Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 6. 2024,
13.11

Osveženo pred

2 tedna, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

Natisni članek

Zvezdan Mitrović Chechu Mulero Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Ponedeljek, 3. 6. 2024, 13.11

2 tedna, 3 dni

Črnogorec prevzema trenerske vajeti ljubljanskega kluba

Zvezdan Mitrović je novi trener Cedevite Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88
Zvezdan Mitrović | Zvezdan Mitrović je novi trener Cedevite Olimpije. | Foto Guliverimage

Zvezdan Mitrović je novi trener Cedevite Olimpije.

Foto: Guliverimage

Člansko zasedbo Cedevite Olimpije bo v prihodnje s klopi vodil črnogorski strokovnjak Zvezdan Mitrović, ki bo na mestu glavnega trenerja ljubljanskega kolektiva zamenjal Zorana Martića, ki mu je po koncu tekmovalne sezone 2023/24 potekla pogodba, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Zoran Martić
Sportal Zvezane roke Zorana Martića

Zvezdan Mitrović, ki je nazadnje deloval v turškem Galatasarayu, pred tem pa med drugim vodil Monaco, Asvel, Budućnost, Kryvbas in Khimik, bo zmaje vodil vsaj dve sezoni, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Leta 2021 je z Monacom osvojil naslov prvaka Evropskega pokala, pohvali pa se lahko tudi z naslovi državnega prvaka Francije in Ukrajine. Naslov francoskega državnega prvaka je osvojil leta 2019 z Asvelom, naslov ukrajinskega državnega prvaka pa leta 2009 s Kryvbasom. Leta 2021 je bil izbran za najboljšega trenerja v EuroCupu.

Med letoma 2017 in 2019 je bil selektor črnogorske moške članske reprezentance, ljubitelji košarke v Sloveniji pa so ga na klopi Črne Gore lahko spremljali tudi na EuroBasketu 2013, kjer je bil pomočnik selektorja.

"Njegova strast do košarke in odnosi, ki jih splete z igralci, sta le dve od množice stvari, zaradi katerih menimo, da je Mitrović idealen za mesto našega glavnega trenerja," meni novi športni direktor Chechu Mulero. | Foto: www.alesfevzer.com "Njegova strast do košarke in odnosi, ki jih splete z igralci, sta le dve od množice stvari, zaradi katerih menimo, da je Mitrović idealen za mesto našega glavnega trenerja," meni novi športni direktor Chechu Mulero. Foto: www.alesfevzer.com

Chechu: Mitrović idealen za mesto našega glavnega trenerja

"Poletje se počasi približuje, zato je čas, da naše misli usmerimo proti novi sezoni in izzivom, ki jih prinaša s seboj. Z veseljem predstavljamo novega glavnega trenerja članske ekipe Cedevite Olimpije Zvezdana Mitrovića. Njegova strast do košarke in odnosi, ki jih splete z igralci, sta le dve od množice stvari, zaradi katerih menimo, da je Mitrović idealen za mesto našega glavnega trenerja. Zaveda se, kaj potrebuje ekipa, da lahko tekmuje na najvišji ravni v Evropi, obenem pa ima izkušnje z osvajanjem lovorik v Evropskem pokalu z Monacom," je ob naznanitvi podpisa pogodbe z Mitrovićem v klubski mikrofon povedal športni direktor Cedevite Olimpije Chechu Mulero, ki je že začel delo na svojem novem položaju, na katerem je v ljubljanskem klubu zamenjal Vlada Ilievskega.

Zvezdan Mitrović | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage Kakovostni igralci, ki bi s karakterjem, zavezanostjo in odnosom naredili dober rezultat

"Zadovoljen sem ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo, prisotni so lep občutek, navdušenost in motivacija. Obenem se vračam v regionalno ligo, ki sem jo spoznal pred 20 leti kot pomočnik trenerja v Budućnosti, in seveda v Evropski pokal, kjer sem pustil lep pečat. Sestaviti moramo kakovostno ekipo iz predvsem kvalitetnih igralcev, fantov z dobrim karakterjem, ki bi s svojo zavezanostjo, svojim odnosom in na koncu koncev tudi z zmagami naredili dober rezultat, s tem pa navijače privabili v dvorano. Osnovni cilj je, da se občinstvo vrne v dvorano, spremlja košarko in uživa v košarki. Prioriteta je selekcija kakovostnih ljudi z dobrim karakterjem, ki jih povezuje dobra kemija, tako pa se lahko doseže dober rezultat. Navijače vabim, da nas pridejo podpret v čim večjem številu," je ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo za uradno spletno stran dejal Črnogorec.

Helios Domžale - Cedevita Olimpija (3. tekma)
Sportal Cedevita Olimpija do trojne krone
Jaka Blažič Cedevita Olimpija
Sportal Zadnje ločilo mizernemu obdobju: "To je črn madež na moji karieri."
slovenska košarkarska reprezentanca trening Aleksej Nikolić
Sportal Aleksej Nikolić pred vrati Cedevite Olimpije
Ne spreglejte