Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 8. 2024,
12.42

Osveženo pred

1 dan, 12 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,65
Primož Roglič Primož Roglič Red Bull - BORA - hansgrohe Lennard Kämna

Natisni članek

Četrtek, 15. 8. 2024, 12.42

1 dan, 12 ur

Nemški kolesar bo od prihodnjega leta dirkal za Lidl-Trek

Lennard Kämna se bo poslovil od Rogliča in druščine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,65
Lennard Kämna | Lennard Kämna bo od prihodnjega leta dirkal za Lidl-Trek. | Foto Ana Kovač

Lennard Kämna bo od prihodnjega leta dirkal za Lidl-Trek.

Foto: Ana Kovač

Nemški kolesar Lennard Kämna bo od prihodnjega leta dirkal za Lidl-Trek, je ekipa svetovne serije sporočila na spletni strani. Sedemindvajsetletni Kämna letos ni veliko dirkal, potem ko je na pripravah za nastop na dirki po Italiji doživel hudo prometno nesrečo in bil dlje časa na intenzivnem oddelku.

Primož Roglič
Sportal Kakšen pekel na letošnji Vuelti čaka Primoža Rogliča?

Nemec sicer po dolgotrajnem in uspešnem okrevanju še ni povsem pripravljen na napore poklicnega kolesarstva, a si je kljub temu prislužil triletno pogodbo pri Lidl-Treku.

S tem bo Nemec po petih sezonah zapustil moštvo Red Bull-BORA-hansgrohe, za katero od začetka leta dirka tudi slovenski as Primož Roglič.

Kämna je na najvišji ravni slavil devetkrat, a v to spadajo tudi etapne zmage na vseh treh tritedenskih dirkah. Obenem je leta 2022 postal tudi nemški državni prvak v vožnji na čas.

V letošnji sezoni je do aprilske nesreče na višinskih pripravah v Španiji, natančneje na Kanarskih otokih, dirkal le na preizkušnji po Valencii in Tirreno-Adriaticu. Dirko med obema italijanskima morjema je končal na skupno osmem mestu.

Red Bull-BORA-hansgrohe bosta po tej sezoni poleg Kämne zapustila tudi njegova rojaka Emanuel Buchmann, ki se seli k Cofidisu, in Max Schachmann, ki bo v prihodnjih dveh sezonah dirkal za Soudal Quick-Step. Izkušeni Luksemburžan Bob Jungels bo kolesaril za Ineos Grenadiers, Avstrijec Patrick Gamper pa za Jayco AlUlo.

Prihodnjo sezono bodo moštvo okrepili vsaj Novozelandca Finn Fisher-Black in Laurence Pithie ter mladi Italijan Giulio Pellizzari.

Primož Roglič Vuelta 2020
Sportal To novico ste čakali: Primož Roglič gre na Vuelto!
Ne spreglejte