Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 4. 2022,
14.00

Osveženo pred

1 leto, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,87

6

Natisni članek

Slovenska košarkarska reprezentanca Toronto Raptors Brooklyn Nets Goran Dragić Goran Dragić Liga NBA

Petek, 29. 4. 2022, 14.00

1 leto, 12 mesecev

Dragić navijače Raptors spomnil, kdo je evropski prvak

Dragić se smeje. Navijači Toronta ogorčeni.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,87

6

Goran Dragić eurobasket | Goran Dragić je dal navijačem Toronta vedeti, kaj je osvojil v karieri. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Goran Dragić je dal navijačem Toronta vedeti, kaj je osvojil v karieri.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Objava kapetana zlate slovenske reprezentance Gorana Dragića na Twitterju, da se je nasmejal do solz, je sprožila plaz ogorčenih odzivov navijačev Toronto Raptors. Razumeli so, da se to nanaša na izpad Toronta iz končnice lige NBA.

Luka Dončić
Sportal Dončiću se je za hip zaustavilo srce, sledil je val navdušenja

Sezone v ligi NBA je konec tudi za Toronto Raptors. Na šesti tekmi so jih Philadelphia 76ers ponižali s 132:97 in jih izločili s 4:2 v zmagah. Približno istočasno se je na Twitterju oglasil Goran Dragić, ki je sezono začel v Torontu in končal v Brooklynu. Objavil je vrsto smeškov, nasmejanih do solz. Lahko samo ugibamo, ali je bilo to namenjeno moštvu Toronto Raptors, a navijači so to razumeli tako. Usul se je namreč plaz odzivov. 

Dragića so spomnili, da je Boston pred dnevi v prvem krogu končnice s 4:0 pometel z Brooklynom. Očitno mu v Torontu še naprej zamerijo izjavo iz lanskega poletja, ko je dejal, da bi raje kot za Raptors igral za klub z višjimi ambicijami.

Nekdanji slovenski reprezentant je bil v kanadskem klubu v očitni nemilosti. Odigral je le pet tekem. Pozneje se je, uradno zaradi osebnih razlogov, umaknil in treniral samostojno. Ob koncu sezone je našel nov klub, odšel je k Nets. V rednem delu je zanje odigral 16 tekem (7,3 točke). Da je še vedno vrhunski, je dokazal v končnici, ko je dosegal po 10,5 točke. Če bi igral več kot v povprečju 19 minut, bi imel Brooklyn več možnosti proti Bostonu.

Nazaj na Twitter. Goran je seveda videl odzive iz Toronta in kmalu je sledil še ena objava. Prst pred ustnicami, češ da naj bodo tiho. In najbolj zgovorna: fotografija, kako je pred petimi leti na EuroBasketu dvignil pokal za evropskega prvaka.

Ob Goranovi objavi fotografije z zlatega EuroBasketa so se oglasili še na Košarkarski zvezi Slovenije. Težko pričakovani dokumentarec o največjem uspehu slovenske košarke končno prihaja na velika platna. Premiera bo 3. junija v Stožicah.

Luka Dončić
Sportal Zgodovinski dan za Luko Dončića!
Giannis Antetokounmpo MIlwaukee
Sportal Giannis brez prvega pomočnika zrežiral pot v drugi krog
Ne spreglejte