Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 6. 2024,
12.28

Osveženo pred

1 teden, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič

Ponedeljek, 10. 6. 2024, 12.28

1 teden, 3 dni

Primož Roglič je mojster tesnih izidov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64
Primož Roglič | Primož Roglič je letošnjo dirko po Dofineji dobil s prednostjo osmih sekund. To pa ni najtesnejša zmaga na etapnih dirkah v njegovi karieri.   | Foto A.S.O./Billy Ceusters

Primož Roglič je letošnjo dirko po Dofineji dobil s prednostjo osmih sekund. To pa ni najtesnejša zmaga na etapnih dirkah v njegovi karieri.

Foto: A.S.O./Billy Ceusters

Primož Roglič je včeraj zapečatil drugo skupno zmago na Kriteriju po Dofineji, prvo v dresu nove ekipe BORA - hansgrohe. Na koncu je prvega zasledovalca Američana Mattea Jorgensona iz ekipe Visma | Lease a Bike premagal za pičlih osem sekund, kar pa sploh ni najmanjša razlika, s katero je Slovenec v preteklosti dobival etapne dirke. Štiriintridesetletni Zasavec je pravi mojster tesnih izidov.

Do zdaj z najmanjšo razliko je Primož Roglič zmagal na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja, ki jo je leta 2019 dobil z zgolj pičlo sekundo prednosti pred Adamom Yatesom, takrat članom ekipe Mitchelton-Scott, danes moštvenim kolegom Tadeja Pogačarja v ekipi UAE Emirates.

Druga najmanjša razlika na etapnih dirkah, ki jih je dobil Roglič, se je zgodila leta 2023 na Dirki po Kataloniji, ki jo je dobil s šestimi sekundami naskoka pred Belgijcem Remcom Evenepoelom (Soudal Quick-Step).

Tako tesno kot letošnjo dirko po Dofineji, torej z razliko osmih sekund, je Roglič dobil tudi Dirko po Romandiji. Leta 2018 je za osem sekund premagal Kolumbijca Egana Bernala iz ekipe Sky.

Zelo tesen je bil tudi lanski razplet Gira, ki ga je Roglič dobil s prednostjo 14 sekund pred valižanskim veteranom Geraintom Thomasom, ki ga je ugnal v gorskem kronometru dan pred koncem dirke na Višarjah, kjer je letel na krilih slovenskih navijačev. 

Tesno je bilo tudi na lanski dirki od Tirenskega do Jadranskega morja, ki jo je slovenski šampion dobil z naskokom 18 sekund pred Portugalcem Joaom Almeido iz ekipe UAE Emirates.  

Tudi pri prvi skupni zmagi na Dirki po Španiji je šlo na tesno. Roglič je takrat prvo tritedensko dirko v kariero dobil s prednostjo 24 sekund pred Ekvadorcem Richardom Carapazom (EF Education - EasyPost), na dirko Pariz–Nica leta 2022 pa je zmagal s prednostjo 29 sekund pred drugouvrščenim Simonom Yatesom, takrat članom ekipe Team BikeExchange - Jayco.

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Roglič po infarktnem zaključku: K sreči se je izšlo v mojo korist
Sepp Kuss
Sportal Sepp Kuss sanja o zmagi na Dirki po Franciji in ima za to globlji razlog
Primož Roglič
Sportal Rodriguez do etapne zmage, Roglič kljub drami na ciljnem klancu do skupne zmage na Dofineji!
Primož Roglič
Sportal Primož Roglič se jim je zahvalil
Primož Roglič Matteo Jorgenson
Sportal Primož Roglič do nove velike zmage!
Primož Roglič
Sportal Roglič po veličastni zmagi priznal, da posledice padca niso nedolžne #video
Ne spreglejte