Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 6. 2023,
18.30

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,36

Natisni članek

Jumbo-Visma Primož Roglič Primož Roglič Dirka po Franciji Tour de France Tour de France

Petek, 2. 6. 2023, 18.30

10 mesecev, 3 tedne

Pri Jumbo-Vismi ne odstopajo, znana rezerva za Tour de France

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,36
Primož Roglič Richard Plugge | Primož Roglič za zdaj ni v načrtu za Tour de France. Ali se bo lahko ne glede na to morda zasedba Jumbo-Visme za dirko vseh dirk spremenial | Foto Reuters

Primož Roglič za zdaj ni v načrtu za Tour de France. Ali se bo lahko ne glede na to morda zasedba Jumbo-Visme za dirko vseh dirk spremenial

Foto: Reuters

Pri nizozemski ekipi Jumbo-Visma za zdaj ostajajo pri začrtanem. Ekipe za Tour de France ne spreminjajo. V primerjavi z lanskim letom je le Dylan van Baarle med osmerico kolesarjev namesto Primoža Rogliča. Bosta pri našem kolesarju v igri Vuelta in Dirka po Lombardiji? A se lahko v naslednjem mesecu še marsikaj spremeni. Spomnimo, kaj se je dogajalo pri Nizozemcih pred začetkom Dirke po Italiji.

Wilco Kelderman je bil v letošnjem letu sprva predviden kot osrednji pomočnik Primožu Rogliču na Dirki po Italiji, a je padel na Dirki od Tirenskega do Jadranskega morja in se ni mogel pravočasno vrniti, da bi nastopil na Giru, nazadnje ga je osvojil slovenski kolesar.

Namesto njega je vskočil Sepp Kuss, ki bo imel tako dvojni program v letošnjem letu. Po Giru je v ekipi še za Tour de France. Ob njem so še kapetan Jonas VingegaardWout van Aert, Tiesj Benoot, Steven Kruijswijk, Christopher Laporte, Nathan van Hooydonck in Dylan van Baarle. Zadnji je edini kolesar, ki ga lani ni bilo na Dirki po Franciji, na kateri se je skupne zmage veselil Vingegaard.

Roglič je bil lani v ekipi na Touru, za letos pa največje dirke ni imel v načrtu. "Primoža bom za nekaj časa pustil pri miru. Zatem bomo naredili nove načrte. Pred začetkom sezone smo zapisali, da bo kolesaril tudi na Vuelti, ki je torej ena od možnosti. Primož bi prav tako rad šel na Dirko po Lombardiji. Zagotovo ima kakovost za najvišji domet," je v pogovoru za Algemeen Dagblad dejal direktor Jumbo-Visme Merijn Zeeman in tako razkril, da za zdaj Rogle ni v načrtu za Tour de France. A se lahko marsikaj še spremeni. Veliko bo predvsem odvisno od našega šampiona, po drugi strani pa smo lahko videli, kako se je na primer ekipa za Giro pri Jumbo-Vismi tik pred začetkom spreminjala, ko so kolesarji kot domine padali zaradi okužbe s koronavirusom, naš Jan Tratnik pa se je nesrečno poškodoval dan pred začetkom.

Kelderman je za zdaj po besedah vodilnih pri nizozemski ekipi prva rezerva za Dirko po Franciji: "Wilco bo v procesu za Tour de France. Če se bo izkazalo, da ga potrebujemo, bo lahko takoj vskočil. Močno zasedbo imamo, zaradi česar smo lahko mirni."

Primož Roglič Giro Rim
Sportal "Roglič? Pogovor z njim se konča pri 'dobro jutro'"
Tadej Pogačar
Sportal Pogačar je drugačen. "Ostajamo zelo optimistični pred Tourom."
Adam Yates
Sportal Pogačarjevi v boj z Vingegaardom pošiljajo …
Matej Mohorič
Sportal Mohorič tokrat po Franciji v novi preobleki
Primož Roglič
Sportal Roglič kmalu spet na kolesu in v lovu za novim mejnikom?
Jonas Vingegaard Tadej Pogačar
Sportal Pogačar in Vingegaard na isti višini, pri slovenskem šampionu še vprašaj
Ne spreglejte