Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 10. 2023,
16.13

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Merijn Zeeman Jumbo-Visma

Nedelja, 15. 10. 2023, 16.13

6 mesecev, 3 tedne

Jumbo-Visma

So pri Rogličevi nekdanji ekipi le našli sponzorja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80
Merijn Zeeman | "Me sprašujete, ali je prihodnost ekipe zagotovljena? Da, absolutno," je v intervjuju za Nieuwsblad povedal športni direktor nizozemske ekipe Jumbo-Visma Merijn Zeeman. | Foto Guliverimage

"Me sprašujete, ali je prihodnost ekipe zagotovljena? Da, absolutno," je v intervjuju za Nieuwsblad povedal športni direktor nizozemske ekipe Jumbo-Visma Merijn Zeeman.

Foto: Guliverimage

Športni direktor nizozemske profesionalne kolesarske ekipe Jumbo-Visma Merijn Zeeman je v intervjuju za flamski časnik Nieuwsblad potrdil, da je prihodnost zdaj že nekdanjega moštva slovenskega zvezdnika Primoža Rogliča rešena. "Zdaj je jasno, da lahko nadaljujejo gradnjo ekipe za prihodnja leta," je povedal Zeeman, a dodal, da o podrobnostih še ne more povedati kaj več.

Ena najuspešnejših kolesarskih ekip bo po prihodnji sezoni izgubila največjega sponzorja, nizozemsko trgovinsko verigo Jumbo, prav zaradi tega pa se je letos poskušala združiti z belgijskim moštvom Soudal – QuickStep, a je združitev oziroma prevzem kmalu padel v vodo. Čeprav so nizozemske čebele letos dobile vse tri grand toure, so imele nekaj težav z iskanjem novega pokrovitelja. Moštvo je letos zapustil tudi slovenski zvezdnik Primož Roglič, a zdaj je športni direktor Merijn Zeeman le sporočil dobro novico.

Patrick Lefevere
Sportal Veliko hrupa za prazen nič. Brez združitve Jumbo-Visme in Soudal - QuickStepa?

"Me sprašujete, ali je prihodnost ekipe zagotovljena? Da, absolutno, čeprav se v podrobnosti ne morem spuščati," je povedal v intervjuju za Niuwsblad. Jumbo se po sezoni 2024, morda pa tudi že prej, umika iz kolesarstva, medtem ko je Visma, norveško informacijsko podjetje, že potrdila, da bo ostala med sponzorji ekipe. Naslednik Jumba pa bo znan kmalu, obljublja Zeeman. Ta je o nedavnem nadvse odmevnem poskusu združitve z belgijskim Soudal – QuickStepom dejal, da so pogovori obstajali, a naj bi bili le informativni, poroča Cyclingnews. Podobno velja za pogovor z belgijskim zvezdnikom Remcom Evenepoelom, s katerim so prav tako imeli sestanek.

Primož Roglič Vuelta 2023
Sportal Velika hvala Rogliču: On ima velike zasluge

Nizozemski mediji že špekulirajo, katero podjetje bi se lahko pridružilo projektu, Zeeman pa je povedal le, da moštvo "odpira novo poglavje". Spregovoril pa je tudi o Primožu Rogliču, ki je po osmih izjemno uspešnih letih zapustil ekipo in se preselil k nemški BORI - hansgrohe. "Primož je nakazal, da si želi v preostanku svoje kolesarske kariere nekaj drugega. Želel si je prestop v ekipo, ki bo delala zanj. Vedno je bil odkrit in pošten glede tega, to smo razumeli in to spoštujemo, zato smo mu pomagali pri prestopu," je povedal Zeeman in dodal, da se dobro zaveda, da bo Roglič zdaj njihov nevaren konkurent.     

Preberite še:

Tadej Pogačar Lombardija 2023
Sportal Za pomočnika športnega direktorja Rogličeve Bore ni dvoma, kdo je najboljši kolesar leta 2023
Primož Roglič Aleksandr Vlasov
Sportal "Oklevam, a ni dvoma. Misli zgolj nase."
Primož Roglič
Sportal Razume Rogliča
Remco Evenepoel
Sportal Remco Evenepoel napoveduje spremembe
Primož Roglič Emanuel Buchmann
Sportal Hvale na račun Rogliča in večja obveza
Dirka po Lombardiji 2023 Primož Roglič
Sportal Roglič pojasnil, da odločitev ni bila težka #video
Remco Evenepoel
Sportal Remco potrdil, da ostaja član ekipe Soudal-Quick Step
Ne spreglejte