Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 8. 2024,
8.15

Osveženo pred

10 ur, 48 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,06
Vuelta Vuelta Dirka po Španiji Dirka po Španiji Primož Roglič Primož Roglič

Natisni članek

Petek, 16. 8. 2024, 8.15

10 ur, 48 minut

Roglič zamudil na predstavitev ekip na Dirki po Španiji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,06
Roglič Vuelta | Primož Roglič je zamudil predstavitev svoje ekipe na Vuelti, zato je bil deležen individualne predstavitve v Lizboni. | Foto Unipublic / Cxcling

Primož Roglič je zamudil predstavitev svoje ekipe na Vuelti, zato je bil deležen individualne predstavitve v Lizboni.

Foto: Unipublic / Cxcling

V četrtek, dva dneva pred začetkom 79. dirke po Španiji, so v Lizboni, pred veličastnim stolpom Belém, predstavili vseh 176 kolesarjev, ki so na startni listi letošnje Vuelte. Primož Roglič, ki velja za prvega favorita, je zamudil predstavitev svoje ekipe in se je na dogodek pripeljal čisto zadnji, a je bil videti dobro razpoložen, kar je dober obet pred sobotnim začetkom dirke. 

Primož Roglič, ki bo na svoji šesti Vuelti skušal doseči še zgodovinsko četrto skupno zmago na tej španski tritedenski dirki, se je na predstavitev ekip v Lizboni pripeljal čisto zadnji, potem ko je uradni napovedovalec že predstavil zadnjo ekipo na seznamu, ekipo Visma | Lease a Bike, ki ima v svojih vrstah lanskega zmagovalca Seppa Kussa.

Štiriintridesetletni Zasavec, ki ni dirkal vse od Toura, kjer si je pri padcu poškodoval hrbet, se je na oder pripeljal dobro razpoložen,  na vprašanje voditeljice, ali je razlog za samostojen prihod v tem, da si je želel sam stati na odru, pa je v šaljivem tonu odgovoril, da je res, da si je oder želel imeti samo zase, da bi lahko še bolj užival ob glasni množici, ki se je zbrala pod njim.

Na predstavitev se je pripeljal v družbi lanskega zmagovalca Vuelte Seppa Kussa.  | Foto: Reuters Na predstavitev se je pripeljal v družbi lanskega zmagovalca Vuelte Seppa Kussa. Foto: Reuters
Na podvprašanje, kje je bil, ko so predstavili njegovo ekipo, pa je dodal le: "Ne tukaj, malo sem zamudil. Rekli so, da smo dogovorjeni, tako da sem čakal v hotelu." Voditeljica ga je vprašala še, kako se počuti po padcu na Touru in ali je treniral toliko, kot bi si sam želel. "Počutim se dobro, ob taki množici pa še bolje," je bil diplomatski slovenski kolesarski šampion, medtem ko je v pogovoru z novinarjem ene od televizij priznal, da še vedno čuti bolečine. 

Prihod Rogliča si lahko ogledate na 1:01:00:

Tudi ekipa UAE Emirates se je predstavila z zgolj sedmimi kolesarji, saj je Jay Vine v sredo postal oče in je bil na dan predstavitve ob ženi in sinu v porodnišnici v Andori, kjer sta si ustvarila dom.

Koliko je zamudil Roglič? 2:45 minute.

Vuelta se bo z 12-kilometrsko vožnjo na čas začela jutri, 17. avgusta (start bo pred samostanom Monasterio de los Jerónimos v Lizboni) ob 16.32. Tudi naslednji dve etapi bosta potekali po portugalski cestah, kar bo še posebej čustveno za moštvenega kolega Tadeja Pogačarja Joaja Almeido, saj bo trasa karavano peljala tudi skozi njegov domači kraj Caldas da Rainha. Portugalski kolesar je napovedal, da bo to "zelo čustven" trenutek, čeprav bo poskušal ostati miren "kot vedno" in uživati ​​v tem trenutku.

Kolesarji bodo v 21 etapah v skupni dolžini 3.304 kilometrov morali premagati kar 61.500 višinskih metrov, kar je največ v zadnjih 20 letih.

Vuelta 2024 | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona Preberite še:

KussRogi
Sportal Sepp Kuss se zaveda, da ubranitev zmage na Vuelti ne bo mačji kašelj #video
Lennard Kämna
Sportal Lennard Kämna se bo poslovil od Rogliča in druščine
Primož Roglič
Sportal Kakšen pekel na letošnji Vuelti čaka Primoža Rogliča?

 

Ne spreglejte