Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 6. 2023,
20.59

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18

Natisni članek

Egan Bernal Ineos Grenadiers Jonas Vingegaard Jumbo-Visma Kriterij po Dofineji Tadej Pogačar Tadej Pogačar UAE Emirates Adam Yates

Četrtek, 1. 6. 2023, 20.59

11 mesecev

Kriterij po Dofineji

Pogačarjevi v boj z Vingegaardom pošiljajo …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18
Adam Yates | Adam Yates je letos zmagal na Dirki po Romandiji, zdaj bo kapetan moštva UAE Emirates na Kriteriju po Dofineji. | Foto Guliverimage

Adam Yates je letos zmagal na Dirki po Romandiji, zdaj bo kapetan moštva UAE Emirates na Kriteriju po Dofineji.

Foto: Guliverimage

Kapetan kolesarske ekipe UAE Emirates na prihajajočem kriteriju po Dofineji bo Britanec Adam Yates, so sporočili iz ekipe, katere prvi zvezdnik je slovenski as Tadej Pogačar. Ta se je po poškodbi zapestja že vrnil na kolo in je trenutno na višinskih pripravah v Sierri Nevadi v Španiji.

Jonas Vingegaard Tadej Pogačar
Sportal Pogačar in Vingegaard na isti višini, pri slovenskem šampionu še vprašaj

75. izvedba dirke Criterium du Dauphine se bo začela v nedeljo, 4. junija, končala pa po osmih etapah v nedeljo, 11. junija. UAE Emirates se v boj v Francijo podaja z ekipo, v kateri so Britanec Adam Yates, Danec Mikkel Bjerg, Avstrijec Felix Großschartner, Norvežan Vegard Stake Laengen, Poljak Rafal Majka, Portugalec Ivo Oliveira in Italijan Matteo Trentin.

"Po zmagi na Romandiji sem si vzel nekaj premora, nato pa počasi spet gradil formo. Odlično smo trenirali na višini, odlično pa je tudi vzdušje v ekipi. Kriterij po Dofineji bo dober preizkus pripravljenosti pred Dirko po Franciji, merim na kakšno etapno zmago, upam pa tudi, da se bom boril za skupno zmago," je po objavi seznama tekmovalcev za Kriterij po Dofineji povedal 30-letni Britanec Yates.

Tadej Pogačar se je šele pred kratkim pridružil ekipi na višinskih pripravah v Sierri Nevadi, Dofineja pa zanj prihaja malce prezgodaj. Tako še ostaja upanje, da se bo morda slovenski zvezdnik od 14. do 18. junija udeležil domače dirke Po Sloveniji, v vsakem primeru pa se pričakuje, da bo tudi on formo pred julijskim Tourom – ta se začne 1. julija v Bilbauu v Španiji – nekje preveril.

Na Dofineji bo tako UAE Emirates v spopadu z Jumbo-Vismo in Jonasom Vingegaardom stavil na Adama Yatesa. Danec Vingegaard, ki bo julija branil zmago na Touru, bo imel na Dofineji ob sebi še Francoza Christopha Laporta, Madžara Attilo Valterja, Britanca Thomasa Gloaga, Belgijca Tiesja Benoota ter Nizozemca Stevena Kruijwijka in Dylana Van Baarleja.

Egan Bernal je v ekipi Ineosa. | Foto: Reuters Egan Bernal je v ekipi Ineosa. Foto: Reuters

Britanski Ineos Grenadiers bodo zastopali Kolumbijca Egan Bernal in Daniel Felipe Martinez, pa Britanca Ethan Hayter in Ben Turner ter Španci Omar Fraile, Carlos Rodriguez in Jonathan Castroviejo.

Slovencev za zdaj ni na startnem seznamu za Criterium du Dauphine, avstralska Jayco AlUla na dirko pošilja Etiopijca Tsgabuja Grmayja, Američana Lawsona Craddocka, Nizozemca Dylana Groenewegna in Elmarja Reindersa ter Avstralce Luka Durbridgea, Chrisa Harperja ter Rudyja Porterja. Luka Mezgec ima v svojem programu še dirko Po Sloveniji in Tour de France.

Številna moštva še niso razkrila svojih postav, med njimi tudi Bahrain Victorious Mateja Mohoriča in Matevža Govekarja. Mohorič se pripravlja na francosko pentljo.

Preberite še:

Antonio Tiberi
Sportal Matej Mohorič in Matevž Govekar dobila novega moštvenega kolega
Matej Mohorič
Sportal Mohorič tokrat po Franciji v novi preobleki
Primož Roglič
Sportal Roglič kmalu spet na kolesu in v lovu za novim mejnikom?
Ne spreglejte