Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 5. 2024,
21.57

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,20
finale Liga Nova KBM Kansai Helios Domžale Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Natisni članek

Sreda, 29. 5. 2024, 21.57

1 mesec, 3 tedne

Liga Nova KBM, finale, tretja tekma

Cedevita Olimpija do trojne krone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,20
Helios Domžale - Cedevita Olimpija (3. tekma) | Cedevita Olimpija je še enaindvajsetič postala slovenski prvak. | Foto www.alesfevzer.com

Cedevita Olimpija je še enaindvajsetič postala slovenski prvak.

Foto: www.alesfevzer.com

Košarkarji Cedevite Olimpije so z 91:78 (37:14, 60:34, 71:47) ugnali domžalski Helios in se tako veselijo 21. naslova prvaka Slovenije. Tretjič zapored so se podpisali pod trojček domačih lovorik – superpokal, pokal Spar in ligo Nova KBM.

Jaka Blažič Cedevita Olimpija
Sportal Zadnje ločilo mizernemu obdobju: "To je črn madež na moji karieri."

 

Če sta bili prvi dve tekmi odločeni šele v samih končnicah, pa je bilo tokrat drugače. Ljubljančani so takoj močno pritisnili in že v prvi četrtini prišli do dvomestnega naskoka (26:14). Niso popuščali vse do konca, z dvema trojkama Zorana Dragića pa pobegnili na 37:14.

V nadaljevanju so tako Domžalčani predvsem skrbeli, da prednost ne bi preveč narasla, a vsaj v drugem delu pri tem niso bili uspešni. Razigrani gostje so bili zelo dobri predvsem pri metih z razdalje, eno od trojk je dosegel tudi Alen Omić, medtem ko so domači pod košema bili kolikor toliko enakovredni, šepala pa je izvedba pri metih. V prvem polčasu so tako trojke metali poraznih 0:13, prvo pa v obroč spravili šele v tretji četrtini pri izidu 39:64.

Takrat je gostujoča zasedba že lahko znižala obrate, potem ko je ob koncu prvega polčasa vodila že s 60:30. Helios se je počasi bližal, v zadnji četrtini, ko so gostje že povsem popustili, pa je domačim uspelo precej kozmetično popraviti končni izid. Zaostanek so najprej spravili pod 20 točk, v zadnjih minutah pa še z nekaj uspešnimi akcijami do končnih 78:91, kar pa ni preprečilo zanesljive zmage ljubljanske zasedbe.

Najboljša pri prvakih sta bila Alen Omić, ki je 20 točkam dodal tudi 11 skokov, in Dewayne Stewart, ki je prispeval tri točke manj. Pri Domžalčanih velja izpostaviti Lenarta Sirca, ki je bil s 23 točkami prvi strelec srečanja.

Po koncu tekme so zmagovalcem podelili medalje, kapetan Jaka Blažič je sprejel pokal za prvaka, Omić pa je dobil še eno priznanje za najkoristnejšega igralca (MVP) finala.

Fotogalerija
1
 / 15

Olimpija je tako še enaindvajsetič osvojila naslov najboljših v državi, Domžalčani pa so v svojem sedmem finalu petič ostali praznih rok. Državni prvaki so bili v letih 2007 in 2016.

Liga Nova KBM, finale, tretja tekma

Sreda, 29. maj:

Finale:

Kansai Helios Domžale – Cedevita Olimpija  /0:3/

// Izid v zmagah, ekipi sta v finalu igrali na tri zmage.

Število naslovov:

21 - Cedevita Olimpija
7 - Krka
2 - Helios Domžale
1 - Šentjur, Sixt Primorska 

Zoran Martić
Sportal Zoran Martić brez dlake na jeziku: Tukaj nisem zaradi denarja
Jaka Blažič Cedevita Olimpija
Sportal Ni manjkalo vroče krvi: "Tega ne bom komentiral"
finale DP Cedevita Olimpija Kansai Helios Alen Omić
Sportal Tesna prva tekma, z dvojnim dvojčkom Omića zmaga Olimpiji
 
Ne spreglejte