Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 8. 2021,
12.04

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

3

Natisni članek

UAE Emirates Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Četrtek, 5. 8. 2021, 12.04

2 leti, 8 mesecev

Pogačar razkriva načrte za nadaljevanje sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

3

Tadej Pogačar | Tadej Pogačar se bo konec avgusta  vrnil v tekmovalni ritem. Sezono bo po krajšem premoru nadaljeval v Franciji.  | Foto Guliverimage

Tadej Pogačar se bo konec avgusta vrnil v tekmovalni ritem. Sezono bo po krajšem premoru nadaljeval v Franciji.

Foto: Guliverimage

Dvakratni zmagovalec Dirke po Franciji in dobitnik bronastega olimpijskega odličja na cestni dirki Tadej Pogačar (UAE Emirates) je na družbenih omrežjih razkril svoje tekmovalne načrte do konca sezone. Potrdil je, da bo tudi letos izpustil Dirko po Španiji, bo pa nastopil na evropskem in svetovnem prvenstvu.

Tadej Pogačar, ki ima v letošnji sezoni za seboj že 51 tekmovalnih dni, si je po francoskem Touru in olimpijskih igrah v Tokiu privoščil nekaj zasluženih dni premora, zdaj pa je, kot sporoča prek družbenih omrežij, pripravljen na nove dirke.

29. avgusta bo nastopil na enodnevni dirki po francoski Bretanji (250 km) z močno udeležbo (J. Vingegaard, J. Alaphilippe, G. Thomas, S. Yates, M. Pedersen, J. Almedia ...), nato pa bo v septembru kar dvakrat oblekel reprezentančni dres.

Tadej Pogačar
Sportal Novica o sprejemu za Pogačarja kaže na to, da ga na Vuelti letos ne bomo videli

Dvakrat v reprezentančnem dresu

12. septembra bo nastopil na cestni dirki evropskega prvenstva v Trentinu v Italiji, 26. septembra pa še na svetovnem prvenstvu, ki ga bo letos gostila Flandrija.

Pogačar bo septembra nastopil na evropskem in svetovnem prvenstvu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Pogačar bo septembra nastopil na evropskem in svetovnem prvenstvu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Izredno uspešno sezono, v kateri je po oktobru 2020 spet prevzel vodstvo na lestvici Mednarodne kolesarske zveze, bo končal na italijanskih cestah. 9. oktobra bo nastopil na zadnjem od petih kolesarskih spomenikov na Dirki po Lombardiji.

13. avgusta Pogačarju pripravljajo sprejem

22-letni kolesarski zvezdnik, ki je pred dnevi z ekipo UAE Emirates podpisal eno najdaljših pogodb v kolesarstvu, je še potrdil, da na letošnji Dirki po Španiji, ki se začenja v soboto, 14. avgusta, ne bo nastopil. Dan prej mu namreč v njegovi domači Komendi na hipodromu pripravljajo sprejem.

Preberite še:

Tadej Pogačar
Sportal Tadej Pogačar podpisal eno od najdaljših pogodb

 

Ne spreglejte