Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 5. 2023,
11.20

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,03

Natisni članek

Tour of Slovenia Po Sloveniji Dirka po Franciji Tour de France Tour de France Jonas Vingegaard Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Sreda, 31. 5. 2023, 11.20

10 mesecev, 3 tedne

Pogačar in Vingegaard na isti višini, pri slovenskem šampionu še vprašaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,03
Jonas Vingegaard Tadej Pogačar | Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard bosta na Dirki po Franciji deležna največ pozornosti. | Foto Reuters

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard bosta na Dirki po Franciji deležna največ pozornosti.

Foto: Reuters

Po poškodbi in operaciji zapestja se je pretekli konec tedna slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar le usedel na kolo in se z njim zapeljal po cestah, v začetku tega tedna pa je odpotoval na višinske priprave v Sierro Nevado, kjer je tudi njegov veliki tekmec za Tour de France Jonas Vingegaard. Iz ekipe UAE Emirates medtem še niso sporočili, ali bomo Pogija videli na dirki Po Sloveniji ali ne.

V nedeljo je Tadej Pogačar na profilu na Instagramu objavil svojo fotografijo z nasmejanim obrazom in dal vesoljnemu kolesarskemu svetu vedeti, da se je vrnil na cesto.

Aprila si je na belgijski klasiki Liege-Bastogne-Liege pri padcu poškodoval zapestje in nemudoma opravil operacijo. Sledila sta okrevanje in čas brez kolesa na cesti. Na trenažerju je nabiral kilometre in se na nekoliko drugačen način pripravljal na Dirko po Franciji.

Tadej Pogačar
Sportal Pogačar po mesecu dni z nasmehom spet na kolesu

V torek se je priključil ekipi na pripravah v Sierri Nevadi v Španiji, kjer je trenutno 13 kolesarjev UAE Emirates, ki bodo nastopili ali na Kriteriju po Dofineji ali na Dirki po Švici. Na omenjenih preizkušnjah Pogi ne bo kolesaril, zato pa je imel v prvotnem načrtu zapisano dirko Po Sloveniji, ki jo je v letih 2021 in 2022 osvojil. Ali bo tudi letos nastopil na največji slovenski pentlji, ki bo potekala od 14. do 18. junija, še ni znano. Nekoliko bo treba še počakati na uradno izjavo odgovornih pri UAE Emirates, ki imajo v mislih Tour de France.

Na višinskih pripravah v Sierri Nevadi pa je tudi ekipa Jumbo-Visme, v kateri lanski zmagovalec Jonas Vingegaard prav tako misli usmerja proti Dirki po Franciji. V začetku aprila je Danec nazadnje dirkal na Dirki po Baskiji. Ob njem so na pripravah še Wout van Aert, Tiesj Benoot, Dylan van Baarle, Wilco Kelderman, Nathan Van Hooydonck, Christophe Laporte in Steven Kruijswijk. Večino maja so kolesarji nizozemskega moštva preživeli na pripravah na jugu Španije, med drugim so odpeljali 244-kilometrsko traso s 5.328 višinskimi metri.

Če je pri Pogačarju zapisan še vprašaj glede dirkanja pred Tourom, pa je jasno, da bo Vingegaard nastopil na Kriteriju po Dofiniji, ki se začne 4. junija.

Primož Roglič Giro 2023
Sportal Rogliča spet selijo: če želi zmagati na Touru, mora zapustiti Jumbo-Vismo
Matej Mugerli
Sportal "Ko enkrat odpelješ Tour, nisi nikoli več zares utrujen"
Ne spreglejte