Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 6. 2024,
18.51

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,51

Natisni članek

Košarkarska zveza Slovenije Jessica Shepard Josh Nebo

Sreda, 19. 6. 2024, 18.51

1 teden, 1 dan

Okrepitvi za slovensko košarko

Slovenski košarkarski reprezentanci na pomoč Američan Josh Nebo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,51
T - Josh Nebo in Jessica Shepard | Josh Nebo in Jessica Shepard sta dobila slovensko državljanstvo. | Foto KZS

Josh Nebo in Jessica Shepard sta dobila slovensko državljanstvo.

Foto: KZS

Slovenska moška in ženska košarkarska reprezentanca bosta pod košem v prihodnje močnejši za dva izjemna posameznika. Slovensko državljanstvo sta namreč prejela Josh Nebo in Jessica Shepard, ki bosta tako na voljo selektorjema članskih vrst, Aleksandru Sekuliću in Georgiosu Dikaioulakosu.

Potem ko so pristojni organi pred dnevi izdali vsa ustrezna soglasja za izredno naturalizacijo, sta oba že podala prisego ter s tem postala slovenska državljana. Medtem ko Jessico Shepard loči še nekaj časa do prvega snidenja z novimi soigralkami, se bo Josh Nebo slovenski ekipi pridružil čez nekaj dni, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

"Veselim se reprezentančnih akcij in upam, da bomo z ekipo čim bolj uspešni." | Foto: KZS "Veselim se reprezentančnih akcij in upam, da bomo z ekipo čim bolj uspešni." Foto: KZS Ameriški košarkar Josh Nebo prihaja iz Houstona. Šestindvajsetletni in 207 centimetrov visoki center je bil v pravkar končani sezoni eden ključnih igralcev Maccabija iz Tel Aviva. Pred tem je v Evropi igral še za Hapoel Eilata in Žalgiris, v Maccabi pa se je preselil pred sezono 2022/2023. V času študija je v ZDA igral za univerzi Saint Francis in Texas A&M. Nebo velja za izjemno robustnega in eksplozivnega košarkarja, ki se odlično znajde na obeh straneh igrišča.

''Zelo sem navdušen nad to priložnostjo in čutim velik ponos, da bom lahko zaigral za slovensko reprezentanco. Veselim se reprezentančnih akcij in upam, da bomo z ekipo čim bolj uspešni. Navijačem obljubljam, da bom na vsakem treningu in tekmi dal vse od sebe in reprezentanci po najboljših močeh pomagal do dobrih rezultatov,'' je za KZS povedal novopečeni slovenski reprezentant.

Znana po zelo natančnemu metu

"Lahko obljubim, da bom na igrišču pokazala vse kar znam in si seveda želim, da bomo z reprezentanco dosegale dobre rezultate.'' | Foto: KZS "Lahko obljubim, da bom na igrišču pokazala vse kar znam in si seveda želim, da bomo z reprezentanco dosegale dobre rezultate.'' Foto: KZS Jessica Shepard je velik košarkarski potencial kazala že na univerzah Nebraska in Notre Dame. Z zadnjo se je v sezoni 2018/2019 celo veselila naslova prvakinje lige NCAA. Ob zmagi 61:58 nad univerzo Mississippi, je bila z devetnajstimi točkami najboljša strelka svoje ekipe. Istega leta jo je na naboru lige WNBA kot šestnajsto izbrala Minnesota. Z zelo dobro statistiko se je izkazala v sezonah leta 2022 in 2023. Pod evropskimi koši se je prvič preizkusila leta 2021 v Izraelu, v pretekli sezoni pa je odlične igre kazala v dresu Umana Reyer Venezie. Sedemindvajsetletna in kar 195 centimetrov visoka košarkarica je znana predvsem po raznovrstni igri v napadu in zelo natančnemu metu.

''Hvaležna sem za ponujeno priložnost in zelo navdušena, da bom oblekla dres slovenske reprezentance. Vodstvo ekipe me je izjemno lepo sprejelo in komaj čakam, da bom spoznala vse soigralke in se z njimi podala v lov za uvrstitev na evropsko prvenstvo prihodnje leto. Lahko obljubim, da bom na igrišču pokazala vse kar znam in si seveda želim, da bomo z reprezentanco dosegale dobre rezultate,'' je povedala za KZS.

Z novima pridobitvama je zadovoljen tudi predsednik KZS Matej Erjavec: "Vladi Republike Slovenije ter vsem pristojnim ministrstvom in odborom se iskreno zahvaljujemo, da sta Josh Nebo in Jessica Shepard po hitrih postopkih prejela slovensko državljanstvo. Poleg nespornih košarkarskih kvalitet oba krasijo tudi izjemne značajske lastnosti. Verjamem, da se bosta hitro ujela s soigralci oziroma soigralkami ter dala velik doprinos slovenski košarki.''

Preberite še:

Vlatko Čančar
Sportal Čančar brez strahu: Nisem zaman toliko treniral
Aleksander Sekulić
Sportal Luka Dončić ni edina selektorjeva neznanka
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić bo odločitev o udeležbi na kvalifikacijah za olimpijske igre sporočil čez dva dni
Ne spreglejte