Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 8. 2021,
10.03

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,02

9

Natisni članek

Dirka po Franciji Dirka po Španiji Dirka po Španiji Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Torek, 3. 8. 2021, 10.03

1 leto, 9 mesecev

Dvakratni zmagovalec Toura se 13. avgusta vrača v domačo Komendo

Novica o sprejemu za Pogačarja kaže na to, da ga na Vuelti letos ne bomo videli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,02

9

Tadej Pogačar | Tudi bronasta olimpijska medalja z letošnjih iger v Tokiu se počasi vrača domov. Sprejem za njenega lastnika Tadeja Pogačarja, dvakratnega zmagovalca Dirke po Franciji, bo v petek, 13. avgusta, na Hipodromu v Komendi.  | Foto Guliverimage

Tudi bronasta olimpijska medalja z letošnjih iger v Tokiu se počasi vrača domov. Sprejem za njenega lastnika Tadeja Pogačarja, dvakratnega zmagovalca Dirke po Franciji, bo v petek, 13. avgusta, na Hipodromu v Komendi.

Foto: Guliverimage

Sprejem za dvakratnega zmagovalca Dirke po Franciji in dobitnika olimpijskega brona na cestni dirki v Tokiu Tadeja Pogačarja bo v petek, 13. avgusta, ob 17.30 na hipodromu Komenda, so na družbenih omrežjih sporočili organizatorji sprejema. To hkrati tudi pomeni, da bo Pogačar, vodilni kolesar na lestvici Mednarodne kolesarske zveze, izpustil nastop na letošnji Dirki po Španiji. Štart španske Vuelte je namreč le dan pozneje, 14. avgusta.

Na štartnem seznamu zadnje tritedenske dirke v sezoni, ki se v soboto, 14. avgusta, v zgodovinskem mestu Burgos na severu Španije začenja s kronometrom, so najmanj trije Slovenci.

Tretjo zaporedno skupno zmago na dirki bo naskakoval aktualni olimpijski prvak v kronometru Primož Roglič (Jumbo-Visma), nastopila pa bosta tudi Jan Polanc (UAE) in Jan Tratnik (Bahran-Victorious).

Dirka po Španiji se bo končala v nedeljo, 5. septembra, tudi za konec bo na sporedu kronometer (33,7 km). Cilj bo na severozahodu Španije, v znanem romarskem središču Santiago de Compostela, kjer je zaključek priljubljene Jakobove poti.

Na začasnem štartnem seznamu so številna vrhunska imena, poleg Rogliča bodo uspeh na španskem krogu iskali še zmagovalec letošnje Dirke po Italiji Egan Bernal (Ineos) in njegov moštveni kolega Richard Carapaz, zmagovalec olimpijske cestne dirke v Tokiu in tretji na letošnjem Touru, veteran Alejandro Valverde (Movistar), ki bo na domačih cestah še posebej željan dokazovanja, Nemec Maximilian Schachmann (BORA), ruski kolesar Aleksandr Vlasov (Astana-Premier Tech) ... 

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Kjer je volja, tam je pot, sporoča zlati Primož Roglič #video
Tadej Pogačar
Sportal Tadej Pogačar podpisal eno od najdaljših pogodb

 

Ne spreglejte