Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
31. 3. 2019,
9.40

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,45

4

Natisni članek

Kristaps Porzingis Dallas Mavericks New York Knicks Mark Cuban Luka Dončić Luka Dončić Liga NBA NBA

Nedelja, 31. 3. 2019, 9.40

5 let

Kristaps Porzingis obtožen posilstva

Dončićev prijatelj, na katerem Dallas gradi prihodnost, v resnih težavah

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,45

4

Kristaps Porzingis, Luka Dončić | Kristaps Porzingis in Luka Dončić že sodelujeta na treningih. Latvijec naj bi se vrnil na parket na začetku prihodnje sezone. | Foto Twitter

Kristaps Porzingis in Luka Dončić že sodelujeta na treningih. Latvijec naj bi se vrnil na parket na začetku prihodnje sezone.

Foto: Twitter

Zvezdnik profesionalne košarkarske lige NBA Kristaps Porzingis se je znašel v težavah. Newyorška policija preiskuje njegovo morebitno vpletenost v škandal, ko naj bi pred dobrim letom dni v New Yorku domnevno posilil sosedo. To naj bi se zgodilo le nekaj ur po poškodbi kolena, zaradi katere tekme v ligi NBA ni odigral že več kot leto dni.

Dwyane Wade
Sportal Dragić v čustvenem večeru osvojil New York, Harden kot z drugega planeta #video

Sedmi februar 2018 predstavlja enega najtežjih dni v karieri Kristapsa Porzingisa. Latvijski orjak, ki je takrat igral v življenjski formi in se spogledoval s krstnim nastopom na zvezdniškem spektaklu, tekmi vseh zvezd, si je huje poškodoval koleno na dvoboju z Milwaukeejem. Okrevanje se je zavleklo, eden najboljših evropskih košarkarjev pa od takrat v ligi NBA še ni odigral dvoboja.

Medtem ko se je spopadal s poškodbo, je sprejel pomembno odločitev in zamenjal klub. Iz New Yorka se je odpravil v Dallas, kjer je združil moči z Luko Dončićem, navijače teličkov pa že lep čas razganja od misli, da bodo lahko v novi sezoni spremljali mlada evropska asa skupaj na parketu.

Naj bi ji Latvijec plačal za molk?

Kristaps Porzingis ni odigral tekme v ligi NBA že 13 mesecev. | Foto: Reuters Kristaps Porzingis ni odigral tekme v ligi NBA že 13 mesecev. Foto: Reuters Njegov povratek pa bi se lahko zavlekel, če bi se obtožbe njegove nekdanje sosede v zgradbi na Manhattnu izkazale za resnične. Po poročanju časnika New York Post se je Porzingis zapletel v odmeven škandal. Newyorška policija ga preiskuje zaradi domnevnega posilstva sosede. Zgodilo naj bi se le nekaj ur po tem, ko si je Latvijec 7. februarja 2018 na srečanju proti Milwaukeeju strgal kolenske vezi na levi nogi in še isti trenutek končal sezono.

Center, visok kar 221 centimetrov, naj bi tisti večer ob dveh zjutraj v svoj dom povabil sosedo, nato pa jo proti njeni volji prisilil v spolni odnos. Tako je newyorški policiji v četrtek, 13 mesecev po spornem dogodku, povedala njegova nekdanja soseda. Po poročanju časnika, ki se sklicuje na neimenovane pravosodne vire, naj bi pričevanje domnevne žrtve kljub pozni prijavi obravnavali kot verodostojno.

Organom javnega reda in miru je zaupala tudi podatek, da je s slovitim košarkarjem v zameno za molk razpravljala o prejemu 68 tisoč ameriških dolarjev, ki bi jih namenila za plačilo šolnine študija njenega brata, a naj bi Porzingis na to pozabil.

Porzingis ostro zavrača obtožbe, Cuban brez komentarja

Mark Cuban je Latvijca pripeljal v Dallas v začetku leta 2019. | Foto: Twitter - Voranc Mark Cuban je Latvijca pripeljal v Dallas v začetku leta 2019. Foto: Twitter - Voranc Lastnik Dallasa Marc Cuban je bil o tem primeru obveščen še pred januarsko sklenitvijo dogovora o selitvi v Teksas. ''Zvezne oblasti so nam naročile, naj o tej stvari ne podajamo komentarja,'' je za newyorški časnik pojasnil bogati zaljubljenec v košarko, ki prihodnost Dallas Mavericksov gradi na dveh evropskih znancih, 23-letnem (krilnemu) centru Porzingisu in tri leta mlajšem Ljubljančanu Dončiću.

Dobro obveščeni novinar ESPN Adrian Wojnarowski sporoča, da je klub New York Knicks o tem obvestil že pred meseci tako Dallas kot tudi vodstvo tekmovanja. Porzingisov odvetnik Roland G. Riopelle pojasnjuje, da se njegov klient zaveda obtožb in jih ostro zavrača. Konec prejšnjega leta so sprožili uradni postopek zaradi izsiljevanja domnevne žrtve.

Latvijski orjak je v prejšnji sezoni pred poškodbo v povprečju za New York dosegal skoraj 23 točk na tekmo. | Foto: Reuters Latvijski orjak je v prejšnji sezoni pred poškodbo v povprečju za New York dosegal skoraj 23 točk na tekmo. Foto: Reuters

Zveneča januarska okrepitev Dallasa, ki naj bi v sezoni 2019/20 dvignila kakovostno raven teličkov in jim v tesnem sodelovanju z Dončićem pomagala do boljšega mesta na lestvici, se je tako znašla sredi škandala. Newyorška policija je sprožila preiskavo, Porzingis pa se je znašel v dodatnih težavah. V času, ki ga namenja čim bolj uspešni vrnitvi na parket in že dolgo trenira z novopečenimi soigralci, se bo moral spoprijeti še z obtožbami o posilstvu, ki so močno odjeknile v ZDA.  

miami navijači
Sportal Nora slovenska noč in neobičajno priznanje Luke Dončića #foto #video
Luka Dončić Goran Dragić
Sportal Mojstrski Dragić v slovenskem kotlu v Miamiju zasenčil Dončića #video
Kyrie Irving, Boston Celtics
Sportal Jezni prvaki klonili po podaljšku, Irving junak infarktne končnice v Bostonu #video
Sportal V središču navijaškega vrveža: Nikoli nista pozabila, da sta Slovenca
Goran Dragić in Luka Dončić
Sportal Kaj je Goran Dragić po tekmi povedal Luki Dončiću? #video
Ne spreglejte