SiolNET. Sportal Kolesarstvo
2,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Dirke Po Sloveniji letos zaradi koronavirusa ne bo

Velik udarec za slovensko kolesarstvo: brez največje dirke pri nas

2,79

termometer

Tadej Pogačar
Tadej Pogačar je že večkrat nastopil na dirki Po Sloveniji, ki je bila zanj tudi odskočna deska za tujino. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kolesarska dirka Po Sloveniji, ki je največji kolesarski dogodek in edina etapna dirka v Sloveniji, bi morala letos doživeti že svojo 27. izvedbo. Uvedeni ukrepi za preprečevanje epidemije novega koronavirusa so že v tem trenutku takšni, da je organizacijski odbor dirke sprejel težko, a hkrati odgovorno odločitev, da dirko v letošnjem letu odpove.

Organizacija kolesarske dirke Po Sloveniji, ki je lani dosegla rekordno gledanost in bi morala letos potekati med 10. in 14. junijem, je kompleksen projekt z velikim številom sodelavcev in partnerjev, pri čemer je časovna komponenta oziroma pravočasnost priprave vseh aktivnosti ključnega pomena. Ob upoštevanju vseh znanih dejstev in ukrepov so v Kolesarskem klubu Adria Mobil, ki je dolgoletni organizator dirke, po pogovoru s ključnimi deležniki in partnerji sprejeli odločitev, da kolesarsko dirko Po Sloveniji v letu 2020 odpovejo.

Primož Roglič Dirka po Franciji 17 Sportal "Če bi Dirko po Franciji morali odpovedati, potem ne oklevajmo" Olimpija - Krka Sportal Konec je. Košarkarji brez prvaka.

"Odločitev je bila vse prej kot lahka"

"V smislu organizacije bi morale v tem trenutku potekati že vse aktivnosti za izvedbo letošnje slovenske pentlje. Glede na dejstvo, da so vse aktivnosti na terenu do nadaljnjega preklicane ter da je pod vprašajem realna možnost financiranja dogodka, smo morali sprejeti odgovorno odločitev, da se letošnja dirka Po Sloveniji odpove," je o preklicu osrednjega kolesarskega dogodka pri nas povedal Bogdan Fink, dolgoletni organizacijski direktor. Odločitev je bila vse prej kot lahka, saj so bile številne aktivnosti v organizacijskem smislu že izvedene, dogovori s partnerji projekta in priprave na prvo javno predstavitev pa v polnem teku.

Zaradi koronavirusa je letošnja izvedba dirke Po Sloveniji odpovedana. Zaradi koronavirusa je letošnja izvedba dirke Po Sloveniji odpovedana. Foto: Peter Podobnik/Sportida

"Odločitve o preklicu nismo sprejeli z danes na jutri, temveč preudarno, skrbno in upoštevajoč širši kontekst organizacije dirke. Sprejeti ukrepi s strani države v tem trenutku ne omogočajo več nadaljnjega izvajanja organizacijskih in promocijskih aktivnosti, obenem pa se moramo zavedati tudi dejstva, da bi z nadaljevanjem aktivnosti Kolesarski klub Adria Mobil kot glavni organizator dirke pričel prevzemati preveliko odgovornost v smislu zdravja in varnosti vseh sodelujočih. Iz vsega navedenega smo v organizacijskem odboru sprejeli odločitev, da se letošnja izvedba dirke odpove," je pojasnila Mojca Novak, predsednica organizacijskega odbora dirke.

Vlatko Čančar Sportal Virus stoletja tudi v Čančarjevem Denverju Gregor Humerca Sportal OZS pojasnjuje: Zaščita igralcev. To smo postavili pred vse drugo. Formula 1 Sportal Nove spremembe koledarja v formuli 1 Manchester United Sportal Ljubitelji angleškega nogometa se držijo za glavo Kolesarstvo splošna Sportal Odpadle kolesarske spomladanske klasike in skrajšani Giro jeseni?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 13
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin