Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
18. 7. 2023,
19.20

Osveženo pred

9 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20

Natisni članek

Dirka po Franciji Tour de France Tour de France Jonas Vingegaard Tadej Pogačar Tadej Pogačar Richard Plugge

Torek, 18. 7. 2023, 19.20

9 mesecev, 2 tedna

Šef Jumbo-Visme opozarja: Pogačar je kot Nemci

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20
Richard Plugge | Šef Jumbo-Visme Richard Plugge je bil presenečen, da je bila na koncu takšna razlika, ki je ni pričakoval nihče. | Foto Jaka Lopatič

Šef Jumbo-Visme Richard Plugge je bil presenečen, da je bila na koncu takšna razlika, ki je ni pričakoval nihče.

Foto: Jaka Lopatič

V taborih Jumbo-Visme in UAE Emirates je po torkovem kronometru na Dirki po Franciji povsem drugačno razpoloženje. Jonas Vingegaard in Tadej Pogačar sta dala vsem vedeti, da sta z drugega planeta, a je bil Danec kljub temu precej močnejši od našega šampiona. A šef Jumbo-Visme Richard Plugge v pogovoru za Sportal opozarja, da Toura še ni konec, čeprav so v ekipi začutili veliko olajšanje.

Od našega poročevalca | Foto:

Tadej Pogačar
Sportal Jonas ponosen na "najboljši kronometer v karieri", Pogačar pa: Toura še ni konec!
Geraint Thomas, TDF2021
Sportal Kakšna prednost so lahko kolesa na strehi? Številke so osupljive.

Po dnevu počitka sta osrednja favorita za skupno zmago na Dirki po Franciji dan začela z vsega desetimi sekundami razlike. Jonas Vingegaard je imel namreč toliko naskoka pred Tadejem Pogačarjem. Stroka je poudarjala, da velikih razlik ne bo niti po torkovem dnevu, vendar smo videli neverjetno vožnjo lanskega zmagovalca.

Kar minuto in 38 sekund je bil hitrejši od kolesarja UAE Emirates. Da sta v svoji ligi, jasno kaže pogled na razplet kronometra. Tretji Wout van Aert je za Pogijem zaostal dodatno minuto in 13 sekund. "Prvi med Zemljani sem," je dal vedeti, kako močna sta bila prvouvrščena.

Tadej Pogačar
Sportal Hud udarec za Pogačarja, Vingegaard še trdneje v vodstvu

V skupnem seštevku je zdaj Vingegaard krepko spredaj – njegov naskok znaša minuto in 48 sekund. Šef Jumbo-Visme Richard Plugge je bil razumljivo vesel po koncu današnjega dne: "Imamo en cilj. To je zmaga v Parizu. Že zmagati na etapi na Dirki po Franciji je eden od velikih dosežkov. Vidite, kako težko je zmagati na etapi. Zelo zadovoljni smo z izkupičkom."

Jonas Vingegaard je bil na kronometru v svoji ligi. | Foto: Reuters Jonas Vingegaard je bil na kronometru v svoji ligi. Foto: Reuters

Nato se je dotaknil Jonasove predstave: "Zelo motiviran je bil. Razmišljal je, kot da je drugi in da mora napadati. Da ga mora ujeti. Skoraj ga je dobesedno ujel. Pričakovali smo, da bo Jonas dobro odpeljal kronometer, nismo pa pričakovali takšne razlike. Vendarle je kronometer Pogačarjeva specialiteta. Res nismo pričakovali tega."

Matej Mohorič, TDF23
Sportal Mohoriča letos ne bo na svetovnem prvenstvu

Na Sportalovo vprašanje, ali so po koncu dneva začutili olajšanje, je odgovoril: "Veliko olajšanje, vendar je Pogačar kot Nemci, kot pravimo na Nizozemskem glede nogometa. Premagaš jih šele takrat, ko so na avtobusu za domovino. Praznovali bomo, ko bo Pogačar v Parizu na avtobusu za Ljubljano. Takrat bomo prepričani, da smo osvojili Tour de France. Borili se bomo še naprej in tudi Tadej se bo boril. Kot kolesarskega navdušenca me veseli, ko vidim, kako se ta mlada generacija bori in ne obupuje. Pričakujem še veliko boja."

Vrstni red po 16. etapi

Results powered by FirstCycling.com

Ne spreglejte