Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 10. 2020,
17.45

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

5

Natisni članek

Dirka po Španiji Dirka po Španiji Vuelta Vuelta Primož Roglič Primož Roglič

Ponedeljek, 26. 10. 2020, 17.45

1 leto, 9 mesecev

Roglič odkrito o tem, kaj ga žene, da še vedno daje vse od sebe #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

5

Roglič Jumbo Visma | Primož Roglič v drugi teden Dirke po Španiji vstopa s 4. mesta in 30 sekundami zaostanka za trenutno vodilnim Richardom Carapazom.  | Foto Unipublic / Luis Ángel Gómez

Primož Roglič v drugi teden Dirke po Španiji vstopa s 4. mesta in 30 sekundami zaostanka za trenutno vodilnim Richardom Carapazom.

Foto: Unipublic / Luis Ángel Gómez

Pred Primožem Rogličem in karavano, ki na zadnji tritedenski dirki korona sezone 2020 lovi rdečo majico vodilnega, je drugi teden dirkanja. V virtualnem druženju z mediji je razkril, kaj ga žene, da tudi v tem delu sezone daje vse od sebe, in opisal, kaj točno se je dogajalo na včerajšnji etapi Vuelte, kjer je po težavah z zapenjanjem anoraka s 1. zdrsnil na 4. mesto.

Prvi kolesar sveta Primož Roglič je s trenutnim položajem zelo zadovoljen.

"Situacija je dobra, predvsem pa želim uživati. Vsi vemo, kakšna sezona je za nami, tudi jaz sem samo človek in videli bomo, kako se bo izteklo. Dirko jemljem iz dneva v dan. Do zdaj so stvari potekale super. Ostajam optimističen za naprej. Vsak dan bom dal vse od sebe, tako tudi vsi drugi. To je tudi vse, kar lahko storimo, in zadovoljni bomo z rezultatom, ne glede na to, kakšen bo."

"30 sekund zaostanka ni veliko"

"30 sekund zaostanka ni veliko"

"30 sekund zaostanka ni veliko," ocenjuje Zasavec,"in prepričan sem, da Richard Carapaz s to prednostjo pred kronometrom (ta bo na sporedu 3. novembra v 13. etapi, op. a.) ne bo zadovoljen, zato predvidevam, da nas čakajo hudi boji v klancih, teh pa v drugem tednu ne bo manjkalo.

V ekipi bomo poskušali narediti, kar najbolje znamo, po drugi strani pa je za nami naporen del sezone, ki je bil dolg in zelo uspešen. Lahko smo ponosni in samozavestni ob vsem, kar smo že dosegli. Lahko smo zadovoljni, da smo vsi zdravi in v enem kosu in želimo si, da tako tudi ostane."

Roglič o tem, kaj se je dogajalo na včerajšnji etapi Vuelte:

Najboljši kolesar svetovne jakostne lestvice pravi, da se ponovitve včerajšnjih muhastih razmer ne boji, saj da mu mraz ne dela težav in da so se v ekipi iz včerajšnje vremenske lestvice marsikaj naučili.

Kaj točno ga čaka v tem tednu, ne ve, saj se na Vuelto ni tako temeljito pripravljal kot na Tour. "Časa za priprave niti nisem imel, fokusirati se moram nase in skušati vedno narediti svoj maksimum."

"Za nas je zelo dobro poskrbljeno, tako kot na Touru"

Kar zadeva trenutno situacijo v Španiji – španske oblasti so zaradi hudega porasta okužb v državi za naslednjih šest mesecev razglasile izredne razmere – in zdravstveno situacijo, je Roglič pohvalil organizatorje. "Zdi se mi, da je za vse skupaj zelo dobro poskrbljeno, nekaj podobnega kot na Touru, ne občutim razlike in upam, da bo dirka zdržala do Madrida."

Kaj ga žene, da kljub pozni sezoni vztraja na tako visoki ravni?

Na vprašanje, kaj ga žene naprej, da vztraja na tako visoki ravni tudi v novembru, ko bi se praviloma sezona že morala končati in bi napočil čas za zasluženi počitek, je Roglič odgovoril, da si želi ohraniti prvo mesto na svetovni jakostni lestvici, predvsem pa si želi, da bi z nadaljevanjem dirkanja v dani situaciji, svetu in ljudem lahko pokazali kanček upanja in optimizma.

Vuelta covid
Sportal Španija razglasila izredne razmere. Je Vuelta ogrožena?

Rezultati testiranja bodo znani jutri

Kolesarji in spremljevalno osebje v ekipi Jumbo-Visma so bili na novi koronavirus testirani danes. Kot je povedal tiskovni predstavnik ekipe, rezultatov testiranja še nimajo. Mednarodna kolesarska zveza in organizator, družba Unipublicis, jih bosta sporočila dve uri pred štartom.

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Teden se je za Rogliča odlično začel, pa malo manj odlično končal
Primož Roglič
Sportal Ekvadorec slekel Primoža Rogliča. "Včasih zmagaš, včasih pa izgubiš."
Primož Roglič - Vuelta2020
Sportal Belgijcu etapna zmaga, Roglič brez težav ubranil vodstvo na dirki
Vuelta Jumbo Visma
Sportal Krog favoritov na Vuelti se je že po treh dneh precej zožil
Tourmalet
Sportal Francoski stop za Vuelto: kolesarji brez vzpona na Tourmalet
Matej Mohorič
Sportal Slovenski kolesar po zlomu lopatice končal Vuelto

 

 

Ne spreglejte