Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 10. 2024,
21.59

Osveženo pred

6 ur, 44 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

Natisni članek

Venezia Eurocup Eurocup Evropski Pokal Zvezdan Mitrović Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Torek, 1. 10. 2024, 21.59

6 ur, 44 minut

Eurocup, 2. krog

Olimpija le 48 ur po bolečem porazu spet na zmagovitih tirnicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,59
Cedevita Olimpija - Umana Reyer Venezia, EuroCup | Cedevita Olimpija je dobila prvo domačo tekmo v evropski sezoni. | Foto Aleš Fevžer

Cedevita Olimpija je dobila prvo domačo tekmo v evropski sezoni.

Foto: Aleš Fevžer

Košarkarji Cedevite Olimpije so v Stožicah v drugem krogu rednega dela EuroCupa premagali beneško Umano Reyer in v evropski sezoni ostajajo stoodstotni.

Cedevita Olimpija
Sportal Odrešenje za Cedevito Olimpijo

Cedevita Olimpija se je na zmagovalne tirnice po nedeljskem porazu proti Dubaju v drugem kolu rednega dela lige ABA vrnila na obračunu z beneško Umano Reyer. Z Benečani so se Zmaji pomerili le 48 ur po zaključku dvoboja z ekipo iz Združenih arabskih emiratov.

Ljubljančani so prišli še do druge zmage v sezoni - v prvem krogu EuroCupa so bili na gostovanju boljši od Clju-Napoce - , a ima trener Zvezdan Mitrović spet nekaj skrbi. V prvem polčasu se je namreč poškodoval Brynton Lemar (stopalo), ki je v slabih 12 minutah igre dosegel devet točk. Po poškodbi Žige Daneua, ki je grdo padel na hrbet na tekmi lige ABA proti FMP v Beogradu in bolezni Lovra Gnjidića, je tako ljubljanska zasedba izgubila še enega pomembnega moža.

Tudi brez pomoči Lemarja v drugem polčasu pa so zmaji v drugem polčasu obračuna z Benečani strnili vrste in se veselili zmage s 87:82. Jaka Blažič in Devin Robinson sta prispevala po 17 točk, 12 jih je dodal Aleksej Nikolić. V gostujoči vrsti Nevena Spahije je bil strelsko najbolj razpoložen Tyler Ennis, s 23 točkami prvi strelec tekme.    

Blažič je v zadnji četrtini dosegel sedem točk, razpoložen pa je bil predvsem v trenutkih, ko je Cedevita Olimpija lovila Italijane. Z njegovimi točkami je povedla 73:66. Kapetan je trojke metal 3:6.

 Kapetan Jaka Blažič je trojke metal 3:6. | Foto: Aleš Fevžer Kapetan Jaka Blažič je trojke metal 3:6. Foto: Aleš Fevžer

Robinson, ki je zbral devet skokov in trojke metal 3:6, je poskrbel za vodstvo 82:77 v zadnji minuti, Aleksej Nikolić (12 točk, pet podaj) pa je dokončal delo s črte prostih metov.

Po devet točk so dodali še DJ Stewart, Devante Jones in Lemar.

Za razliko od evropskega pokala gre Ljubljančanom precej slabše v regionalnem tekmovanju. Tam so izgubili prvi dve preizkušnji proti FMP in Dubaju.

Popravni izpit v ligi Aba bodo imeli to soboto v Baru proti Mornarju, v tretjem krogu evropskega pokala pa jih 8. oktobra čaka gostovanje pri Turk Telekomu v Ankari.

Eurocup, 2. krog:

Torek, 1. oktober:

Sreda, 2. oktober:

Lestvici:

Preberite še:

Cedevita Olimpija : KK Krka, superpokal, Dejan Jakara
Sportal Krka izgubila v Čačku, Golemac in Prepelič iz Stožic z veliko zmago
Zvezdan Mitrović
Sportal Zvezdan Mitrović si je nalil čistega vina
Ne spreglejte