SiolNET. Sportal Kolesarstvo
4,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tadej Pogačar kljub opornici na zapestju že podira rekorde

4,68

termometer

Tadej Pogačar | Tadej Pogačar na treningih že podira rekorde. | Foto:
Tadej Pogačar na treningih že podira rekorde.

Slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar se glede na treninge na višinskih pripravah v Sierri Nevadi v Španiji več kot uspešno vrača po poškodbi. Na zadnjih dveh treningih je skupaj prevozil kar 330 kilometrov, spotoma pa postavil tudi nekaj rekordov.

Prvi kolesar sveta Tadej Pogačar se na višinskih pripravah v Sierri Nevadi v Španiji pospešeno pripravlja na Dirko po Franciji, ki se bo z etapama v Baskiji v Španiji začela 1. julija. Kot je napovedal, bo pred Tourom nastopil samo na dveh dirkah za državno prvenstvo, 22. junija bo na Pokljuki lovil naslov državnega prvaka v vožnji na čas, tri dni pozneje pa se bo v okolici Radovljice poskušal okititi še z naslovom državnega prvaka v cestni vožnji.

Še pred tem se bo 11. junija odpravil v Baskijo na ogled uvodnih dveh etap letošnjega Toura in nato pred državnim prvenstvom še nekaj dni preživel na višinskih pripravah v Sestrieru.

Če sklepamo po objavah na kolesarski aplikaciji Strava, je 24-letni Pogačar kljub težavam zaradi poškodbe zapestja v odlični formi. Na zadnjih dveh treningih je skupaj prevozil 330 kilometrov, spotoma pa postavil še nekaj rekordov.

Pogi Strava | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

V torek je v etapi, ki jo je poimenoval Vrum, vrum, nanizal 156 kilometrov z več kot 4.000 višinskimi metri, pri tem pa na 16-kilometrskem vzponu Collado del Alguacil desde Pinos Genil s povprečnim naklonom 6,4 odstotka za minuto in pol popravil prejšnjo rekordno znamko. Traso je prevozil v dobrih petih urah, s povprečno hitrostjo 30,5 kilometra na uro.

Collado del Alguacil desde Pinos Genil | Foto:

Tudi včeraj je Pogačar opravil daljši trening in 173 kilometrov ter znova več kot štiri tisoč višinskih metrov pri povprečni hitrosti 28,8 kilometra na uro prevozil v nekaj več kot šestih urah. Očitno ga je med treningom močil dež, saj se je pri opisu treningu vprašal, zakaj, za vraga, je v Španiji toliko dežja. Trening je v čast moštvenemu kolegu Mikkelu Bjergu, ki je včeraj na Kriteriju po Dofineji zmagal na kronometru in oblekel rumeno majico vodilnega na dirki, poimenoval Vrum, vrum, a ne kot Mikker Bjerg.

Pogi Strava | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Preberite še:

Steven Kruijswijk Sportal "Brez Rogliča nam bo na Touru lažje" Primož Roglič Richard Plugge Sportal Pri Jumbo-Vismi ne odstopajo, znana rezerva za Tour de France Tadej Pogačar Sportal Pogačar se je odločil, spregovoril je tudi o Rogliču Tadej Pogačar Sportal Pogačar je drugačen. "Ostajamo zelo optimistični pred Tourom." Adam Yates Sportal Pogačarjevi v boj z Vingegaardom pošiljajo …
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin