Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 6. 2024,
16.06

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

Natisni članek

BORA - hansgrohe Kriterij po Dofineji Primož Roglič Primož Roglič

Sobota, 8. 6. 2024, 16.06

1 teden, 5 dni

Primož Roglič po drugi zmagi na Kriteriju po Dofineji

Primož Roglič se jim je zahvalil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95
Primož Roglič | Primož Roglič se je v soboto z novo etapno zmago utrdil na prvem mestu. | Foto Guliverimage

Primož Roglič se je v soboto z novo etapno zmago utrdil na prvem mestu.

Foto: Guliverimage

Nova gorska etapa, nova zmaga za Primoža Rogliča, ki je na odlični poti, da v nedeljo osvoji Kriterij po Dofineji. Po koncu dneva je pohvalil odlično delo moštvenih kolegov, ki ne glede na četrtkov padec stiskajo zobe in mu pomagajo do morebitne druge skupne zmage na Kriteriju po Dofineji. V nedeljo ga čaka še en gorski dan, v katerem bi lahko osvojil tretjo zaporedno etapno zmago.

Drugič zapored je Primož Roglič (BORA - hansgrohe) osvojil etapo na Kriteriju po Dofineji in drugič s ciljem v klanec. V petek je v zaključku strl odpor Giulia Cicconeja (Lidl-Trek), danes zmagovalca Dirke Pariz–Nica Mattea Jorgensona (Visma | Lease a Bike).

Ta je v skupnem seštevku zdaj drugi, potem ko Remco Evenepoel tudi tokrat ni mogel zdržati tempa na zaključnem vzponu, ki ga je diktiral Rogličev moštveni kolega Aleksandr Vlasov. Belgijec je v skupnem seštevku padel celo na peto mesto in za Roglo zdaj zaostaja 2:15.

Pohvalil moštvene kolege

"Verjetno je bila videti lažja zmaga, kot je dejansko bila. Težak dan je bil, huh," je v svojem slogu po novi etapni zmagi dejal slovenski šampion, ki ima pred odločilnim dnevom 1:02 prednosti pred najbližjim zasledovalcem, medtem ko tretji Derek Gee zaostaja 1:13.

Poglejte si zaključni kilometer sobotne etape

"Fantje so bili neverjetni. Od starta do cilja so imeli vse pod nadzorom, zato sem vesel, da mi je uspelo dobro zaključiti," je Roglič pohvalil moštvene kolege, ki so na zadnjem vzponu dodobra navili tempo in ujeli tudi zadnjega ubežnika Marca Solerja (UAE Emirates), ki je bil določen del dneva virtualno v rumeni majici vodilnega.

Zgrabil priložnost, v nedeljo še en peklenski dan

V zaključku izjemno težkega vzpona, ki je bil tudi najtežji na dirki – povprečni naklon je bil več kot devet odstotkov – je ostalo še devet kolesarjev. Roglič je čakal in na koncu skočil proti drugi zmagi na Kriteriju po Dofineji: "Bila je priložnost, in ker so bili fantje pred tem tako dobri, sem se jim želel tako zahvaliti. Vsi še čutimo posledice četrtkovega padca. In po teh težkih etapah se nihče ne počuti bolje. Zaradi truda, ki smo ga vložili, lahko praznujemo in se veselimo."

Primož Roglič | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Zadnji dan dirke ne bo nobene parade šampionov, kot smo to vajeni na Grand Tourih. V nedeljo bodo kolesarji odpeljali še tretjo zaporedno gorsko etapo, ki se bo končala z zaključnim vzponom. Pred tem bodo imeli tri gorske cilje – od tega dva prve in enega tretje kategorije. Cilj etape in dirke bo nato na Plateau des Glieres (Col des Glieres), na katerega bo vodil 9,4 kilometra dolg vzpon s povprečno 7,1-odstotno naklonino.

Če bo vse potekalo tako, kot bi moralo, bo Primož Roglič po letu 2022 še drugič osvojil Kriterij po Dofineji in se na najboljši možen način odpravil na zadnje priprave pred osrednjim vrhuncem leta, ki sliši na ime Tour de France.

Rezultati 7. etape

Results powered by FirstCycling.com

Primož Roglič Matteo Jorgenson
Sportal Primož Roglič do nove velike zmage!
Ne spreglejte