pa poskrbel za nov mejnik. Postal je namreč prvi igralec v ligi NBA, ki je v manj kot 21 minutah dosegel toliko točk. Zadel je vseh 11 prostih metov in bil pri metu za tri točke v 11 poskusih uspešen šestkrat.

Rakete iz Houstona so v gosteh s 125:105 premagale Minneapolis. James Harden je ob klavrnem metu iz igre (16/41) nanizal 49 točk, od tega je bil zgolj osemkrat od 22 poskusov uspešen pri metu za tri točke. Zadel je devet od 11 prostih metov, v statistiko Houstona pa vpisal še šest podaj in pet skokov.

Najkoristnejši igralec lige prejšnje sezone Giannis Antetokounmpo z dvojnim dvojčkom (26 točk, 13 skokov) pomagal k zmagi Milwaukee Bucks proti Indiana Pacers s 102:83.

Luka Dončić
Sportal Dončić razveselil Slovence in nalil čistega vina Barceloni
Luka Dončić
Novice Astronomski skok Dončića na seznamu najboljših v ligi NBA
Luka Dončić
Sportal Dončić stopil v bran soigralcu, ki ga je pričakala sovražna dobrodošlica #video

Liga NBA, 16. november:

Lestvica:

Preberite še:

Boston Celtics
Sportal Boston in Lakersi do desete zmage, šov Hardna
Luka Dončić EuroBasket2017
Sportal Z Dončićem in navijači v Beograd ali Split?
Ne spreglejte