Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
29. 9. 2024,
21.13

Osveženo pred

2 uri, 3 minute

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Natisni članek

Zürich 2024 svetovno prvenstvo v kolesarstvu Mathieu Van der Poel Remco Evenepoel Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Nedelja, 29. 9. 2024, 21.13

2 uri, 3 minute

Odzivi kolesarjev po osvojeni zlati medalji Tadeja Pogačarja

Remco Evenepoel mislil, da se je Tadej Pogačar odločil za samomorilski napad

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,28

Od našega poročevalca iz Züricha

Mathieu van der Poel Remco Evenepoel | Mathieu van der Poel in Remco Evenepoel sta se čudila skoku Tadeja Pogačarja. Presenetil ju je. | Foto Guliverimage

Mathieu van der Poel in Remco Evenepoel sta se čudila skoku Tadeja Pogačarja. Presenetil ju je.

Foto: Guliverimage

Ni ga bilo v karavani, ki se ne bi čudil potezi Tadeja Pogačarja na svetovnem prvenstvu v Zürichu, kjer je v velikem slogu prikolesaril do zlate medalje na cestni preizkušnji. Dobrih sto kilometrov pred ciljem se je odločil za skok iz glavnine in se odpeljal vsem favoritom, ki ga niso več mogli dohiteli. Na koncu so ga vsi hvalili, ob potezi pa so se sprva čudili.

"Če povem po resnici, nisem pričakoval, da bo napadel tako zgodaj. Mislim sem, da je to samomorilski poizkus. Ko sva se z Mathieuom van der Poelom spogledala, sva mislila, da je to nora poteza. A je imel Tadej spredaj močnega moštvenega kolega (Jan Tratnik, op. a.). Neverjetno je, da mu je uspelo ostati spredaj, saj tudi mi zadaj nismo le sedeli. Ni več kaj dodati," je sprva o Tadeju Pogačarju povedal Remco Evenepoel.

Tadej Pogačar
Sportal Tadej Pogačar: Več kot sanje so to

"Zasluži si nositi mavrično majico"

In nato še nadaljeval s hvalami na račun slovenskega šampiona: "To je neverjetno. Najboljši kolesar leta je in edini, ki si zasluži nositi mavrično majico. Posebno in unikatno, da je napadel 100 kilometrov pred ciljem in da se mu nismo mogli približati. Ampak nisem mogel nič več narediti. Od četrtega ali petega kroga naprej je šlo v rdeče in sem umiral vsak krog. Izjemno težko je bilo. Prišel sem po mavrično majico, a tega ni bilo zapisano v kartah. Tadej je bil enostavno izjemen."

Zmagovalna trojka: Ben O'Connor, Tadej Pogačar in Mathieu van der Poel (od leve proti desni). | Foto: Guliverimage Zmagovalna trojka: Ben O'Connor, Tadej Pogačar in Mathieu van der Poel (od leve proti desni). Foto: Guliverimage

"Kaj naj povem. Noro. Mislim, da ni nihče pričakoval, da bo napadel 100 kilometrov pred ciljem," se je smejalo Benu Healyju.

"Resnično sem mislil, da je možnosti o naslovu zapravil"

In kaj je rekel bronasti Mathieu van der Poel? "Videl sem, kako se je odpeljal naprej. Resnično sem mislil, da je s tem skokom možnosti o naslovu zapravil. A se je izkazalo, da ni bilo tako," se je zasmejal Nizozemec, ki je v ciljnem šprintu prišel do bronastega odličja, medtem ko je bil presenetljivo srebrn Ben O'Connor, ki je presenetil zmedo v zasledovalni skupini.

Tadej Pogačar je v velikem slogu prikolesaril do naslova svetovnega prvaka. | Foto: Guliverimage Tadej Pogačar je v velikem slogu prikolesaril do naslova svetovnega prvaka. Foto: Guliverimage

"Ko je napadel, sem bil že izven dirke. Nihče ni pričakoval, da se bo kaj takega zgodilo. To, kar je naredil, je nekaj neverjetnega. Daleč je bilo od cilja. A so imeli kolesarji že 200 km za seboj. Morda je videl, da je kdo trpel, ali pa se je počutil odlično. Če misli, da je najboljši na dirki, kar običajno je, naredi vsem težko delo. Celotna slovenska ekipa je opravila težko delo že na začetku, saj so narekovali tempo. Bolelo je," pa je za slovenske medija na prizorišču svetovnega prvenstva povedal Kanadčan Dereck Gee, ki je predčasno zaključil dirko.

Tadej Pogačar, SP Zürich 2024
Sportal Tadej Pogačar z novo mojstrovino spisal zgodovino!
Tadej Pogačar
Sportal Čustveni prizori v cilju: svetovni prvak Tadej Pogačar v objemu zaročenke #video
Tadej Pogačar
Sportal "Kar je storil Tadej Pogačar, ni bilo v načrtu" #video
Primož Roglič
Sportal Roglič ponosen na dosežek Pogačarja: Mislim, da je sledil svojim instinktom #video
Gorazd Penko
Sportal Selektor Gorazd Penko: Na čelu reprezentance me morajo nadomestiti drugi
Ne spreglejte